Miért háborodnak fel az emberek azon, hogy nem szavazok?
néma gyereknek is anyja veri a fszt te is ilyen vagy.
igénytelen.
Aki nem akar szavazni, az adjon le érvénytelen szavazatot és kész.
Ha nem szavazol, azzal csak azt fejezed ki, hogy téged ez az egész nem érdekel, döntsenek helyetted mások. Innentől pedig tényleg nincs jogod pampogni, hogy ejnye, ez az Orbán/Gyurcsány.
Én régebben úgy gondoltam, hogy szavazni nemcsak jog, hanem kötelesség is, minden választáson rész vettem... aztán egyszer csak ott álltam, hogy nincs kire... néztem a lapot, hogy erre nem, erre sem, na erre aztán végképp nem..
Az utolsó két választásra el sem mentem és nem is tervezem, hogy jövőre elmegyek.
Rám is ki vannak akadva, hogy ha nem vagyok elégedett a mostani kormánnyal, miért nem szavazok valamelyik ellenzéki pártra. Hát mert azok se jobbak.
Elkeserítő a helyzet.
Persze, az sokkal jobb, amikor megszavazol valakit, 1 év múlva meg már gyűlölöd is, mert nem azt csinálja, amit ígért.
Egyszer még elmegy bedőlni ilyesminek, de mondjuk negyedszerre már elég ciki.
Szerintem meg az érvénytelen szavazatról leginkább az jut eszébe az embereknek, hogy valaki rosszul töltötte ki a szavazócédulát. Mondjuk valamelyik begyepedt, vidéki öregasszony vagy leépült alkesz csillagot vagy + jelet rajzolt be X helyett, esetleg a pártemblémát X-elte be a lapon, nem pedig a kis kockába tette az X-et.
Nekem leginkább ez jut eszembe, mert édesanyám eddig 4-szer volt tagja szavazatszámláló bizottságnak és az érvénytelen szavazatok nagy többsége ezt jelentette. Aki nem talál magának jó pártot és nemteccik neki a rendszer, az egész egyszerűen nem szavaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!