Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A nagybátyám a syriusről jött...

A nagybátyám a syriusről jött és árpád-sávos zászlót lenget. Normális?

Figyelt kérdés
Mióta belépett ebbe a jobboldali szektába, folyton csak nyomatja Kovács Magyar András hülyeségeit, meg elkezdett politizálni (persze kemény jobbikos ) Meg mindenkit át akar téríteni, a jobbikhoz meg erre az ősősmagyarságra. Ez pszichés vajon?
2009. okt. 23. 15:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/103 anonim ***** válasza:

Az a magyar, aki "jelképének tekinti az árpádsávos zászlót". Ez szép volt. :) Mindenki jelképnek tekinti, csak abban nincs egyetértés, hogy mit jelképez.

Faludy védelmében: egy dolog, hogy milyen egy ember, és egy másik dolog, hogy milyen költő. Én megértem Faludyt, a lakást meg a hírnevet nem lehet elvinni a túlvilágra, a fényképezkedés pedig egy avantgárd húzás volt az egyébként magát hedonistának valló Faludytól. De nehogy már azért tartsam rossz költőnek, mert majd' száz éves fejjel ugyanakkora hippi maradt lélekben, mint 60 évvel korábban volt...

Ezt egyébként ismeritek? Lukács Györgynek írta, szerintem a szatíra netovábbja:

"1. Akad-e Szentgotthárdtól Kamcsatkáig nálad műveltebb, olvasottabb ember? És Moszkvából ránkszakadt véreink között kinek van fél-, nem, századannyi esze, mint néked? Több pretencióval vajon melyik esztéta írt esszéket a múlt század regényíróiról? A marxista tanok bordásfalán ki tud nálad több testgyakorlatot? S önkritikát ki gyakorol pirongás nélkül, íly unt rutinnal, mint ahogy te szoktad megtagadni önmagad? Ez nem vád. Én azért élek, hogy írjak, te azért írsz, hogy élni hagyjanak. Jogod van hozzá. Az sem bűn, hogy mindig jólétben terpeszkedtél és hogy önző vénember vagy, ki soha senkiért nem tettél semmit. Nincs is könnyű dolgod, amióta elvtársaid kegyétől függ állásod, lakásod, kenyered. Hány Révai s Rudas László feni rád műfogát! Még jó, hogy krónikus karrierista vagy! S hogy nincsen kormány, melyet te rögtön meg nem támogatsz!"

2009. okt. 24. 00:24
 42/103 anonim ***** válasza:

Nem a művészetét kérdőjeleztem meg,hanem a "nagyságát".

Szerintem a hippik pont nem a címlapra akarnak/tak kerülni.

A természetesség,polgárpukkasztás ok,viszont hol maradt a szépérzék,az anyagiak elutasítása?

valahogy fél világban élünk.

Fél-vallásossak,fél-hippik,fél-magyarok vagyunk.

Vajon félünk,vagy csak ennyire tellik tőlünk.Nem tetszik nekem ez a világ.

2009. okt. 24. 00:34
 43/103 anonim ***** válasza:
28%

Végigolvastam a hozzászólásokat - sajnos. Megállapítottam, hogy undorítóak vagytok.

Vicces, hogy általában azok beszélnek a tolerálás fontosságáról, akik a Jobbikost mumusnak látják és a jobbikosokat mindenféle kulturálatlan embereknek állítják be. De a gyűlölködés részükről nem merül ki az ország egy részének a gyalázásában, még a hallott alkotókat is kigúnyolják. Itt Vas Albizik az, aki még egy könyvet sem olvasott el tőle, de azt hiszi van joga Albizni, mert ő is olyan "nagymagyar" volt. Hát elárulom, ember, hogy abban az időben mindenki "nagymagyar" volt. Adytól elkezdve mindenkinek fájt Trianon, csak az ilyen alkotásokat tőlük nem szokták nagy dobra verni... Mellesleg akkor vedd a szádra Wass Albertet, ha le tudod pipálni őt. Mert ha nem is ő a magyar irodalom csúcsa, akkor is sokkal nagyobbat alkotott mint pl. Spiró György, aki idén érettségi tétel volt. Bár igen, saját szememmel látom, hogy manapság jobban fekszik a nemzetnek egy olyan embert látni az érettségiben, aki egy versében a "sz*r magyarokról" beszél, mint egy olyan embert elfogadni, akinek minden volt a hazája és óriási tragédiaként élte meg, hogy elszakították a hazájától és üldözték a románok a többi erdélyivel együtt....

Ahhoz, hogy mennyire műveletlen és ostoba a jobbikosok többsége, annyit fűznék: az ismerettségi körömben egy történelemtanár, három magyar nyelv tanár, egy biológiatanár és két fizikatanár jobbikos. Ezen kívül az ismerőseim között van 3 orvos, akik jobbikosak. Én is jobbikos vagyok... és én is orvosnak készülök.

Az ősmagyarság kérdéséhez a hozzáfűznivalóm annyi, hogy a finnugor elmélet sem jobban bizonyított. Egyáltalán mikor született meg ez a teória? A Habsburgok idején kidolgozták, olyanokkal magyarázzák a rokonságot, hogy veszünk egy 3 betűs szót, ha kicseréljük az első és utolsó betűjét meg a középsőt akkor megkapjuk azt a magyar szót, hogy mit tudom én ház, és ez bizonyítja a rokonságot... Hát erre én meg azt mondom, hogy a magyar az egyetlen nagyszerű nyelv, mert ha vesszük azt a szót, hogy mama, lehagyjuk az utolsó "a" betűt, a többit meg kicseréljük akkor megkapjuk azt a szót, hogy sör. Na ezen az alapon kiindulva minden éppel rokonok vagyunk...

De az biztos, hogy nem vagyunk a rokonai a hunoknak, igaz? Holott tőlük származik pl. az a mondásunk is, hogy "Ennek lőttek!" ugyanis nálu(n)k volt szokás, hogy a halott koporsójába 3 nyilat lőttek, és ők akkor mondták azt, hogy "Ennek lőttek..." Arról ne is beszéljünk, hogy Kazahsztánban a legkeletibb testvéreiknek hívnak minket, Magyarisztánnak neveznek (nyilván a saját nyelvükön)... Hogy olasz emberek sokkal inkább tisztában vannak azzal, hogy mi kik vagyunk. Érdemes lenne elolvasni egy-egy kongresszuson felszólaló olasz vagy éppen mexikói ember hozzászólását rólunk...

De nem, ez az egész ősmagyarság egy hülyeség, mert a mesterségesen alkotott finnugor elmélet jobban fekszik, hisz csak senki kismagyarokról szól...

Nem az a gáz, hogy valaki jobbikos, fideszes lmp-s vagy mit tudom én... Hanem az, hogy ti mondjátok, hogy a jobbikosok magyarkodók, közben észre sem veszitek, de ezen hozzászólások alapján ti kerültök egyre messzebb a magyarságtól. És igen, ha ezt vesszük figyelembe, tényleg a jobbikosok a magyarkodók.

Egy 18 éves, semmilyen "gáz ultramagyar" jelképet nem viselő jól tanuló jobbikos lány...

2009. okt. 25. 10:23
 44/103 anonim ***** válasza:
73%

Igen, és holnaptól hívjuk a Tesco-kat Turulnak!

Jót röhögne rajtunk a világ!

Istenem!

2009. okt. 25. 10:30
 45/103 anonim ***** válasza:
13%

10:30-nak:

A teszkót takarodjnak fogjuk "hívni"!

2009. okt. 25. 11:21
 46/103 anonim ***** válasza:
81%
Zsír. Úgyis utáltam az ilyen külföldi hülyeségeket, mint az ananász... :)
2009. okt. 25. 11:37
 47/103 anonim ***** válasza:
100%

Hadd próbáljam megfogalmazni, hogy mi a bajom az olyan hozzászólókkal, mint például az, aki a fenti kisregényt írta. (Nem a Jobbikkal!)

Szóval, egy kis idézet:

"Az ősmagyarság kérdéséhez a hozzáfűznivalóm annyi, hogy a finnugor elmélet sem jobban bizonyított. Egyáltalán mikor született meg ez a teória? A Habsburgok idején kidolgozták, olyanokkal magyarázzák a rokonságot, hogy veszünk egy 3 betűs szót, ha kicseréljük az első és utolsó betűjét meg a középsőt akkor megkapjuk azt a magyar szót, hogy mit tudom én ház, és ez bizonyítja a rokonságot... Hát erre én meg azt mondom, hogy a magyar az egyetlen nagyszerű nyelv, mert ha vesszük azt a szót, hogy mama, lehagyjuk az utolsó "a" betűt, a többit meg kicseréljük akkor megkapjuk azt a szót, hogy sör. Na ezen az alapon kiindulva minden éppel rokonok vagyunk... "

Senki sem állította, hogy mi genetikai értelemben a finn népek rokonai vagyunk. Soha, senki. Azt állították, hogy a nyelvünk rokon az övékkel, tehát valamikor réges régen még az Urál mentén sokáig élhettünk együtt. Én nyelvész vagyok, és bátran állíthatom, hogy azt állítani, hogy a nyelvünk nem a finnugor nyelvek családjába tartozik, körülbelül olyan, mint azt állítani, hogy a föld lapos.

A fő probléma az, hogy a fenti hozzászólónak fogalma sincs, hogy a nyelvrokonság nem egyezik a genetikai rokonsággal. Pedig ha ezt tudná, és ha ezt a Jobbikos aláírásgyűjtők is tudták volna, akik elindították a kezdeményezést (és akiknek a petícióját még egy nyelvész sem írta alá), akkor nem kellett volna megint egy teljes összeesküvés-elméletet eszkábálni, most épp a Habsburg ház ellen, akik itt galád mód összeházasítottak minket a halvérű finnekkel. Az idézett szöveg második részéből az is kiderül, hogy a hozzászóló azt sem tudja, hogy nyelvrokonságot egyáltalán nem a "hasonló szavak" alapján vizsgálják, hanem egy nyelv strukturális felépítése, annak grammatológiája, mondattana, morfológiája, ragozási rendszere alapján. Több török eredetű szavunk van, mint finn, de a nyelvünk gyakorlatilag egy ez egyben azokon az alapokon nyugszik, mint a finn.

Lám, valaki nem ért a nyelvészethez, a nyelvrokonság-kutatáshoz, és mégis kész téziseket visszhangoz, mindenféle kritikus gondolkodás nélkül. Azt tanácsolja nekünk, hogy ne higgyünk el mindent, amit hallunk, miközben ő mindent elhisz és visszhangoz, amit hall. Így nem lehet érvelni, nem lehet politizálni! Úgy meg pláne ne, hogy mindenki mást "undorítónak" nevezünk. Ez a másik fő problémám.

2009. okt. 25. 11:52
 48/103 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem mindenki abban hisz,amiben akar.

Volt amikor nem hitték el,hogy a föld nem lapos,meg Einstein némely "felfedézén"is vitatkoznak,hogy igaz,vagy sem,a mai napig.

A nyelvrokonságról annyit,hogy a finnek pl nem tartanak minket a nyelvrokonaiknak.

2009. okt. 25. 12:12
 49/103 anonim ***** válasza:
100%

"A nyelvrokonságról annyit,hogy a finnek pl nem tartanak minket a nyelvrokonaiknak."

Ez is jellemző interneten kerengő kamu duma. Pár hete jöttem haza Finnországból, a Jyvaskylai Tudományegyetemről, és hidd el, hogy annak tartanak.

2009. okt. 25. 12:19
 50/103 anonim ***** válasza:
79%
A finnekkel tuti nem vagyunk semmilyen rokonságban. Ők olyan normálisak...
2009. okt. 26. 16:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!