Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért rettegnek sokan az...

Miért rettegnek sokan az Árpádsávos zászlótól?

Figyelt kérdés
De komolyan érdekelne. Egy - elég fontos - történelmi zászló.

2013. júl. 8. 00:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
63%

Nem belemagyarázás, csak te nem emlékszel a 2006 környéki hírekre, mert gondolom, hogy akkor még túl fiatal voltál. Az akkor még nagyon radikális, választásokon nulla eséllyel induló Jobbik egy hungarista mozgalom volt és Szálasit éltették úton-útfélen. Ez nem belemagyarázás, ha ilyenkori híreket nézel vissza teljesen egyértelmű.

Akkoriban indult a társadalom radikalizációja és kellett egy kezdeti azonosító, ami indentitástudat-formáló jelképük lehet, ezt választották. Ebből jött a mente, fekete mellény meg a többi, mind mind a nyilaskeresztes egyenruhák kvázi másolatai, csak egy történésszel megkerestették az etnográfiailag elfogadható megfelelőjüket.

Kérdezz meg akárkit, megerősíti azt, amit mondok.

2013. júl. 8. 19:19
 32/80 anonim ***** válasza:
és? árpádsáv mindenkié ..... ha a címerben benne van, akkor nem fogjuk ki venni ... gondolom nem fog ordibálni a bnémet himnusz alatt vagy nem fogsz panasz levelet írni vagy nem fogsz megjegyzést tenni vagy belemagyarázni a német himnuszba ... ugye érted az analógiát... ha nem akkor hozok mást.
2013. júl. 8. 19:22
 33/80 anonim ***** válasza:
26%

"Az akkor még nagyon radikális, választásokon nulla eséllyel induló Jobbik egy hungarista mozgalom volt és Szálasit éltették úton-útfélen."

Ez valóban nem belemagyarázás, hanem szimpla hazugság.

2013. júl. 8. 19:28
 34/80 tetro ***** válasza:
52%
Persze hogy belemagyarázás, és soha nem is volt ezeken a rendezvényeken kórusban zsidózás meg cigányozás a királyi zászló alatt... Ezt a zászlót egyszerűen bemocskolták. Amit undorító dolog, de ez már csak így van.
2013. júl. 8. 19:52
 35/80 anonim ***** válasza:

tetró nem érted a lényeget... ne beszélj németül mert ezen a nyelven beszélt ....stb

Magyar jelkép szimbólum benne van a címerben! innentől kezdve ez egy közös érték, ha radikális használja akkor is magyar történelmi jelkép ... Ha a címerben benne van akkor is magyar!

2013. júl. 8. 20:10
 36/80 A kérdező kommentje:

32.

Ne akard már nekem megmondani, hogy mikor mennyi voltam, meg mire figyeltem. Emlékszem a 2006-os eseményekre, de azt az idióta megállapítást, hogy azért volt náluk Árpádsávos zászló, mert nyilasok, egyszerűen hülyeség! A Jobbikról meg pláne ne akarj nekem kiselőadást tartani, mert hidd el, hogy jobban ismerem őket, mint te. A Jobbik soha nem volt újnyilas. Nézzél már utána, ez hazugság!

A Magyar Gárda ruháját pedig a nyilasok ruhájához hasonlítani nettó ökörség. Senki nem azért használ Árpádsávos zászlót a Jobbikon belül, mert nyilasok.

2013. júl. 8. 20:12
 37/80 A kérdező kommentje:

És még egy:

Te tudod egyáltalán mi az a hungarizmus? Tisztában vagy vele? Megmondom miért kérdezem. Azért, mert a Jobbikot a hungarizmussal összemosni csak egy nagyon laikus ember képes..

2013. júl. 8. 20:13
 38/80 tetro ***** válasza:

A nyelvet hozni ide példának totális butaság. A németeknek az a nyelve, adott hogy azt használták. Viszont ha egy eszme választ magának egy jelképet, akkor a mondanivalótól függően a jelkép onnantól azt is jelenti.

Az árpádsávos zászlóval semmi baj sincs a címerben. Mert az ezeréves múltat szimbolizálja benne. Viszont 2006ban mocskos zsidóztak alatta. És nem azért választották ezt, mert Árpádra olyan büszkék, hanem hogy ezzel is üzenjenek. Ha nem így van, akkor miért épp a nyilasokéra annyira hasonlító zászló? Miért nem volt ez a zászló sehol a rasszista csőcselék rombolása előtt? Miért olyan tüntetéseken van kint most is ahol cigányozás zsidózás b@zlzás megy? Fura, de soha sem azt hallom, hogy éljen Árpád, éljen éljen.

Tudom nehéz helyén értelmezni a dolgokat, de egy jelkép többféle jelentést is hordozhat. Pl a horogkereszt. Más Indiában felfesteni egy falra, és más Izraelben. Az árpádsávos zászló pedig más egy lovagi rendezvényen és más tarkopasz militarista üvöltöző b@rmoknál.

2013. júl. 8. 20:22
 39/80 anonim ***** válasza:
tetró már írtuk a német himnuszt is ... de te nagyon hülye vagy ...
2013. júl. 8. 20:24
 40/80 tetro ***** válasza:
szerintem a német himnusz nem ugyanaz mint Hitler ideje alatt volt, de lehet én tudom rosszul. de ha mégse, akkor lehet mégis te vagy a helikopter :)
2013. júl. 8. 20:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!