Szaniszló Ferencnek van hiteles (! ) forrásokkal (! ) alátámasztható összeesküvés-elmélete?
Kennedy valamennyire háborúellenes volt, de korántsem fegyverellenes. [link] 4. oldal: megvédi a fegyverviselés jogát.
A rendkívül sikeres koreai háború után (amiben a bevetett katonák 11%-a elesett) talán nem meglepő, hogy nem akart milliónyi katonát elküldeni a vietnámi dzsungelekbe, 1961-ben csupán 400 kommandóst küldött kiképzőnek. Halálakor viszont már 16000 amerikai katona volt Dél-Vietnamban, tehát mégis sikerült belemásznia a háborúba. [link]
Kennedy a következőt mondta Izraelről: "For Israel was not created in order to disappear - Israel will endure and flourish. It is the child of hope and the home of the brave. It can neither be broken by adversity nor demoralized by success. It carries the shield of democracy and it honors the sword of freedom; and no area of the world has ever had an overabundance of democracy and freedom."
Ez nem éppen izraelellenes megnyilvánulás. Amikor az amerikaiak megtudták, hogy francia segítséggel épült egy izraeli atomlétesítmény, az elnök megfigyelőket akart küldeni, hogy vajon bombát csinálnak-e. Ezt persze nem engedték meg. Amerika csupán azzal fenyegette Izraelt, hogy nem barátkozik vele, ha így viselkedik. Erősen kétlem, hogy ez ok lett volna a gyilkosságra, ezzel az erővel több amerikai elnököt is megölhettek volna.
Sikerült belemásznia Vietnámba, de aztán gyorsan rájött, hogy mégsem volt olyan jó ötlet és ki akart vonulni:
Szánalmas, hogy cáfolás megpróbálása helyett inkább csak pontoznak ...
"Szinte kizárt, hogy a FED gyengítése miatt ölték volna meg, pláne azok, akik szerinted benne vannak a dologban. Az 1963. június 4-i Executive Order 11110 (magyarul legyen csak 11110-es rendelet) pont hogy nem gyengítette a FED "magánbank" (ami inkább vegyesen állami-privát) "értéktelen" pénzét..............."
"......Kennedy ezt egyrész azért látta fontosnak, mert az ezüst ára folyamatosan emlelkedett,[1] és a fémet fontos ipari alapanyagnak látta. 1961-ben beszüntette az eladásukat, valamint külön javasolta, hogy a FED bocsásson ki 1 dolláros bankjegyeket a kivonásra kerülő ezüstfedezetű pénzek helyett.[2] Tehát ő maga sarkallta több pénz nyomtatására a FED-et."
A FED annyiban állami, hogy az elnök nevezi ki az elnökét, semmi másban. 100% magán tulajdonban van. Nyolc család vásárolta meg a részvényeket ( a Rothchildok Európából, a Lazardok Párizsból, az Israel Moses Seif család Olaszországból, a Warburgok Németországból valamint a Lehmans, Kuhn-Loebs, Goldman-Sacks és Rockefeller családok New York-ból ). Összességében a Központi Jegybank 76%-a külföldi tulajdonban van.
Szerintem pedig igenis érdekében állt a FED-nek az, hogy eltávolítsák Kennedyt.
Ezt csak mellékesen.
"Halálakor viszont már 16000 amerikai katona volt Dél-Vietnamban, tehát mégis sikerült belemásznia a háborúba."
Kennedy is merénylet áldozata lett. Utódja, a korábbi alelnök, Lyndon B. Johnson röviddel eskütétele után, 1963. november 24-én nyilatkozatban fejezte ki szándékát, miszerint folytatja a Dél-Vietnamnak adott katonai és gazdasági segítségnyújtást. 1963 végére körülbelül 16 300 amerikai volt Vietnamban. [link]
"Magyarországon meg a TEK verné be a pofáját annak, aki ezüstforint néven árulna pénzt. Ezen talán nem kéne meglepődni."
Persze, mivel a forint mögött is annyi a fedezet mint a (világvaluta) dollár mögött. Arra elég, hogy kitörölje vele az ember.
"Szerintem pedig igenis érdekében állt a FED-nek az, hogy eltávolítsák Kennedyt.
Vicces, hogy 2-3 órán keresztül nézegettem a rendeletet és egyéb, eredeti forrásokat, erre te fogod, és kihajítod a munkámat a szemétbe, mondván SZERINTED nem ez történt. Az még oké, hogy szerinted nem ez történt, de nem értem, miért hazugságokkal akarod alátámasztani az állításodat. 1 bekezdést olvastam el abból, hogy "szerinted" (de inkább egy idióta mesegyáros szerint) a FED érdekében állt megölni, de már ez is hemzsegett a hazuságoktól. Bármikor olvastad az eredeti, igazi, valódi Executive Order 11110-et? Rohadtul NEM azt tartalmazza, amit ez az idióta leír, és Reagan VISSZAVONTA, amint azt leírtam. Talán nézz utána az eredeti E.O.-nek. A kedvedért persze leírtam, hogy mit tartalmaz, és hogy a FED-et erősítette. Vagy nem olvastad el a forrásokkal alátámasztott pár soromat, vagy figyelmen kívül hagytad. Pont Kennedy függesztette fel a Silver Certificate kibocsátást. Nyilván megölik azt, aki több pénz nyomtatására buzdítja őket, és ezt rendeletekkel is megerősíti... Azt, hogy a bankrendszerben "csak az elnököt adja az állam" azért átgondolhatnád, mert hülyeség. [link] Most ott tartunk, hogy az általad hozott 4 indítékból 2 már meg lett cáfolva.
Még te is elismered, hogy 16000 katonát küldött Kennedy Vietnamba. Ekkor a fegyverlobbi maximum azért ölethette meg, mert nem küldött _eleget_. Persze, ez teljesen hihető. Megöljük az amerikai elnököt, hogy legyen megrendelésünk. Mindennapos dolog. Ezzel az erővel Obamának is meg kéne halnia, hiszen nem hajlandó bevonulni Líbiába, Szíriába, még Irakból is kivonult, stb. Ez a fegyverlobbizás már a józan észnek is ellentmond. 4/3.
Izrael atomprogramjáról, mert ez lemaradt: szerintem egy épeszű ember sem ad pisztolyt egy 4 éves kezébe, és nem nézi jó szemmel, ha le akarja venni a polcról. A hidegháború kellős közepén, amikor az atomháború többször egy hajszálon múlt, normális ember nem támogathat olyat, aki ebbe be akar szállni. Pláne ha az a fiatal ország nem éppen békés körülmények között született és él. 4/4.
"Persze, mivel a forint mögött is annyi a fedezet mint a (világvaluta) dollár mögött. Arra elég, hogy kitörölje vele az ember."
Annyira keresed az összeesküvést, hogy nem látod át, mennyire egyszerű a képlet. DOLLÁRnak hívta a pénzét? Igen. Eredeti, az USA valamilyen hivatalos szerve által kibocsátott pénz volt? Nem. Hasonlított az eredetire? Némileg. Ezt a világon mindenhol hamisításnak hívják. Egyébként nem kötelező használni a pénzt: [link] Akárki megteheti, de egy kényelmes karosszékben ülve mégiscsak jobb másokat hibáztatni.
Te nagyon hiányoltad tőlem az utánanézést, meg hogy bedőlök mindenféle szalagcímnek, ám eddig te voltál az, aki nem hozott első kézből származó információt. Én pl. belinkeltem Kennedy beszédét, és évértékelését. Te meg összeesküvés-elméletes honlapokat linkelgetsz, amik eléggé spórolnak a forrásmegjelölésekkel. Úgy tűnik, te egyáltalán nem jársz utána semminek, megelégedsz egy "alternatív" honlap állításaival. Ami - mint többször rámutattam - távol áll a valóságtól.
Vajon ha olyan egyértelmű, hogy Kennedy összeesküvés áldozata lett, miért kell ezt ilyen görcsösen, orbitális hazugságok árán is bizonygatni? Ez nem azt jelenti, hogy kizárt, hogy összeesküdtek volna ellene, de eddig még nem tudtál olyan indítékot felmutatni, ami kicsit is megalapozott lenne. Tehát a kérdésem: miért van erről ennyi hazugság?
A kérdező miért nem válaszol a PM-ekre ?
Nem lenne célszerűbb a gyilkosság körülményeit és nem az azutáni dolgokat elemezni?
Teljesen felesleges itt vitába bonyolódni. Az átlag birka ember számára a racionális érv a következőt jelenti:
-"Hát mert a tv mondta."
-"Hát mert a szép szemű, vicces Obama szerint ez az igazság."
-"Csak mert. Egyébként is, nem fogok leállni vitatkozni egy hülye összeesküvés hívővel!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!