Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szaniszló Ferencnek van...

Szaniszló Ferencnek van hiteles (! ) forrásokkal (! ) alátámasztható összeesküvés-elmélete?

Figyelt kérdés
Tudom, aki a 2 megjelölt szót használja, az csak ellenség lehet. Na de mégis, hozzatok hiteles forrásokat, különben szégyenben marad ez a drága jó ember! :)

2013. máj. 26. 18:54
 71/126 A kérdező kommentje:

"Akkor még egyszer elmondom! A videót nézd és a tartalmát, ne pedig képgalériát!"

Tehát nincs a képről semmilyen "önálló gondolatod"... Nem véded meg, de nem is adsz nekem igazat. Én csak "siránkozok", az véletlenül sem zavar téged, hogy az bizonyítékodtól 10 centire a képedbe hazudnak. Vagy szerinted az E számok tényleg károsak, az oltások rákkeltőek stb? Megkérdezem már sokadszor, bár teljesen feleslegesen: ha egy honlap kirak egy hazugságot, továbbra is a hitelesség mintapéldájaként kéne rá tekintenem? Madarat tolláról... összeesküvés-elméletes honlapot a terjesztett "bizonyítékairól".

A chemtrailekről, vagy a kálisós mérgezésről nem szeretnél felvilágosítani? Legközelebb olyat linkelj, ahol nem fogad rögtön egy szép nagy baromság. :)

2013. máj. 30. 00:12
 72/126 anonim ***** válasza:
19%

Na mi van? Eddig terjedt a tudományod?

Ha nem tudsz rá mit mondani, akkor már egy teljesen lényegtelen dologról kezdesz rizsázni?

Én egy szóval sem mondtam, hogy a honlapot, vagy a tartalmát böngészd, csak annyit, hogy nézd meg a JFK videót.

És ha rögtön a youtubos videót linkeltem volna, akkor az lett volna a kifogásod, hogy a tárban vannak echotv-s vidók is?

2013. máj. 30. 00:28
 73/126 A kérdező kommentje:

Bocs, de nem láttam hogy belinkelted, mivel akkor írtad ki, amikor én írtam a saját hozzászólásom. Az enyém új oldalra került, nem gondoltam, hogy azalatt mégegyszer írsz. Megnéztem. Szerintem tudod miről beszél? [link]

Azért utánanézek még ennek a beszédnek.

2013. máj. 30. 01:21
 74/126 A kérdező kommentje:

Nos. A videóban hallható beszéd egy összeollózott álbizonyíték. Jobban jártál volna, ha nem erősködsz, hogy nézzem meg... Éles vágást egyébként csak az elején hallok, a megszólítás után, a többi persze nem ennyire feltűnő.

Az eredeti beszéd kb. 20 perces, és itt hallgatható meg: [link]

Az átirata itt van: [link]

Eredetileg arról szól, hogy Kennedy öncenzúrára kéri az amerikai sajtót, mert nem szeretné, hogy a szovjet hírszerzésnek meg se kelljen erőltetnie magát, ne a médiából értesüljenek titkos adatokról. Tehát a kommunizmusról és a Szovjetunióról beszél, nem titkos társaságokról.

Ami már a videó megnézésekor leginkább feltűnt: a vágott videóban a "That is why the Athenian lawmaker Solon decreed it a crime for any citizen to shrink from controversy." mondatot nemkicsit félrefordította/ferdítette a videó készítője. Szerinte ez magyarul: "Solomon az athéni törvényalkotó megtiltotta, hogy megtörjünk az összeesküvések nyomására." Majdnem. Összeesküvésről persze egy szót sem szól az elnök, de a hatás kedvéért bele kell tenni a fordításba. A fordításnak semmi értelme, de mivel két részre van bontva, az egyszeri elmélethívő simán elfelejti, mi volt a mondat eleje. A "shrink from controversy" jelentése, hogy "elfutunk a vita elől". A szolóni alkotmány értelmében megfosztották polgárjogaitól és száműzték azokat, akik viszály esetén nem foglaltak állást egyik oldal mellett sem.

Wordbe kimásoltam a szöveget, kiemeltem és beszámoztam az összeollózott mondtatokat. [link] Az írásom azt hiszem nem éppen csőlátásról tesz tanúbizonyságot... (Egyébként a videót kétszer hallgattam meg, másodszor csukott szemmel. Ekkor bevillant egy Kennedy beszéd a Call of Duty: Black Ops-ból: "We are in grave danger from the communists". Innen az ötlet, amit az utánanézésem eléggé megerősített. :) )

2013. máj. 30. 03:53
 75/126 anonim ***** válasza:
0%

Valószínű, hogy a videót illetően neked van igazad, de ez nem azt jelenti, hogy nem lett összeesküvés áldozata.

Gondolok itt arra, hogy útjában állhatott több érdekcsoportnak is, pl:

1. a fegyverkereskedő lobbinak (mivel háború ellenes volt (Vietnám))

2. nem támogatta Izrael atomprogramját.

3. korlátozni akarta a FED hatalmát.

Itt most csak a 3-as pontra térnék ki. Olyan pénzt akart bevezetni Kennedy, ami mögött valós fedezet volt a FED értéktelen pénze helyett. Kennedy 1963. június 4-én elfogadott egy rendeletet, ami alapján a FED (magánbank) elvesztette volna az uralmát pénznyomtatás, és az állami hitelezés felett magyarul, minden befolyását elvesztette volna. Kevesebb mint 5 hónapon belül lelőtték. De az is elég érdekes, hogy minden rokonát megölték, aki a magasabb szinten mozgott. És az is, hogy 75 évre titkosították a merénylet részleteit. Kérdem én? Miért kellett titkosítani ennyi időre, ha csak egy sima merénylet volt? (Nekem a hazai olajügyek jutnak eszembe erről)

2013. máj. 30. 19:14
 76/126 anonim ***** válasza:
0%
És véleményetek is van írástudatlan lepontozók? Vagy csak a piros szín szimpatikus és ezért nyomkodjátok?
2013. máj. 30. 20:33
 77/126 anonim ***** válasza:
35%

A maffia infókat adot a cia nak ami meg elintézte a mafiózok gyors szabadlábra hejezését.

Aki megőlte kenedyt féléven belől megőlte egy mafiózó sztriptiz báros elvileg boaszúbol.

Kenedy maffia ellenes tőrvényt hozot.

A cia nak rohadt ciki kene higy olyan rendelte volna meg az elnők megőlését akit kihozt a bőrtőnből.

2013. máj. 30. 21:10
 78/126 anonim ***** válasza:
27%

Ahogyan kivettem a mondani valódból (nem kevés kódfejtéssel) azt akarod mondani, hogy a maffia tehet a merényletről?

Még ha így is lett volna, nem titkosítják 75 évre.

2013. máj. 30. 21:20
 79/126 anonim ***** válasza:
25%

Csak egy kis érdekesség: a kormány-FED, ennyire komolynak látja a fedezettel ellátott pénz veszélyét.

[link]

2013. máj. 30. 21:40
 80/126 A kérdező kommentje:

Szinte kizárt, hogy a FED gyengítése miatt ölték volna meg, pláne azok, akik szerinted benne vannak a dologban. Az 1963. június 4-i Executive Order 11110 (magyarul legyen csak 11110-es rendelet) pont hogy nem gyengítette a FED "magánbank" (ami inkább vegyesen állami-privát) "értéktelen" pénzét. A 10289-es korábbi rendeletet egészítette ki egy (j) bekezdéssel. A rendelet az ezüst fedezetű pénz (nevezzük így a silver cerificate-et) visszaszorításának egyik lépcsője volt, ekkortól csak a Pénzügyminiszter (Secretary of Treasury) bocsáthatott volna ki ilyet az átmeneti időszakban, amennyiben ez szükséges lett volna. Kennedy ezt egyrész azért látta fontosnak, mert az ezüst ára folyamatosan emlelkedett,[1] és a fémet fontos ipari alapanyagnak látta. 1961-ben beszüntette az eladásukat, valamint külön javasolta, hogy a FED bocsásson ki 1 dolláros bankjegyeket a kivonásra kerülő ezüstfedezetű pénzek helyett.[2] Tehát ő maga sarkallta több pénz nyomtatására a FED-et.

Másrészt, ha ez nem történt volna meg, az ezüst ára könnyen olyan szintűre nőhetett volna, hogy megérje a magas ezüsttartalmú dollárérméket fémként (beolvasztva) eladni.[1]

Az említett 11110-es rendeletet egyébként csak Reagan vonta vissza 1987. szeptember 9-én az Executive Order 12608 4. szakasz (e) bekezdésével.[3]

[1] [link] és [link]

[2] Economic Report of the President, 1963. Január [link]

[3] Executive Order 12608 [link]

2013. máj. 30. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!