Mit szóltok Orbánék jutalomosztásához, az olimpiai aranyakért?
30-35 millió, +havonta 350000ft(??) életük végéig!!!
Én tisztelem azért amit elértek a bajnokok, de ha az ország szegény, illetve az adósságunk 80% körül van, és nem utolsó sorban állandóan adóemelés, akkor azt mondom, ez kicsit túlzás.
Tőlünk csak az USA és Franciaország ad többet, na de ugye ők gazdag, fejlett országok hozzánk képest.
Németország ha jól tudom, 4,5 milliót adott egy aranyért.
Szerintetek mire jó az, ha adok ekkora jutalmat, de még mellé 350-et is havonta életük végéig? Ez "csak" egy aranyérem. Ha kiszámoljuk az összes aranyérmet amit eddig nyertek, és ezután fognak, ez egy horribilis összeg az országnak.
Én úgy tudom kb 350-et kapnak...
Arról még nem is beszéltünk, hogy nem csak az érmesek kapnak ilyen horribilis összegeket, hanem az is, aki kb 6. helyen végzett...
és attól mert pár magyar jól teljesített, még lesz kenyér az éhezők szájába? Olcsóbb lesz a benzin, a rezsi stb? NEM!
Az átlag magyar az megélni akar. De a vezér nem hagyja élni az embereket, a köznépet elnyomja, a gazdagokat gazdagítja. Az egykulcsos adó is mire volt jó? Gondolkozz, és meglátod. :)
"Nem de bolt miatt jamaicáról már nem csak a raszta jut eszembe ... ezek fontos dolgok ..pozítív reklám jót tesz azért pár millió ember csak feltűnt, h. ez a kis ország milyen jól teljesített."
Na bumm, és akkor mi van? Attól, hogy Angliában vagy Amerikában elismerően csettint valaki, több zsíros kenyér jut majd az éhes gyerekeknek? Nem hiszem.
Szerintem mind a 16500 milliárd állami bevételt szét kéne osztani a lakosok között között mert az jár nekik.
Nem is értem az emberek pénzért miért nem az emberekre fordítjuk?
Nem sajnálom a sportolóktól
"és attól mert pár magyar jól teljesített, még lesz kenyér az éhezők szájába? Olcsóbb lesz a benzin, a rezsi stb? NEM! "
Miért szerinted mindez meglesz ha a sportolók nem kapnak jutalmat?
Ezek az emberek 8-10-15 éveken keresztül készültek fel többnyire fizetség nélkül azért, hogy az országnak jó hírét vigyék és dicsőséget szerezzenek.
Nem tudom, te mit szólnál hasonló helyzetben? Szerinted a sportolók mi mindent áldoztak be ezért a győzelemért? És ezért szerinted semmi nem jár...
Ki mondta h szerintem semmi nem jár? Írtam h 10 millió bőven elég lenne a későbbi havi jutattások nélkül. Németország is csak 4,5-et ad.
A dicsőséget meg maguk miatt szerzik meg, nem az országukért. Őket érdekli már az ország, az számít nekik, hogy bajnokok legyenek, nekik az a dicsőség. Meg fiatalon is már szeretik ezt csinálni, szóval csak azt csinálják, amit szeretnek.
Viszont még annyit, hogy így is a béke feneke alatt vagyunk diplomásokat tekintve. Az európai átlag alatt vagyunk, a diplomások nagy része is csak bölcsész diploma, de azért Orbánka megszűntette a gazdaság tudományi és jogi karokon stb-n az államis helyeket, sőt a költséget is az egekbe vitte... A diplomás diplomája ennyi erővel nem dicsőség? Ők mégsem kapnak semmit, sőt mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk...
Ezek a sportolók meg amúgy is megéltek a sportból, illetve szponzoraik is vannak stb... Nem kell őket sajnálni, a népet jobban lehetne sajnálni már meg ne haragudj...
[link] Nézd meg h. csapat sportokban milyen elsajnálható pénzek vannak, akkor gondold oda az egyéni sportot... Rengeteg időt elvisz az életükből az h. saját magukat szponzorálják, mert ez sincs ingyen... Belefárad az ember. Rengetegen 18 éves korukra abba is hagyják, bele is unnak. 10 -20 éves kitartó munkát kell jutalmazni, különben tovább épülünk lefele azzal a tudattal, h. majd azt a pénzt amit megspórol az állam, majd a szegény embert kirántja a szegénységből ... sajnos kétlem :S
Bölcsészekből rengeteg volt feleslegesen itt valóban szükséges volt megszüntetni az állami helyek nagy részét.
Jogászképzés az egyik legolcsóbb képzés, ennek ellenére illik tudni, h. akinek sikerül is elvégezni az egyetemet, annak ügyvéd bojtárkodni kell, amiért gyakran fizetni kell, ha nincs ismerős. Van ismerősöm aki emiatt szívja a fogát...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!