Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok Orbánék jutalomosz...

Mit szóltok Orbánék jutalomosztásához, az olimpiai aranyakért?

Figyelt kérdés

30-35 millió, +havonta 350000ft(??) életük végéig!!!

Én tisztelem azért amit elértek a bajnokok, de ha az ország szegény, illetve az adósságunk 80% körül van, és nem utolsó sorban állandóan adóemelés, akkor azt mondom, ez kicsit túlzás.

Tőlünk csak az USA és Franciaország ad többet, na de ugye ők gazdag, fejlett országok hozzánk képest.

Németország ha jól tudom, 4,5 milliót adott egy aranyért.

Szerintetek mire jó az, ha adok ekkora jutalmat, de még mellé 350-et is havonta életük végéig? Ez "csak" egy aranyérem. Ha kiszámoljuk az összes aranyérmet amit eddig nyertek, és ezután fognak, ez egy horribilis összeg az országnak.

2012. aug. 15. 21:01
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
64%
Ők legalább megérdemlik mert sokat dolgoztak érte. Rosszabb helyre is szórják a pénzt dögivel.
2012. aug. 15. 21:11
 2/51 anonim ***** válasza:
84%
Ha úgy van, ahogy írod (én még nem láttam a hírt), akkor én is túlzónak tartok ekkora jutalmat. Olyan rezsimekre jellemző ez, akik a valóságot rosszul kormányozzák, nem érnek el valós gazdasági sikereket, pocsék a teljesítményük, és csak annyira futja, hogy pár látványos projekt mögé álljanak, abszurd eszközökkel húzzanak fel egy-két látványos, bár az összhatás szempontjából zéró jelentőségű területet. Orbán is mindent csinál, stadiont épít, Trianonra emlékezik, sportolókat jutalmaz, fontoskodik mindenhol, csak éppen közben nyomorba dől az ország. De abban reménykednek, hogy a sok hókusz-pókusztól ezt sokan nem veszik észre.
2012. aug. 15. 21:15
 3/51 anonim ***** válasza:
84%

Valahol tényleg megérdemlik mert hihetetlen eredményeket értek el néhányan. Mint pl. Risztov is azért nem semmi két órán keresztül úszni 10 kilométert.

Viszont azért az ország anyagi kapacitásához képest ez az összeg tényleg túlzás. Meg aztán ott a sok szponzor is akik mellettük állnak már a felkészüléstől szóval nem kellene őket talán ennyire sajnálni.

2012. aug. 15. 21:21
 4/51 anonim ***** válasza:
74%
Megsúgom Nektek, ez nagyon régóta így megy. Nem az Orbán "rezsim" vezette be. Mindig is járt tiszteletdíj az aranyért, és utána ellátás...
2012. aug. 15. 21:25
 5/51 anonim ***** válasza:
65%

Most had ne mondjam milyen rendszerekre jellemző a külföldön sikert aratottak nagyfokú jutalmazása. Nem lennék meglepve ha Rio után a kudarcot vallókat még jól meg is büntetnék.

De akár az is lehet mögötte, hogy "háhá, Gyurcsányék 20 milliót adtak, mi viszont 30-at, mert nekünk ennyivel fontosabb a sport!". Amíg ezen csak nevetni lehet, az első verzión inkább sírni kéne.

2012. aug. 15. 21:26
 6/51 anonim ***** válasza:
73%

És azért azt hozzátenném, hogy pl. Németország ad is támogatást rendesen a sportolóknak. Magyarországon fillérekből tengődnek el, készülnek fel a versenyekre.

Valószínűleg itt sem lenen ilyen magas jutalom, ha a felkészülés éveiben megkapták volna a többit már.

2012. aug. 15. 21:27
 7/51 anonim ***** válasza:
43%

"Ez "csak" egy aranyérem"

Akkor csináld utána, Cukifiú, dolgozz meg érte évekig, akár évtizedekig, nulla finanszírozással és támogatással, aztán majd megérted, mekkora teljesítmény a világon mindenkit legyőzni!

2012. aug. 15. 21:32
 8/51 anonim ***** válasza:
53%
Nem kell irigynek lenni, megérdemlik. Ezt az összeget betervezték, el volt különítve. Máshol sokkal nevetségesebb dolgokra költenek el sokszorta ennyi pénzt. Pl. kisebbségi támogatás. Mégis miért kapjon valaki pénzt csak azért, mert cigány? Előjoggal születettek vagy mi ez már? Valaki meg is dolgozik a jutalomért.
2012. aug. 15. 21:34
 9/51 anonim ***** válasza:
100%

"de ha az ország szegény, illetve az adósságunk 80% körül van, és nem utolsó sorban állandóan adóemelés, akkor azt mondom, ez kicsit túlzás."

Én az országgyűlési képviselők javadalmazásáról gondolom ezt.

A pártok ne kapjanak állami támogatást, a képviselőket tartsák el a szavazóik, vagyis ne kapjanak fizetést.

Minden képviselőnek bankszámlát nyitni (az összesen 386) és nosza lehet adakozni.

Kíváncsi vagyok vajon egy minimálbérnyi kijönne fejenként.

Nincs állami autó, nincs költségtérítés.

Ha egy képviselő a választása előtt nem képes a saját életében példát mutatva biztos egzisztenciát teremteni, hanem állami emlőkön élősködik, akkor nincs helye az országgyűlésben.

Tehát legyünk következetesek. Teljesítmény alapú bérezés az államigazgatásban! Ne csak a sportban!

2012. aug. 15. 21:39
 10/51 anonim ***** válasza:
71%
4-es! Nem kell megsúgni, eddig is tudtam/tudtuk. Nem az volt a kérdés, hogy kapjanak-e jutalmat, hanem a kiugrósan, aránytalanul, már-már abszurdan magas jutalmazásról van szó. Nem lenne ezzel se semmi gond, ha mondjuk az orvosokról is így gondoskodnának. És az azért egy picit fontosabb is lenne.
2012. aug. 15. 21:42
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!