Mit szóltok Orbánék jutalomosztásához, az olimpiai aranyakért?
30-35 millió, +havonta 350000ft(??) életük végéig!!!
Én tisztelem azért amit elértek a bajnokok, de ha az ország szegény, illetve az adósságunk 80% körül van, és nem utolsó sorban állandóan adóemelés, akkor azt mondom, ez kicsit túlzás.
Tőlünk csak az USA és Franciaország ad többet, na de ugye ők gazdag, fejlett országok hozzánk képest.
Németország ha jól tudom, 4,5 milliót adott egy aranyért.
Szerintetek mire jó az, ha adok ekkora jutalmat, de még mellé 350-et is havonta életük végéig? Ez "csak" egy aranyérem. Ha kiszámoljuk az összes aranyérmet amit eddig nyertek, és ezután fognak, ez egy horribilis összeg az országnak.
Abból indulok ki, hogy igaz a hír, mert én még nem láttam ezt sehol.
A tiszteletdíjat még megértem, oké, jogos. De hogy utána még kapnak ellátásképp 350.000-et? Ez szerintem azért túlzás. És most ne jöjjön nekem senki, hogy ha ezzel nem értek egyet, akkor induljak Olimpián, dolgozzak én is annyit. Van olyan, aki ugyanannyit dolgozik, mint a sportolók, azzal a különbséggel, hogy az ő teljesítményét 4 évente nem ismerik el! Sajnálom, ha ez valakinek fáj, vagy valakinek belegázoltam a nemzeti öntudatába, de ez így igaz. Én is büszke vagyok a sportolóinkra, hogy az Olimpián ilyen sikereket értek el, de azért lehet nem őket kéne a végtelenségig támogatni pénzzel, hanem orvosokat, tanárokat IS.
És mi az, hogy ez a pénz "félre volt téve"? Ha tényleg életük végéig kapják ezt a pénzt, akkor az kérlek a mi adónkból megy. Ezt pedig ugyanolyan nonszensznek tartom, mint hogy az egyházakat is az állam a mi adónkból tartja el. Lehet okosabb dolgokra kéne végre fordítani a pénzt, és akkor nem itt tartanánk, és ebből a kérdésből sem lenne probléma...
Ezzel csak az a baj szerintem hogy Magyarországot már régen nem az olimpiai teljesítményéről jegyzik meg hanem arról hogy már megint IMF kell meg nem tudják tartani a hiánycélt bla-bla.
Magyarán a sportolók csinálhatnak világrekordot az úgyse fogja sokáig érdekelni senkit.
Még azt sem tudták Londonban hogy a sportolóink ruházatán mi az hogy Magyarország, jó tényleg hülyeség volt nem a Hungary-t feltüntetni egyes mezeken.
"Ezzel csak az a baj szerintem hogy Magyarországot már régen nem az olimpiai teljesítményéről jegyzik meg hanem arról hogy már megint IMF kell meg nem tudják tartani a hiánycélt bla-bla. "
Szerintem meg pont fordítva. Egy olimpiát sokszázmillióan néznek. Aki az első tízben benne van óriási dicsőség. Az már nem a "becsúszott mázliból egy arany"-kategória. Erről azért tudnak, de hogy Mo. tartja-e a hiánycélt? Meg hogy kik követik a Mo.-IMF tárgyalásokat? Össze nem vethető a két szám.
10-es!
Szerinted egy világ első orvos nincs úgy megbecsülve mint egy olimpikon? Van nálunk egyáltalán olyan orvos? Azok az orvosok viszont akik nagyon jól végzik a dolgukat a betegek által nagyon is meg vannak becsülve anyagilag.
én szívből örülök a Magyarország feliratnak-lehet,hogy pár millió ember elcsodálkozott rajta,nem baj!A hivatalos feliratokon mindenütt HUN, a közvetítők szájából mindenütt Hungary hangzott el,tehát mindenki be tudta azonosítani a feliratot,és legalább megpróbáltak az emberek egy szót kiejteni a mi nyelvünkön.
A díjazásról: az olimpia esetében a sportemberek nemes vetélkedője gyakorlatilag a háborúkat helyettesíti,ilyen módon tudja egy-egy ország a helyét elfoglalni egy rangsorban,megmutatni,ki a jobb.Sokkal olcsóbb,mint a haditechnika, és humánus, mert az emberi értékekre épít,nem az életek elvételére,az értékek megsemmisítésére,hanem értékteremtő.Egyetértek a díjazással,annak a mértékével is.Lehet persze siránkozni, hogy ez mennyi pénzt húz ki az adófizetők zsebéből,de ez az,amire én szívesen áldozom az adómat(mert én például fizetek adót,akik meg legjobban sírnak,azok általában veszteséges vállalkozók tízmilliós terepjárókkal) Arra,ami ablakon kidobott pénz,pedig igenis sajnálom.(például az agyonkényeztetett utánpótlás-focistákra,akiket a kollégiumukból reggelente kisbusz szállít az 500 méterre lévő iskolájukba a szponzori márkás cuccokban, de se a pályán,se az iskolában nem teljesítenek valamirevaló módon)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!