Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok Orbánék jutalomosz...

Mit szóltok Orbánék jutalomosztásához, az olimpiai aranyakért?

Figyelt kérdés

30-35 millió, +havonta 350000ft(??) életük végéig!!!

Én tisztelem azért amit elértek a bajnokok, de ha az ország szegény, illetve az adósságunk 80% körül van, és nem utolsó sorban állandóan adóemelés, akkor azt mondom, ez kicsit túlzás.

Tőlünk csak az USA és Franciaország ad többet, na de ugye ők gazdag, fejlett országok hozzánk képest.

Németország ha jól tudom, 4,5 milliót adott egy aranyért.

Szerintetek mire jó az, ha adok ekkora jutalmat, de még mellé 350-et is havonta életük végéig? Ez "csak" egy aranyérem. Ha kiszámoljuk az összes aranyérmet amit eddig nyertek, és ezután fognak, ez egy horribilis összeg az országnak.

2012. aug. 15. 21:01
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
49%

"de azért az állam ebbe ne szálljon már be, főleg ne ennyi pénzzel."

Az az ennyi pénz igazából filléres kiadás ahhoz képest, hogy mekkora összeg volt a magyar kormány tavalyi bevétele. 2011-ben a magyar kormány bevétele 73,74 milliárd USD volt. Ez mai Ft/USD középárfolyammal átszámolva 16723,5 milliárd Ft. Na ebből az összegből fogják kifizetni az olimpiai aranyérmeseknek a fejenkénti 30-35 millió Ft-ot.

2012. aug. 16. 13:51
 32/51 anonim ***** válasza:
Neked aztán sikerült a mondandóm lényegét leszűrni.
2012. aug. 16. 13:53
 33/51 anonim ***** válasza:
0%

"Neked aztán sikerült a mondandóm lényegét leszűrni."

Te sírsz itt, hogy mekkora hatalmas összeg az amellyel a kormány jutalmazza az olimpiai aranyérmeseket. Igen egy átlagembernek valóban hatalmas összeg, de ha a kormány teljes bevételét nézzük, akkor ahhoz képest már csak filléres kiadás. Én abból a több mint 16 ezer milliárd Ft-ból nem sajnálom, hogy 30-35 milliót kapnak jutalmul az aranyérmeseink.

2012. aug. 16. 14:11
 34/51 anonim ***** válasza:
Ember, én nem mondtam, hogy sajnálom tőlük, hanem hogy más, esetenként megtérülőbb és az országnak több hasznot hozó projekteket a drága kormány tökéletesen leszarja. Nemhogy plusz pénzt nem adnak kutatásokra és fejlesztésekre, de éppen a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva rendesen megnyirbálták a támogatásokat. De ha az ember ilyen körülmények között is elér valami eredményt, akkor sem várhat semmilyen jutalomra. És erre jön még ráadásként, hogy a miniszterelnök úr kijelenti, hogy az állam szép lassan kivonul a felsőoktatás finanszírozásából. Ezek után engedtessék már meg, hogy ne repessek az örömtől, hogy sportolókra, akiknek gyerekkoruk óta nincs más dolguk, mint edzeni, akik vígan eléldegélnének a reklámbevételekből, a szponzorokból és egyéb felkérésekből, hip-hop kampánycélokból kiszórnak többszázmilliót (mert nem egy éremről van szó, hanem 17-ről, nem számolva a csapatban indulókat). És még ráadás az életjáradék, aminek aztán végképp nem látom értelmét.
2012. aug. 16. 18:12
 35/51 anonim ***** válasza:
33%

27-es: "Én inkább venném el 2 nyugdíjastól a pénzt mint az olimpikonoktól."

Na gratulálok neked is, olyan emberek, akik végigdolgozták az életüket, felépítették ezt az országot, azok dögöljenek éhen az ilyen magadfajták miatt (ilyenek vannak a hatalmon is). Az olimpiai játékok állítólag a dicsőségről szólnak, nem arról, hogy aki netán nyer valamit, az 30 milliós jutalmat kapjon, meg élete végéig eltartsák a mi pénzünkből, miközben az országot nem vitték előrébb. Lehet lepontozni

2012. aug. 16. 18:18
 36/51 anonim ***** válasza:
63%

Az h. vki tvben szerepeljen el kell oda jutni bármilyen felfoghatatlan ... Hidd el aki látta mondjuk vmelyik magyar sportolónkat a dobogón, az biztosan megjegyzi az országot. Hány olyan külföldivel találkoztam, akitől kérdeztem mit keresel itt ... a legtöbb nem nagyon tudta körül írni (szép épületek, fesztivál , ár), de ha azt kérdezte tőle mit tudsz az országról? puskást, vízilabdát v amin meglepődtem volt aki harcművészetet emelte ki.

Gondolom az éremtáblára is ránézz az ember lát egy ismeretlen országot egyből rákeres ki v mi félék lakják, h. ilyen jó helyen végeztek és még csak nem is ismerem őket ... én magam is ezt csináltam ..

2012. aug. 16. 18:30
 37/51 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó h ne adjanak.

Arról van szó, hogy koldus ország vagyunk, spórolni kell, nem minden pénzt szétosztani, amit beszednek... Bele kellene gondolni, hogy egyre több az adó mindenen, adnának egyszer olyan 10 milliót, és annyi. De a 35 nagyon nagy túlzás, meg a 350000 havonta ÉLETÜK VÉGÉIG!!!

Az orvosokat ki fizeti meg? Tanulnak évekig, aztán le vannak tojva. Utána meg csodálkoznak, ha kimennek külföldre a többi diplomással, meg szakmunkással...

Az átlag ember lassan ott tart, hogy egy autót nem fog tudni fenntartani. Örül, ha kajára fog jutni, de azért egy ilyen koldus ország ad horribilis összegeket.

A másik meg, hogy pl az előző köztársasági elnököket sem kellene tartani a Sándorpalotában, megkapták ők a pénzüket, nem is kellett érte tenni semmit. Schmidt Pál is megérdemli? Nem hinném.

Beruházások, gyárak kellenének, meg vonzóbbá tenni az országot a külföldi cégek számára, mert még így sincs túl sok. A Mercedes, Audi stb egész jó, de nem elég.

Nem baj, majd az olimpiázók jutalmát behúzzák mindenkin többszörösen, akkor lesz majd a sírás...

Amúgy mint mondtam, Németország adott összesen kb 4,5 millió ft-nak megfelelő eurót, és annyi. Pedig ők megtehetnék. Egyedül asszem a franciák és az USA adott többet, na de az USA világhatalom, gazdag állam, a francia gazdaság szintén kiváló, így van miből.

2012. aug. 16. 20:08
 38/51 anonim ***** válasza:
78%
De és akkor mi van, ha az aranyok miatt megismerik az országot? Azoknak elenyésző töredéke fog miattuk Magyarországra látogatni. Vagy te talán Usain Bolt miatt fogod magad és elmész Jamaicára? Ugye, hogy nem. És ezen az se fog változtatni, ha egy rakás pénzt adunk jutalmul.
2012. aug. 16. 20:15
 39/51 anonim ***** válasza:
nem kapnak 350 ezret!!! Ne terjeszd már ezt a hülyeséget, életjáradék 35 év felett jár és a mindenkori átlagbért kapják az aranyérmesek, az ezüst érmes % arányban kevesebbet és stb. ...
2012. aug. 16. 20:15
 40/51 anonim ***** válasza:
Nem de bolt miatt jamaicáról már nem csak a raszta jut eszembe ... ezek fontos dolgok ..pozítív reklám jót tesz azért pár millió ember csak feltűnt, h. ez a kis ország milyen jól teljesített.
2012. aug. 16. 20:21
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!