Mit szóltok Orbánék jutalomosztásához, az olimpiai aranyakért?
30-35 millió, +havonta 350000ft(??) életük végéig!!!
Én tisztelem azért amit elértek a bajnokok, de ha az ország szegény, illetve az adósságunk 80% körül van, és nem utolsó sorban állandóan adóemelés, akkor azt mondom, ez kicsit túlzás.
Tőlünk csak az USA és Franciaország ad többet, na de ugye ők gazdag, fejlett országok hozzánk képest.
Németország ha jól tudom, 4,5 milliót adott egy aranyért.
Szerintetek mire jó az, ha adok ekkora jutalmat, de még mellé 350-et is havonta életük végéig? Ez "csak" egy aranyérem. Ha kiszámoljuk az összes aranyérmet amit eddig nyertek, és ezután fognak, ez egy horribilis összeg az országnak.
Focit nem kell leírni, nyilván vannak túlfizetett focisták, de az utánpotlásra nem sajnálom a pénzt ... sok pénz van benne de rengeteg ember foglalkozik vele ,legnépszerűbb sport Magyarországon..
Az utánpótlás válogatottak mindig kiválóan szerepelnek nemzetközi versenyeken is sajnos a felnőtt sportolók kinevelésében akadunk el.
Én is teljesen igazságosnak tartom.
Akik olimpiai aranyat nyertek azok az ország jó hírét vitték a világban. Ez a legjobb országimázs, ahhoz képest még nincsenek is túlfizetve.
Csak viszonyításul: 35 millió Ft fejenként 3Ft50 fillér (ugye 10millióan vagyunk). Tegye fel a kezét aki sokall 3Ft50 fillért egy olimpikontól (egyszer).
31 Ft/fő az olimpiai szereplésünk után (ha csak egyszer is megittál egy sört az olimpia nézése közben, akkor ennek a többszörösét kifizetted - és az még csak aranyat sem hozott).
A 35 év feletti járadékról (mindenkori átlagakereset, tehát mostani értéken kb 135ezer Ft (nettó)): ezt is sokallod? Én inkább venném el 2 nyugdíjastól a pénzt mint az olimpikonoktól.
Még egyszer: ezek az emberek az ország jó hírét öregbítik. Amit fizetünk rájuk az aprópénz ahhoz képest, amivel a megítélésünk javul a világban.
Van egy ismerősöm aki sajnálja ez a pénzt az olimpikonoktól .. megemlítettem neki a bkv vezérek végkielégítését, mintha a fogát húzták volna ... és rá kezdett h. nekik ez jár megdolgoztak érte stb ... szal ilyen országban élünk
" Vezettessed magadat szembekötve vakon,
Elfajult testvéridtől csinált álutakon! "
"Hozzátesznek ezzel valamit a gazdasághoz?"
Azt áruld el nekem, hogy az olimpiát miért kell összefüggésbe hozni a gazdasággal. Az olimpiai játékok nem arról szólnak, hogy mely országok fejlettebbek gazdaságilag. Az olimpiai játékok az 5 kontinens nemzeteinek sportolóiról szólnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!