Mi vonzza a gyerekeinket a Jobbikhoz?
Szóval nem lett jobb? Hát nem tudom, én olyasmit hallottam a régi időkről, hogy 5-10 évet kellett várnia az embernek, amíg autóhoz jutott, miután befizette a pénzt. Ma ugyanez egy félórás művelet.
Olyat is hallottam, hogy amikor születtem, a szüleim lakásában télen reggelre befagyott a lavórban a víz, és az olajkályhán melegítették. Ma csak kinyitom a vízcsapot és jön a meleg víz.
Az is rémlik, hogy régen az állam megszabta, hány és mekkora lakásod lehet. Ma tizenöt szobás villát is vehetek, ha úgy tetszik és ha meg tudom fizetni. Nem fog a kormány mellém rakni társbérlőket, mondván elég nekem két szoba.
De azért biztos jobb volt régen..
Utolsó, te álomvilágban élsz.fél óra az autó? kinek van rá pénze? benzinre sincs az ország 90 % ának. Jön a melegvíz?már ha tudod fizetni a rezsit.régen belefagytak a házba? a mai világban naponta többen.mekkora lakást vehetsz? a kis garzont is nehéz fenntartani, régen egy átlagos gyári munkás , építetett egy házat, minden nyáron üdülni ment a családdal, megkapta az autót.
régen is most is akinek van pénze van egyből autó, palota, külföldi nyaralások csak régen hagyták az embert élni. nem volt tökéletes de sokkal élhetőbb volt mint ez a .... amiben vagyunk.
Wrégen egy átlagos gyári munkás , építetett egy házat, minden nyáron üdülni ment a családdal, megkapta az autót."
Mindezt hitelből. Ezeket az állam úgy bírta neked megadni, hogy felvett külföldi hiteleket.
Most meg adósrabszolgaságot sikítanak a régi rendszer hívei, és fogalmuk sincs, hogy az ő kedves rendszerük termelte ki az adósságot.
Én habár már nem vagyok gyerek régóta (23), de engem is megfogott a Jobbik réges rég. (Hangsúlyozom nem mosták ki az agyam!)
Otthon nálunk a kisebbik rossz címén MSZP ment sokáig. Én ezt néztem, elfogadtam, hogy Orbán egy szemét kishitler, meg stb. Közben lett itt Öszöd, lett itt sok botrány, sok privatizáció.
Közben meg a neten láttam a Vona beszédeit. Mikor választó lettem, egyértelmű volt a voksom. Mindenki mondja, hogy ők a gonosz nácik, akik kiirtanak minden és mindenkit. Kérdem én, ki is mondja ezt? Gyurcsány, Orbán pártja? Azok, akik már mindenki szemében rész elvesztették szavahihetőségüket? Akkor most miért hallgat mégis mindenki rájuk?
Én azt mondtam, a Jobbikra szavazok. Első a nemzet, a nép, és második a biznisz, nem fordítva.
Nem vagyok kárpátia pólós militarista fiatal, nem vagyok tarsolyos őstörténet fan, csak egy fiatal vagyok, aki próbálja megérteni, mi történt itt eddig.
Ugyanakkor, ha a Jobbik nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket, ha kétszínű lenne, rögtön ott hagynám őket, és onnantól nem szavaznék. Kritikus vagyok a Jobbikkal szemben is, mint ahogy mindennel. Személy szerint Zagyva pártban való részvételét nem helyeslem. Néha Vona megnyilvánulása se felelnek meg nekem, de azért az ő karaktere még mindig pozitív.
Meglátjuk mit hoz a jövő, de egy biztos, és valószínűleg ezt a gyerekeid is tudják, neked is be kell látnod, a többiek már bizonyítottak mire képesek, a Jobbik is bizonyíthat.
37-es hozzászóló
Mindenki mondja, hogy ők a gonosz nácik, akik kiirtanak minden és mindenkit. Kérdem én, ki is mondja ezt? Gyurcsány, Orbán pártja? Azok, akik már mindenki szemében rész elvesztették szavahihetőségüket? Akkor most miért hallgat mégis mindenki rájuk?
Az egyik polgármesterük polgárháborúról hadovál, a magyar szigeten is érdekes dolgokat beszélnek, és a párt nyíltan vállalja az etnikumok megkülönböztetését.
Meglátjuk mit hoz a jövő, de egy biztos, és valószínűleg ezt a gyerekeid is tudják, neked is be kell látnod, a többiek már bizonyítottak mire képesek, a Jobbik is bizonyíthat.
Ez az érvelés mindig megmosolyogtat. Van egy sebész, akinek mondjuk ezer betegéből kettő meghal. Akkor adjuk oda a szikét egy műkörmösnek, aki még életében nem műtött, ergo, kedvezőbb a halálozási aránya, mint a sebésznek?
38-asnak
Én senkit sem akarok meggyőzni, bele fáradtam már én ebbe a politikai térítgetésbe. Én azt mondtam el, mit gondolok, válaszoltam a kérdezőnek a saját példámat bemutatva. Mosolyogj nyugodtan az érveimen, nem különösebben érdekel.
Oszkár gárda kapitányokkal való beszélgetése számomra semmi negatív tartalommal nem bírt, de ezt most nem fejtem ki, volt erre itt már elég topik.
A magyar szigeten nemzetiszoc. jelképeket lehetett vásárolni. Na és? Az nem egy Jobbik rendezvény volt. Az egy külön szubkultúra ott, nekem sincs semmi közöm hozzá.
A fővárosban még mindig egy vörös csillag tetszeleg büszkén, sokan internacionálét dalolásznak vígan, szerintem ez sokkal súlyosabb probléma.
Ne mossunk már össze mindent mindennel. Amúgy a média is ezt csinálja folyton, azon szorgoskodik, hogy valamit összeszedjen a Jobbik ellen, és azt nagy betűkkel leközölje.
Priuszt?? Mióta Jobbikos vagyok, egyszer sem gyújtottam fel autókat, sőt, még a cigány-gyilkosságokban sem vagyok gyanúsított. Priuszt maximum azzal szerezhetnének, ha arcon csapnák Orbánt egy paradicsommal, de erre elég kevés az esély.
Az, hogy elkötelezed magadat egy párt mellett, a valós életben nem jelent semmit. Ettől még nem fogsz csatározni.
Nem kell féltened őket. Toleráld a véleményüket, ne piszkáld miatta őket (az én szüleim piszkáltak). Ennek a demokráciának hazudott posvadványban legalább had dönthessünk a pártokat illetően. A jövőben lehet majd kiábrándulnak a Jobbikból, lehet nem, ő dolguk lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!