Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi vonzza a gyerekeinket a...

Mi vonzza a gyerekeinket a Jobbikhoz?

Figyelt kérdés
Én és a feleségem sem jobbikos, de a gyerekeim mind azt mondják, hogy ha elérik a kort, hogy szavazhatnak, akkor a jobbikra fognak szavazni.

2012. ápr. 28. 09:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/135 Valaki0702 ***** válasza:
60%
A mai gyerekek 70% radikális.
2012. ápr. 28. 09:42
 2/135 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem az, hogy egy igazságosabb élhetőbb Magyarországot szeretnének, és nem szeretnék ha az ő gyermekeik is adósrabszolgaságban nőnének fel. És nem örülnének ha diplomájuk csak utcaseprésre lenne jó.
2012. ápr. 28. 09:45
 3/135 anonim ***** válasza:
73%
A mai gyerekek az internetről tájékozódnak, ahol nincs elnyomva a jobbik, és reális képet kapnak a programjukról tevékenységükről nem azt az eltorzított valóságnak nevezett híradót amit a "közszolgálati" és kereskedelmi tv-k nyomnak le az emberek torkán....
2012. ápr. 28. 09:50
 4/135 anonim ***** válasza:
56%
A fiatalok többségét a szélsőségek vonzzák jobban, szerencsére legtöbbjüknél ez a tinikorral elmúlik.
2012. ápr. 28. 10:19
 5/135 anonim ***** válasza:
100%

Több oka lehet.

Egyrészt: sok iskolában okoznak gondot a kisebbségi gyerekek, akiket nem lehet fegyelmezni. Látják a tanárok tehetetlenségét, naponta elszenvedik a vegzálást, és nem tehetnek ők sem ez ellen semmit.

Az ilyen körülmények között 4-8-12 évet lehúzó gyerek számára a Jobbik nézetei sem elég radikálisak. Ez van...

Másképp néznek a jövőre. Vannak elvárásaik, terveik, céljaik, elmélkednek a felnőtt életről, készülnek a kezdetére.

Nem szeretnének egy olyan társadalomban élni, ahol annak nincs becsülete és biztos megélhetése, aki dolgozik.

Nehéz úgy nézni a jövő elé, hogy reménye sincs arra, hogy a munkájából úgy tud megélni, hogy legyen lakása, autója, annyi gyereke, ahányat a szíve diktál.

Ehelyett egyre jobban szembesülnek a szüleik mindennapi anyagi nehézségeivel. Nem vakok, ők is látják, hogy egyeseknek van drága autó, mobil, aranyékszer, és senki se dolgozik a családban. Akik erősek, hangosak, sokan vannak, és félni kell tőlük.

Teljesen más közegben mozognak, mint ti.

A kamaszok lázadnak, és egy lázadónak értelem szerűen a lázadás lesz szimpatikus. Azok, akik kimondják, kikiabálják, és hangoztatják.

Nem azok, akik fejet hajtanak, akik arra szorítanak rá, hogy tűrj, hallgass, és szokd meg.

Világmegváltásra vágynak a fiatalok, mióta a Föld forog. Ezt pedig egyelőre egyetlen másik politikai erő sem fogja felvállalni.

Nem ördögtől való gondolat, ha a Jobbikra akarnak szavazni. Ahogy az sem, ha közvetlenül a gyerekeidet kérdezed meg erről, és VELÜK beszélgetsz el a világnézetükről, a jövőképükről, a gondolataikról, tapasztalataikról. Ahogy a szülők általában szokták...

2012. ápr. 28. 10:26
 6/135 anonim ***** válasza:
44%

A csapból is az folyik, hogy "elmúlthúszév", látja a Jobbikos agy, hogy milyen "szar itt az élet" a lakótelepen, nyugaton pedig mindenki így él : [link] . Nem kívánja felfogni a történelmi előzményeket, sőt még itt ott a realitástól is elrugaszkodnak (szívcsakra a pilisben, szentkorona a szíriuszról...).

A Jobbik egyik legnagyobb vonzótényezője, hogy a szegényeket támogatja, nem a fejlődni vágyókat. Lásd, a szegénység tűrte a közel 1500 év feudalizmust, az úgymond fejlődni vágyó nemesség csak 150 évig az abszolutizmust.

2012. ápr. 28. 10:28
 7/135 anonim ***** válasza:
35%
Mindegyik úgy tesz, mintha a szegényeket akarná támogatni.Mindaddig, amíg kormányra nem kerül....amit a jobbik csinál az (is) egy cirkuszi színjáték.
2012. ápr. 28. 10:32
 8/135 anonim ***** válasza:
76%
Egyébként tudjátok, hogy a 2008as világválság, és a 2010-'11-es adósságválság nélkül a Jobbik még mindig egy 5%-ot csak neccesen elérő rétegpárt lenne...
2012. ápr. 28. 10:34
 9/135 anonim ***** válasza:
26%
Az, hogy a Jobbik még nem volt kormányon, így még nem ronthatta az ország helyzetét.Ugyanez a helyzet az LMP-vel is, ami egy bohócpárt, de mégis ott vannak a parlamentben.
2012. ápr. 28. 10:59
 10/135 anonim ***** válasza:
86%

ma 10:34

Talán átélted, hogy ilyen biztosan kijelented? :) A középiskolai töritanárom szerint, a történelemben nincs "ha", sosem lehet tudni, mi történt volna, ha mások a körülmények. Szerintem igaza van. Lehet, hogy úgy lenne, lehet, hogy nem...

Én is elsősorban a cigánykérdés miatt mondanám. Aki mostanában jár iskolába, az átéli mit jelent az "integráció". Elszenvedi azt, amiről a felnőttek nem mernek beszélni, hisz akkor rasszistának bélyegzik meg őket. Végre itt egy párt, amelyik kimondja, hogy igenis gond van, tenni kell valamit, mert ez így rossz. Hogy nem lehet a minősíthetetlen viselkedést a szegénységre fogni. Ez szimpatikus. Bevallom, én is a cigánykérdés miatt figyeltem fel a Jobbikra. Aztán elkezdtem beleolvasni a programjukba, és tetszett, amit láttam. Elsősorban az egészségügy érdekelt, mert orvosnak készültem, és most orvostanhallgató vagyok, és szerintem a programjuk ezen része is határozottan pozitív, plusz náluk van Dr. Gyenes Géza, akit nagyon tiszteltem, és jó kezekben érezném nála az egészségügyet. Pont akkor lettem 18 éves, amikor a választás volt, ment is a szavazatom a Jobbikra. Ez a párt nem az ördögtől való, nem kell tőlük félteni a gyerekeket!

2012. ápr. 28. 11:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!