Mi vonzza a gyerekeinket a Jobbikhoz?
Kérdező: először ne az aktuálpolitikáról, hanem a történelemről beszélgessetek. Arról ugyanis vannak hiteles források, amit nekik is el kell fogadniuk. Például a történelemkönyvek.
Nagyon hamar kiderül, hogy amit a jobbikos oldalakon írnak, az erős ferdítés, ráadásul a magyar történelemnek csak egy kis szeletével foglalkoznak.
Szerintem a leghasznosabb az lenne, ha egy kicsit a reformkorral foglalkoznátok. Arról ugyanis mélyen hallgat a jobbikos média, naná, mert Széchenyi, "a legnagyobb magyar" minden megnyilvánulása olyan, hogy egyrészt láthatóan az ország érdekeit szolgálja, másrészt láthatóan pont az ellenkezőjét csinálja, mint amit a Jobbik képvisel.
Összefogásról, haladásról beszél. És meg lehet mutatni a gyerekeidnek, hogy mennyit fejlődött az ország ilyen nézetek által vezérelve. Hátha rá lehet vezetni őket, hogy a széthúzó, retrográd politika sajna ennek pont az ellenkezőjét fogja kiváltani.
Persze ezt nem feltétlen kell ilyen direkt kimondani nekik. Vezesd rá őket, jöjjenek rá maguktól. Intelligens emberek erre a megfelelő tudás birtokában igen hamar rájönnek.
Hungarista
Igazából én vagyok a hülye, hogy rákérdezek, de pontosan milyen tényekre és bizonyítékokra alapozod ezt?
Hungarista
Ha lennél kedves konkrét könyveket, neveket mondani. Történészprofesszorokat. Négyet, mondjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!