Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz lenne, hogy az ország...

Igaz lenne, hogy az ország fejlődéséhez informatikai és műszaki diplomás emberek szükségesek, míg társadalomtudósok, jogászok vagy közgazdászok elenyésző kisebbségben kellenek csak?

Figyelt kérdés
Én azt gondolom, hogy Hoffmann oktatáspolitikája rövidtávon a felsőoktatás minőségének és létének stabilitását veszélyezteti, hosszútávon pedig az állam működőképessége, a törvényhozás és az ország gazdasági élete látja kárát a felelőtlen döntéseknek.

2012. márc. 25. 16:17
 21/92 anonim ***** válasza:
32%

"Igaz lenne, hogy az ország fejlődéséhez informatikai és műszaki diplomás emberek szükségesek"

Igen ez igaz! És erre a legjobb példa az online gazdaságok, és online ipari játékok.

Klikkelésre nő a malac, illetve egy shift + q -ra lerázható a barack a fáról.

A alt + 4 -el meg kiganyézhatsz a csirkeólból.

2012. márc. 25. 17:59
 22/92 A kérdező kommentje:
Nem vagyok én forradalmár, csak az elmúlt 4 évem úgy telt, hogy a szüleim mindent megtettek, hogy nekem jobb sorsom legyen, mint ami nekik jutott, és az ő támogatásukkal én is az előrejutásomért dolgoztam. Erre most azon múlna a jövőm, hogy nem matek-fizika faktra mentem gimiben? Azért nevetséges. Tudom, hogy sok szülő éli most át azt, amit az enyéim, hogy nem tudna kifizetni egy tandíjat, mert nincs miből. Az álmaim meg jelenleg egy sikeres érettségin múlnak,meg azon hogy beleférek e a szűkös keretekbe...
2012. márc. 25. 18:03
 23/92 anonim ***** válasza:
75%

Az ország fejlődéséhez mindenféle típusú szakemberre szükség van. Ebben a pillanatban talán természettudományos felsőfokú képesítésűekre több, szakmunkásokra még több. Ez azonban egy nagyon fontos, de messze nem egyetlen feltétele a fejlődésnek.

Minden tudás hosszútávú beruházás, hiszen nem naponta váltogathatja az ember a tudását, pláne nem a tapasztalatát. Ehhez viszont kiszámítható nyugodt légkör, áttekinthető gazdasági folyamatok, munka feltételrendszerének jó megszervezése szükséges. Ha ezek megvannak, az emberekben kialakul egyfajta bizalom, tervezési igény, és ennek hatására fognak beruházni.

Amit a KDNP és Hoffmann Rózsa művel, az hosszú távon tönkreteszi az iskolarendszer struktúráját, torz ismerethalmazt gyömöszöl a fejekbe, és ez 10-15 év múlva jelentkező, és újabb 10-15 év alatt megoldható problémát gerjeszt.

A Fidesz (és persze a korábbiak) gazdaságpolitikáját most nem elemezném, annyi azonban ide tartozik, hogy a szervezetlenség, kiszámíthatatlanság olyan bizalmi válságot idézett elő, amelynek következtében a tizenévesek számára kiszámíthatatlan, milyen pálya szükséges 5-8 év múlva, a huszonévesek pedig az elhelyezkedésnél döbbennek rá, hogy rossz irányba mentek. Ez szüli elsősorban a zűrzavart.

Ma a gazdaságnak nincs normális szerkezete, ezért a hiányok és túltermelések egyvelegében pattogunk ide-oda, ami ráadásként iszonyú pazarlásokkal jár.

A tévedések elkerülésére: ezek a "normális" működés velejárói, a csalásokról, korrupcióról, kapcsolati haszonszerzésről még szó sem esett.

2012. márc. 25. 18:52
 24/92 anonim ***** válasza:
76%

Az a baj a műszaki és informatikai területekkel (mellesleg itt is csökkentek a keretszámok, ha érdekel titeket mutatok táblázatot), hogy akit érdekelt az eddig is be tudott jutni. De már annyira lenn van a színvonal, hogy tényleg akkora sutyerákok is be tudnak jutni a nagy keretszám miatt, akik nem fogják elvégezni az egyetemet, mert egyszerűen nem elég okosak a műszaki és informatikai tárgyakhoz. (Persze ők ezt nem ismerik el és azt mondják, hogy teljesíthetetlen a követelés).

Így a félbeszakított egyetemi képzéseik kidobott pénzek (voltak. Azt hiszem, már vissza kell fizetni a képzést akkor, ha államin abbahagyod közben.)

2012. márc. 25. 22:37
 25/92 anonim ***** válasza:
93%

17:59

Nem tudom, hogy jön ez ide, mert itt a felsőoktatásról van szó. Nyilván a mezőgazdaság nagyon fontos dolog, de kíváncsi vagyok, hogy a gyakorlatban is űzöd-e vagy csak te is szájjalsz? Mert tapasztalatból tudom, hogy manapság a falusi fiatalok 99%-ának sem nagyon füllik a foga disznótenyésztéshez meg a barack termeléshez.

2012. márc. 25. 23:21
 26/92 anonim ***** válasza:
40%

Nem ertem mi bajod van?

Ha jol tanulsz most is lesz lehetoseged bekerulni a kivant suliba.

Baj akkor van, ha te arra jatszottal, h majd egy laza 3,4 atlaggal bekerulsz, mint a most lazadozok 99%, mert azzal bizony nem fogsz, de nincs is ezzel gond.

Aki nem tud egy 5os erettsegit letenni minek megy foiskolara?

Pofamrol leegne a bor:)

2012. márc. 27. 19:20
 27/92 anonim ***** válasza:
24%
Nem, nem ezen múlik a jövőd. Viszont sokkal jobb, ha most 18 vagy jövőre, 19 évesen szembesülsz azzal, hoyg milyen szakmákra is van igény, és a szerint tervezed a jövődet. Ha a szüleid nagy áldozattal taníttatnának még hat évig(az állmin tanulni is sok áldozatot kíván ám!) - és hat év után szembesülsz vele, hoyg nem eladható amit tanultál - akkor tényleg kár lenne a szüleid - és a te -erőfeszítésetekért. Inkább most válassz egy kenyérkereső foglalkozást, és ha az megvan, azzal a tarsolyodban tanulhatsz még. Vannak humán szakok is. Tanár, óvónő(bácsi) marketinges, tolmács, fordító, effélék..te jobban tudod. Fogsz olyan szakot, vagy netán szzakképzést találni, ami eladható szakmát kínál. S ha azt megszerzed, attól még három egyetemet is elvégezhetsz, ha akarsz. S megkeresed a rávalót.
2012. márc. 27. 20:49
 28/92 anonim ***** válasza:
6%

17/59 arra próbált rávilágítani , hogy ajátékok az élet lényegét mintázzák. És hoyg a játékban etethetsz disznót, és akkor megy fel az életerőd. De olyan nincs benne, hogy jogi tanácsot adsz. Ebből követkleztetünk, hoyg az kisebb szegmense lehet az életnek, még a játékkészítők sem vették be. Ne becsüld le ezt a modelt, sokszor pontosabb a tudománynál.

1759 virtuális disznyóról ír4

2012. márc. 27. 20:53
 29/92 anonim ***** válasza:
100%
Saját tapasztalatom jogászként, hogy noha a bírósági, ügyvédi pályák kihalásosak, egy különbejáratú, nyelveket beszélő, talpraesett szakvizsgás jogtanácsos azért több cégnek kéne, mint ahány ilyen szakember van. Ergo jogi diplomával és egy erős gazdasági vénával gazdasági területen elég jól meg lehet élni.
2012. márc. 28. 00:02
 30/92 anonim ***** válasza:
24%

Persze, hogy igaz. Tele van kib*szott jogászokkal a parlament, ők irányítják az országot. Olyan törvényeket hoznak, hogy sok jogászra legyen szükség. Lassan már ahhoz is közjegyzői hitelesítés kell, hogy vegyél a boltban egy k*rva csokit. A sok felesleges jogszabállyal megfojtják az országot, és még így sem könnyű elhelyezkedni jogászként.

Ez van, a jogász ugyan fontos szakma, de nem állít elő semmi kézzelfoghatót. Az állam gépezetének működtetéséhez persze szükség van néhányra, de kb. harmadennyi is elég lenne, mint ahány most van, ha normális törvények alapján működne az ország.

Közgazdász meg.. hát,rájuk is szükség van, de belőlük se kell sok, mindemellett elég komolytalan tudomány, nem sokkal megalapozottabb, mint mondjuk a kártyajóslás.

Szóval alapvetően igaz: az értékteremtő szakmákra van szükség leginkább, idióta szociológusokra meg médiakommunikátorokra, meg egyéb ilyen vicc-szakmákra nem nagyon.

2012. márc. 28. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!