Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehet az, hogy még...

Hogyan lehet az, hogy még Macedónia is több mint kétszer annyi aranytartalékkal rendelkezik mint Magyarország?

Figyelt kérdés

Link: [link]

A táblázat szerint Macedónia 6,8 tonna aranytartalékkal rendelkezik, míg Magyarország "csak" 3,1 tonnával, de ott van még például Szlovákia 31,8 tonna, Fehéroroszország 38,5 tonna, Bulgária 39,9 tonna, Románia 103,7 tonna. Magyarország miért "csak" ekkora arany tartalékkal rendelkezik, amikor nálunk kisebb országok 10x-er annyi, vagy 50x-er annyi aranytartalékkal rendelkeznek.

2012. febr. 28. 18:35
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 Shai-Hulud ***** válasza:

#Tomi8009

Ha visszaolvasol (és persze megnézed a belinkelt hivatkozásokat) akkor láthatod, hogy nem 98%-ot, hanem 90%-ot veszített az értékéből. Azért nem mindegy, mert a maradék 2% vagy 10 %, ez pedig ÖTSZÖRÖS értéket jelent - tehát csak ennyit tévedett, aki a 98%-ot írta.

Az, hogy mennyire értékélló az arany, szintén megnézhető. Reálértékben (tehát vásárlóérték paritásban) az arany értéke szép lassan növekszik. Kérdés, hogy a valutában fekvő érték a kamatai miatt gyorsabban, vagy lassabban növekszik-e?

Amíg ennek nem néztél utána, addig fölösleges indulatból kinyilvánítanod olyan dolgokat, melyek később hamisnak bizonyulhatnak. (Bár tudom, hogy az ember politikai meggyőződés - vagy hit - alapján szeret elhamarkodott, vagy túlzó véleményt alkotni.)

Egyszóval számolni kell, gondolkodni, és megfontolt választ adni - bár erre itt a GYK-n elég kevés példa van.

Pedro

2012. márc. 4. 21:33
 32/68 Shai-Hulud ***** válasza:

"az MSZP szerződése az IMF-fel alkotmányba ütközik, ezért érvénytelen, nem az MSZP érdeme, nem rajtuk múlott..."

Attól, hogy valamit többször elmondasz, nem lesz ám igazabb! :-DD

Több olyan dolog is van, ami alkotmányba ütközött - csak közben gyorsan módosítgatták az alkotmányt, majd úgy ahogy van, lecserélték az egészet.

Így kell ezt csinálni! Ugye?

Pedro

2012. márc. 4. 21:36
 33/68 yossarian44 ***** válasza:

"- Csöpög, ja. Ha nem tapsolok a globalista pénzemberek érdekeit kiszolgálóknak, az ország tönkretételének, akkor a mai, szürreális, agymosott, a média által a Nyugat birkájává butított társadalomban már "gyűlölködök"."

Na, ha hallgattál volna!

A Fidesz a nemzetközi tőke legbutább kiszolgálója. Úgy szolgálja ki, hogy észre sem veszi. Elzavarja az IMF-t, ami egy államok által működtetett, alacsony költségekkel operáló szervezet, amely állami pénzekből összerakott alapból oszt ki alacsony kamatra.

Helyette felveszik a hitelt a PIACRÓL, a nemzetközi tőkésektől. És eközben azt hazudják, hogy az IMF a nemzetközi tőke eszköze, holott az IMF állami pénzekből működik, állami delegáltakkal - magántőke nincs benne. Egyedül a nemzetközi igaz.

Ahelyett, hogy a 3-4%-ot kifizetné egy szervezetnek, aminek még a tagja is vagyunk, a Fidesz inkább állampapírokkal hazardírozott, alsó hangon 6%-os kamattal. Ahelyett, hogy a valutaalaphoz ment volna a pénz, a tőkésekhez juttatta.

És a sok fogyatékos elhiszi, hogy a nagytőke ellen harcol a kormány. Gyötrelmesen nevetséges.

"Lehet, nem véletlen, hogy kényük-kedvük szerint manipulálják a forint értékét, hogy ezzel irányítsák a döntéseinket. Persze, mindig vannak szolgalelkű opportunisták."

Először is, aki ilyen szépen és mélyen kinyalja a kedvenc pártja teljes vezérkarának... mélytányérját... na az ne vádoljon másokat szolgalelkűséggel.

Másrészt a forint árfolyamát leginkább két ember manipulálta: Kósa és Orbán.

"Fene nagy magabiztosság meg megint csak rátok jellemző, el sem olvassátok az ellenérveket, hiszen "hülyeség az egész", kezetekben van a Bölcsek Köve.:)"

Magadból indulsz ki. Az érveid leginkább a személyeskedésben merülnek ki, a másik ember támadod, nem pedig az érvet, amit felhoz.

Szinte kivetíted az égboltra, mint a Batman-jelet, hogy lövésed nincs semmiről, csak azért szajkózod, amit szajkózol, mert a pártod ezt mondta.

"Ezzel az álszerény, kívül barátságosan mosolygó, de belül lekezelő dumával az érveitek/cáfolataitok hiányát próbáljátok elfedni."

Mi? Ember, idézgetésen és szalmabábon kívül nem hoztál fel egy érvet sem, és ilyennel támadsz?

Kicsit higgadj le.

"- Tudod, az a baj, hogy vissza lehet olvasni: "Igen, innen lehet leginkább tudni, hogy kamu. Mint az MSZP által ellopott magánnyugdíjpénzek... ami szintén ordas kamu volt." -> Én pedig erre reflektáltam a fenti, általad kifogásolt mondatot."

Az nagyon jó, hogy vissza lehet olvasni, csak az a baj, hogy nem érted, illetve szándékosan félremagyarázod amit írtam.

Ez: "Igen, innen lehet leginkább tudni, hogy kamu. Mint az MSZP által ellopott magánnyugdíjpénzek... ami szintén ordas kamu volt."

Na, ez a következőt jelenti - mivel nyilvánvalóan el kell magyaráznom:

Az ilyen óriási jelentőségű MSZP bűnök - mint a nyugdíjpénztárak kirablása, és a Korona zálogosítása - csak ki lettek találva, mert ti, a pártotok szolgái, annyira rühellitek az MSZP-t, hogy minden hülyeséget elhisztek. Ha holnap azt mondaná Viktor, hogy látta Gyurcsányt a Sátánnal és Darth Vaderrel tárgyalni az ország eladásáról, akkor elhinnétek. És linkelgetnétek, mint az őrült.

Egy szóval nem mondtam, hogy MINDENT, amit utálunk az MSZP-ben, azt a Fidesz talált ki. Ezt te tetted hozzá. Ezt hívjuk szalmabáb érvelésnek.

2012. márc. 4. 21:51
 34/68 Pro Patria ***** válasza:
0%

Pedro:

"az MSZP szerződése az IMF-fel alkotmányba ütközik, ezért érvénytelen, nem az MSZP érdeme, nem rajtuk múlott...

-> Attól, hogy valamit többször elmondasz, nem lesz ám igazabb! :-DD"

- Nem, valóban nem. Ha valami igaz, akkor már elsőre is az. De sajnos úgy látom, ahhoz, hogy tudatosítsam, többször el kell ismételnem - talán elsőre túl sok volt az információ...

Az MSZP zálogba helyeztette az ország nemzeti vagyonát. A szerződés alapján(!) elárverezhetnék a Szent Koronát is, vagy a Parlamentet - nem én szoptam ki a kisujjamból, dr. Bencze Izabella mondta ezt.

Hogy ezt mégsem tehetik meg, mert az alkotmány által tiltott, az csak a szerencsén múlott, nem az mszp-n, nekik a szándékuk meg volt rá, mint ahogy a szerződés mutatja. A saját anyjukat is eladnák literáron.

"Több olyan dolog is van, ami alkotmányba ütközött - csak közben gyorsan módosítgatták az alkotmányt, majd úgy ahogy van, lecserélték az egészet.

Így kell ezt csinálni! Ugye?"

- Jaj, de megy a terelés az eredeti mondandóról:)

"Pistike, betörted az ablakot? - Ne azzal tessék foglalkozni, óvónéni, hanem hogy a Józsika eltörte a vázát!"

---------

yossarian44:

"Csöpög, ja. Ha nem tapsolok a globalista pénzemberek érdekeit kiszolgálóknak, az ország tönkretételének, akkor a mai, szürreális, agymosott, a média által a Nyugat birkájává butított társadalomban már "gyűlölködök".

-> Na, ha hallgattál volna!

A Fidesz a nemzetközi tőke legbutább kiszolgálója. Úgy szolgálja ki, hogy észre sem veszi. Elzavarja az IMF-t, ami egy államok által működtetett, alacsony költségekkel operáló szervezet, amely állami pénzekből összerakott alapból oszt ki alacsony kamatra.

Helyette felveszik a hitelt a PIACRÓL, a nemzetközi tőkésektől. És eközben azt hazudják, hogy az IMF a nemzetközi tőke eszköze, holott az IMF állami pénzekből működik, állami delegáltakkal - magántőke nincs benne. Egyedül a nemzetközi igaz."

- Hmm, netán közgazdász is vagy? Megkérdezném, hogy hol szerezted a diplomádat, de messziről jött ember (főleg az internet világában) azt mond, amit akar.

Én egy picikét másként látom. És nem látom be, miért lenne igazabb az, ahogyan te gondolod. Érvet, indokot nem mondtál.

"Ahelyett, hogy a 3-4%-ot kifizetné egy szervezetnek, aminek még a tagja is vagyunk, a Fidesz inkább állampapírokkal hazardírozott, alsó hangon 6%-os kamattal. Ahelyett, hogy a valutaalaphoz ment volna a pénz, a tőkésekhez juttatta."

- Hogy még tovább növekedjen a már így is 21 ezer milliárdos államadósság. Növekedjen a függőségünk.

Nem veszed észre, hogy az IMF ugyanazt csinálja, mint a mocsok bankok az emberekkel, csak "nagyban"?

A kiszolgáltatott országokat függőségbe kényszeríti hitelekkel, majd utána gyakorlatilag azt csinál vele, amit akar.

Mint ahogy a bankok, meg a "providentes néni" barátságosan mosolyog, aztán elviszi a fejed felől a házat.

Tenni meg nem tehetsz semmit, mert egész egyszerűen ma ki vagy szolgáltatva a bankok önkényének. csak rajtuk keresztül veheted fel a fizetésedet (amit persze ők lefölöznek), rajtuk keresztül fizethet számlát, utalhatsz át pénzt, és ők kőkeményen vissza is élnek a helyzetükkel.

"És a sok fogyatékos elhiszi, hogy a nagytőke ellen harcol a kormány. Gyötrelmesen nevetséges."

- Te így gondolod. De lehet, hogy nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni.

"Lehet, nem véletlen, hogy kényük-kedvük szerint manipulálják a forint értékét, hogy ezzel irányítsák a döntéseinket. Persze, mindig vannak szolgalelkű opportunisták.

-> Először is, aki ilyen szépen és mélyen kinyalja a kedvenc pártja teljes vezérkarának... mélytányérját... na az ne vádoljon másokat szolgalelkűséggel."

- Nekem nincsenek pártok, csak a nemzeti érdek. Azt a pártot támogatom, és csak addig, amelyik és ameddig ezt szolgálja.

A párt csak eszköz, önmagában nem cél, a nemzet boldogulására van.

Arról meg nem tehetek, ha a véleményem történetesen egyezik az épp aktuális kormánypártéval. Eddig is ez volt, ezután is ez lesz.

"Másrészt a forint árfolyamát leginkább két ember manipulálta: Kósa és Orbán."

- Aha. Remélem, nézel híradót. (Nem, nem HírTV-t, akár kereskedelmi csatornákét is):

"Csökkent a forint értéke, miután bejelentették, hogy xy bank, illetve IMF-ellenes törvényt hoztak meg."

"Növekedett a forint értéke, miután bejelentették, hogy tárgyalásokat kezdenek az imf-fel."

Csak a vak nem látja, hogy Nyugatról kényük-kedvük szerint spekulálnak a pénzemberek az árfolyamokkal, hogy ezzel befolyásolják a kelet-európai kolóniáik döntéseit - saját érdekeiknek megfelelően.

"Fene nagy magabiztosság meg megint csak rátok jellemző, el sem olvassátok az ellenérveket, hiszen "hülyeség az egész", kezetekben van a Bölcsek Köve.:)

-> Magadból indulsz ki. Az érveid leginkább a személyeskedésben merülnek ki, a másik ember támadod, nem pedig az érvet, amit felhoz."

- Az a baj, hogy a szavaid önmagukban semmit nem jelentenek igazolás nélkül.:) Majd ha valaki idetéved, és visszaolvassa a vitát, látni fogja, hogy nem így van. Remélem, sokan lesznek.

"Ezzel az álszerény, kívül barátságosan mosolygó, de belül lekezelő dumával az érveitek/cáfolataitok hiányát próbáljátok elfedni.

-> Mi? Ember, idézgetésen és szalmabábon kívül nem hoztál fel egy érvet sem, és ilyennel támadsz?"

- Helyesbítek: nem válaszoltad meg azokat; és gyanítom, el sem olvastad. Attól még ott vannak.:)

"Tudod, az a baj, hogy vissza lehet olvasni: "Igen, innen lehet leginkább tudni, hogy kamu. Mint az MSZP által ellopott magánnyugdíjpénzek... ami szintén ordas kamu volt." -> Én pedig erre reflektáltam a fenti, általad kifogásolt mondatot.

-> Az nagyon jó, hogy vissza lehet olvasni, csak az a baj, hogy nem érted, illetve szándékosan félremagyarázod amit írtam."

- Nincs itt semmi félremagyarázás. Szerinted hazugság, mert a fidesz mondja.

A megkérdezett szakértők szerint is ezt tartalmazza a szerződés, mégha alkotmányosan érvénytelennek számít is.

Tessék, talán harmadjára sikerül elolvasni:

"Bencze Izabella, a Kincstári Vagyonügynökség volt vezérigazgató-helyettese egy napilapnak az mondta, a szerződés alapján "elvileg akár a Szent Koronát vagy éppen a Parlament épületét is végrehajtás alá vonathatják", ha nem fizetjük vissza az adósságot."

A másik megkérdezett: "Lövétei István alkotmányjogász úgy véli, amíg a magyar jog szerint egy tárgy – például műemlék, műalkotás, nemzeti ereklye, védett érték – védelem alatt áll, nem idegeníthető el, függetlenül attól, hogy szerepel-e egy szerződésben, mint garancia, vagy sem."

- Azaz nem azt mondta, hogy nem szerepel a szerződésben, hanem hogy mindegy, mert érvénytelen.

2012. márc. 5. 01:26
 35/68 Shai-Hulud ***** válasza:

#01:26

"A szerződés alapján(!) elárverezhetnék a Szent Koronát is, vagy a Parlamentet - nem én szoptam ki a kisujjamból, dr. Bencze Izabella mondta ezt. "

"Lövétei István alkotmányjogász úgy véli, amíg a magyar jog szerint egy tárgy – például műemlék, műalkotás, nemzeti ereklye, védett érték – védelem alatt áll, nem idegeníthető el, függetlenül attól, hogy szerepel-e egy szerződésben, mint garancia, vagy sem."

Tulajdonképpen nem értem, hogy most mi is a problémád. A jelenséget leírtad, és közölted (többször is), hogy mekkora nagy disznóság volt, OK, tudomásul vettük. De éppen az általad idézettek szerint ez az egész nem is érvényes - akkor meg nem tudom, milyen tüzet akarsz ennyire oltani? Igen, valóban disznóság volt. Tudjuk. De ha gondolod, lovagolhatunk rajta még két kört...

"Jaj, de megy a terelés az eredeti mondandóról:) "

Nem, SEMMILYEN terelés nincs.

Arra akartam felhívni a figyelmedet (bár úgy látszik, sikertelenül), hogy olyat vetsz az általad nem szeretett oldal szemére, amit az általad szeretett oldal is PONTOSAN UGYANÚGY, sőt, még durvábban, szemérmetlenebbül csinál. Ilyenkor vajon miért nem emlegeted azt a bizonyos "kettős mércét", amellyel annyira szerettek előjönni?

Amit ugyan nem nekem, hanem yossarian44-nek címeztél:

"És nem látom be, miért lenne igazabb az, ahogyan te gondolod. Érvet, indokot nem mondtál. "

Gondolkozz!

"Elzavarja az IMF-t," - igaz.

"ami egy államok által működtetett, alacsony költségekkel operáló szervezet," - igaz.

"amely állami pénzekből összerakott alapból oszt ki alacsony kamatra." - igaz.

"Helyette felveszik a hitelt a PIACRÓL, a nemzetközi tőkésektől." - 6% kamatra - igaz.

"És eközben azt hazudják, hogy az IMF a nemzetközi tőke eszköze," - igaz.

"holott az IMF állami pénzekből működik, állami delegáltakkal" - igaz.

"magántőke nincs benne." - igaz.

Most akkor hogy is van ez? részenként minden tagmondat igaz, egészben pedig nem??? Ne röhögtess, mert úgy maradok.

"Nem veszed észre, hogy az IMF ugyanazt csinálja, mint a mocsok bankok az emberekkel, csak "nagyban"? "

MIT IS??? Az IMF hitelt ad (ha igényled!!), kb 3%-os kamatra (ami nagyon alacsony), és persze megszabja, hogy milyen feltételek mellett. - Ja, igazad van, azok a rohadt mocskos bankok is ugyanezt csinálják, FELTÉTELEKET mernek szabni - és még vissza is akarják kapni a pénzüket! Valóban felháborító! Tudod mit? NEM KELL ELFOGADNI, ha nem tetszik. De ugyan már, ne azt hibáztassuk, akitől mi kuncsorgunk pénzt....

Lehet Kínához is menni, mint azt Viktorka meg is próbálta, csak nagyot koppant. Érdekes, a kínaiak sem adnak pénzt csak úgy a két szép szemünkért. Most aztán kénytelenek vagyunk ahhoz visszamenni, akit leköpdöstünk. Csak így már (mint a jelenlegi helyzet is mutatja) finoman mondva is rosszabbak a tárgyalási pozícióink.

De tudom, ENNEK IS Gyurcsány az oka...

"egyszerűen ma ki vagy szolgáltatva a bankok önkényének."

Te szegény...

"csak rajtuk keresztül veheted fel a fizetésedet (amit persze ők lefölöznek),"

Mit fölöznek le a fizetésedről, meg tudnád mondani???

"rajtuk keresztül fizethet számlát, utalhatsz át pénzt,"

Bármikor jogod van egyben fölvenni a fizetésedet, és utána sorban állni a postán, hogy befizess mindent. Nem vagy köteles a banki átutalási rendszert használni. Szabad választásod van.

"Nekem nincsenek pártok, csak a nemzeti érdek. Azt a pártot támogatom, és csak addig, amelyik és ameddig ezt szolgálja. A párt csak eszköz, önmagában nem cél, a nemzet boldogulására van."

Jaj, ez nagyon szép volt!

"Arról meg nem tehetek, ha a véleményem történetesen egyezik az épp aktuális kormánypártéval."

Aha, értem. :-D

"Eddig is ez volt, ezután is ez lesz. "

Na ez meg már a hitvallás kategória. Mit is mondtál, te pártoktól független vagy? :-DDD

"Csak a vak nem látja, hogy Nyugatról kényük-kedvük szerint spekulálnak a pénzemberek az árfolyamokkal, hogy ezzel befolyásolják a kelet-európai kolóniáik döntéseit - saját érdekeiknek megfelelően. "

Ha egy KICSIT is ismernéd a tőzsde működését, nem mondanál ekkora marhaságokat. Megpróbálom nagyon leegyszerűsíteni a dolgot:

Lesz@rjuk az Uniós gazdaságot és irányvonalat - csökken a bizalom - csökken a befektetési kedv - csökken a forint árfolyama.

Követjük az Uniós gazdaságot és irányvonalat - növekszik a bizalom - növekszik a befektetési kedv - emelkedik a forint árfolyama.

Tudom., ez bonyolult példa volt, de hidd el nekem. Nem a gonosz nemzetközi tőke irányítja az árfolyamokat - az a nagy gonosz tőke baromi jól megvan ám Magyarország nélkül is... Sőt, a tőke is csak KÖVETI az árfolyam mozgásokat. Persze, valamennyire lehet befolyásolni, de az árfolyamokat ALAPVETŐEN a gazdaság működése szabja meg. A Dollárét, az angol Fontét, az orosz Rubelét, a magyar Forintét, és még a mongol Tugrikét is.

"Majd ha valaki idetéved, és visszaolvassa a vitát, látni fogja, hogy nem így van. Remélem, sokan lesznek. "

Igen, és majd az utókor is meg fog emlékezni rólad... :-D

Ez csak töltelék szöveg...

--- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

És legvégül. Veled ellentétben én nem állítom azt, hogy mindent jól látok, hogy csakis nekem lehet igazam, vagy hogy mindenki hülye, csak én vagyok helikopter.

Bizony sokszor előfordul, hogy rosszul mérek fel valamit, vagy hiányosak az információim...

Tudod ilyenkor kell leülni, UTÁNA NÉZNI a dolgoknak, de nem csak egy oldalról ám!!! Gyakran az igazság "odaát van". És ez a politikára hatványozottan igaz, hiszen a politika (ha tetszik, ha nem) bizony a HAZUGSÁGOKRÓL szól.

Érdemes tehát körülnézni, és úgy véleményt alkotni, és persze megfelelő kritikával, esetleg kétkedéssel fogadni mindazt, amit olyan nagyon belénk akarnak sulykolni.

Figyelmedbe ajánlom Bertrand Russel mondását:

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

Pedro

2012. márc. 5. 09:35
 36/68 yossarian44 ***** válasza:

"Én egy picikét másként látom. És nem látom be, miért lenne igazabb az, ahogyan te gondolod. Érvet, indokot nem mondtál."

Dehogynem, csak úgy látom nem igazán vagy kiművelve pénzügyileg.

Akkor jobban szájba rágom:

Az IMF-et 1946-ban alapították, és mára majdnem 200 ország a tagja. Az IMF-et a tagországok delegáltjai alkották, és a tagországok dobták össze anno az IMF pénzét. Az IMF-be csak ezek az állami pénzek kerültek be, nem raktak bele magánvagyont. Az alacsony kamatra kapott hitelekből szerzett haszon visszamegy az alapba, hogy ha valaki bajba kerül, akkor több pénzből lehessen hitelezni.

Mivel:

a. semmi köze nincs magántőkéhez.

b. nincs tulajdonosi köre

Ezért semmiképp nem lehet a nemzetközi tőkések eszköze. Ellenben Orbán ezt állítja.

Orbán még azt is mondja, hogy az országot a piacról kell finanszírozni, azaz állampapírok eladásával.

De kik is vesznek állampapírt?

Egyrészt más országok. Másrészt nagy- és kisbefektetők, magánszemélyek - azaz a magántőke. Továbbá nagy felvásárlók még bankok, akik a befektetési alapjaikat fialtatják így.

Orbán Viktor inkább ezektől vesz fel hitelt, a "spekulánsoktól". Aztán szidja őket, orrba, szájba.

"Nem veszed észre, hogy az IMF ugyanazt csinálja, mint a mocsok bankok az emberekkel, csak "nagyban"?

A kiszolgáltatott országokat függőségbe kényszeríti hitelekkel, majd utána gyakorlatilag azt csinál vele, amit akar.

Mint ahogy a bankok, meg a "providentes néni" barátságosan mosolyog, aztán elviszi a fejed felől a házat.

Tenni meg nem tehetsz semmit, mert egész egyszerűen ma ki vagy szolgáltatva a bankok önkényének. csak rajtuk keresztül veheted fel a fizetésedet (amit persze ők lefölöznek), rajtuk keresztül fizethet számlát, utalhatsz át pénzt, és ők kőkeményen vissza is élnek a helyzetükkel."

Ne haragudj, de ugye tudsz számolni? Az IMF olcsóbban ad hitelt, mint a piac. Ha jól nézem, a magyar állampapírok már 9%-on mennek, tehát még nagyobb a bukta.

Az IMF nem kényszerít függőségbe. Legutoljára 1996-ban adtak hitelt, ami 2 éven belül vissza lett adva, és az IMF elégedetten emelte a kalapját.

"- Nincs itt semmi félremagyarázás. Szerinted hazugság, mert a fidesz mondja."

Nem, azért hazugság, mert soha senki nem talált erre utaló jelet. Nem azért hazugság, mert a Fidesz mondja.

A saját elfogultságod ne rám vetítsd ki.

"- Azaz nem azt mondta, hogy nem szerepel a szerződésben, hanem hogy mindegy, mert érvénytelen."

Nem érted a szöveget. Az IMF-el kötött szerződésben nincs olyan, hogy a Korona, vagy a Parlament lenne a jelzálog. Hanem az van benne, hogy a magyar állami tulajdon lefoglalható lesz, nem fizetés esetén.

Az viszont nem jelenti azt, hogy a Korona, vagy a Parlament is lefoglalható lenne, mivel egyrészt műemlék mindkettő - ahogy az ki is lett fejtve - másrészt nem hiszem, hogy nyilván vannak tartva, mint terhelhető állami tulajdon.

2012. márc. 5. 20:41
 37/68 yossarian44 ***** válasza:
Pedro, kösz, hogy a töltelékszövegekre válaszoltál helyettem, nekem már kicsit fárasztó 11 óra után minden pontra reagálni...
2012. márc. 5. 20:44
 38/68 Pro Patria ***** válasza:
0%

Egyszerűen kriminális vagy, Pedro. Így, késő délután néhány flash-et kiragadva szeretném csak bemutatni:

"A szerződés alapján(!) elárverezhetnék a Szent Koronát is, vagy a Parlamentet - nem én szoptam ki a kisujjamból, dr. Bencze Izabella mondta ezt. [...]

-> Tulajdonképpen nem értem, hogy most mi is a problémád. A jelenséget leírtad, és közölted (többször is), hogy mekkora nagy disznóság volt, OK, tudomásul vettük. De éppen az általad idézettek szerint ez az egész nem is érvényes - akkor meg nem tudom, milyen tüzet akarsz ennyire oltani? Igen, valóban disznóság volt. Tudjuk."

- Pont ez a lényeg. Hogy attól még, hogy nem történt meg, emiatt legalább kötél járna.

"Arra akartam felhívni a figyelmedet (bár úgy látszik, sikertelenül), hogy olyat vetsz az általad nem szeretett oldal szemére, amit az általad szeretett oldal is PONTOSAN UGYANÚGY, sőt, még durvábban, szemérmetlenebbül csinál. Ilyenkor vajon miért nem emlegeted azt a bizonyos "kettős mércét", amellyel annyira szerettek előjönni?"

- Bocsánat, továbbra sincs kifogásom, hogy a bűnösöket visszamenőlegesen is megbüntessék, a 8 év alatt összeharácsolt vagyonukat elkobozzák, akkor sem, ha a maguk idejében "legális" volt.

A multi-adó sem nagyon szorítja el a szívemet. A 0,1%-os "gyümölcsleveikkel", az átcímkézett hulladékokkal, egyszóval a sok sz.rral, amit eladnak nekünk, és mérgeznek vele, hogy meggazdagodjanak belőlünk, nem nagyon érdemelnek szánalmat.

A Kelet-Európai lakosság átlagosan 10 évvel korábban hal, mint a nyugati! Miért? Mert a nagy ételgyártó cégek oly kedvesek, hogy nekünk ugyanazon az áron, ugyanabból a termékből, sokkal rosszabb minőséget adnak. És persze a sok brazil csirkével (mit ehet az, ha 9000 kilométerről ideszállítva is harmad annyiba kerül, mint a hazai?!), na meg a spanyol paradicsommal, ami hetek múlva is ragyog-csillog (de nem a vegyszerektől, meg a génmanipulációtól, persze:), egyszóval a mérhetetlen mennyiségű és silány minőségű importtermékekkel tönkreteszik az országot, és mérgezik a lakosságot.

Miközben a mi kiváló szarvasmarha-állományunkat kiviszik Nyugat-Európába, nekünk meg csak a kiöregedett tejelőmarhák maradnak. Az EU tönkreteszi a magyar gazdaságot, hogy saját piacának csináljon helyet Kelet-Európában:

http://www.youtube.com/watch?v=PqY4HBdHIr8

Meg persze az "akciós termékek", amik valójában sokkal drágábbak, vagy a 199 FT-ról 199 Ft-ra "leárazott" áruk. Az erkölcs ezektől is messze áll. Saját vagyonuk érdekében, persze.

És nem, nincs szabad választás, mert kevés embernek van lehetősége magától a termelőtől beszerezni mindent!

"És eközben azt hazudják, hogy az IMF a nemzetközi tőke eszköze," - igaz."

"holott az IMF állami pénzekből működik, állami delegáltakkal" - igaz."

- És ebben hol látsz ellentmondást, hazugságot? Állami pénzekből nem lehet nemzetközi a szervezet?

Ezek szerint a NATO, ami egy nemzetközi szervezet, sem állami alapítású, hanem civil embereké…

"magántőke nincs benne." - igaz.

Most akkor hogy is van ez? részenként minden tagmondat igaz, egészben pedig nem??? Ne röhögtess, mert úgy maradok."

- Pont azon van a hangsúly - bár belátom, nehéz egyeseknek észrevenni, hogy kilóg a lóláb, ha direkt nem nézünk oda - hogy ez egy államilag irányított, térhódító szervezet, nem egy-egy emberé, hanem egy birodalomé.

Talán emlékszel még Simon Persze szavaira: "Manapság kolóniák létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat létrehozni."

Birodalmakat meg nem magánemberek, hanem államok akarnak építeni.

"Nem veszed észre, hogy az IMF ugyanazt csinálja, mint a mocsok bankok az emberekkel, csak "nagyban"?

-> MIT IS??? Az IMF hitelt ad (ha igényled!!), kb 3%-os kamatra (ami nagyon alacsony), és persze megszabja, hogy milyen feltételek mellett."

1) Pontosabban: a pénzed Washingtonból való elértéktelenítésével rákényszerít, hogy hitelmegállapodást köss vele - mint ahogyan láthattuk.

2) És igen: ezt kihasználva kézi vezérléssel irányítja a hűbérállamai belpolitikáját, a "birodalmi érdekeknek" megfelelően, mint egykor a Habsburgok tették azt a vámrendeletekkel, hogy a magyar országgyűlés döntéseit számukra kedvező irányba tereljék.

Historia est magistra vitae.

"Ja, igazad van, azok a rohadt mocskos bankok is ugyanezt csinálják, FELTÉTELEKET mernek szabni - és még vissza is akarják kapni a pénzüket! Valóban felháborító!"

1) Egyoldalú szerződésmódosítás, gondolom, hallottál már róla. Rendkívül gerinces dolog.

2) Pénzt kérnek, mint "átutalási költség" (egy e-mail ára), pénzt kérnek, mint "kezelési költség" (miért nem fizetik a hasznukból?!), pénzt kérnek a SAJÁT FIZETÉSEM felvételéért, pénzt kérnek akkor is, ha beteszem a pénzemet és ki akarom később venni onnan.

Sőt, a legarcátlanabb, amitől megpattan egy ér a homlokomon, és kinyílik a bicska a zsebemben, hogy büntetőkamatot(!) fizetettnek az emberrel, ha előretörleszt! Nehogy elbukjanak már egy forintot se!

Na és persze kivenni pénzt sokkal nagyobb kamatra lehet, mint betenni!

És az is általános, hogy ha erősödik a forint, nem csökkentik a hátralékot (vagy csak minimálisan, tessék-lássék módon), de ha gyengül, akár kétszeresére, háromszorosára is felemelik!

Ezek a mocsadékok ott húznak le, ahol tudnak, minden forintból ki akarják forgatni az embereket! Százezer ember otthona került veszélybe a pénzéhségük miatt!

A világválság "legsúlyosabb" évében 50 milliárd forint tiszta nyereséggel zártak, míg emberek milliónak dönteniük kellett a hitel törlesztése, vagy étel vásárlása között!

Ez a tetű banda, úgy lopja a pénzt, hogy már én szégyenlem magam, és ragaszkodik minden egyes forintjához, nem mintha nem lenne most is már annyi pénzük összelopva, hogy a dédunokáik is milliárdosként haljanak meg!

És most Simor András legújabb megnyilvánulása?! Ad pénzt a közgazdászok oktatására, ha visszakapja a havi(!) 8 milliós fizetését! A kétmilliós fizetési plafon nem elég uraságának…!

Hogy valakiknek ennyire a pénz legyen az istenük, egyszerűen fel nem tudom fogni! És mindegy nekik, hány százezer embert tesznek tönkre érte!

Lehet egy üzletet gerincesen, korrekten is csinálni, hogy mindkét fél meg legyen elégedve. A fodrászok így is tesznek, hiszen máskülönben elmegy az ügyfél.

Na, a bankok nem ilyenek. Pontosan tudják, hogy nem tudjuk megkerülni őket, mert mindenhol beléjük botlunk, a számlák befizetésekor, a fizetésünk felvételekor, ígyhát alaposan vissza is élnek a helyzetükkel, és ott, és olyan görény módon húznak le, ahol, és amennyire csak tudnak! Hogy ha néhány forinttal is, de még több legyen a már így is százmilliárdos vagyonuk! Nem tudnak betelni!

Egyetlen könnycseppet sem hullajtottam, amikor meghallottam a 98%-os, visszamenőleges banki adót. Sőt, örömömben pezsgőt bontottam volna. Az sem hat meg, hogy Simor mostantól nem keres havi 8 milliót. (Egy átlagos ember 5 év alatt sem keres meg ennyit!)

"Tudod mit? NEM KELL ELFOGADNI, ha nem tetszik. De ugyan már, ne azt hibáztassuk, akitől mi kuncsorgunk pénzt...."

- Nem kell elfogadni, ja. A fenti írásomban már válaszoltam is erre, miért nem lehet megkerülni őket.

"De tudom, ENNEK IS Gyurcsány az oka..."

- Meglepődhetsz, de nagyrészt igen. Ugyanis mikor az első fidesz-kormány leköszönt, az államadósság igencsak vissza volt szorítva. Azóta...

"egyszerűen ma ki vagy szolgáltatva a bankok önkényének.

-> Te szegény..."

- Nem én, hanem a magyar lakosság százezrei, milliói vannak az uzsoráskodó bankok hatalma alatt. A rájuk erőltetett kényszerhelyzetben tehetetlenül nézik, ahogy ezek a görények seprik, gereblyézik össze a pénzt, az utolsó garast is az emberek kifordított zsebeiből - hiszen megtehetik, ki vagyunk szolgáltatva! -, és egy forintjuktól sem hajlandóak megválni, görcsösen ragaszkodnak az összerabolt temérdek vagyonukhoz, míg a szülők a gyereküknek sem tudnak cipőt venni. És ilyen hideg érzéketlenség miatt, ha élőben állnál előttem, képentörölnélek. De így, csak virtuálisan tudlak leköpni. Phj.

Nem véletlen trükköztek a végtörlesztésnél is, húzták a határidőig, nehogy veszteségük legyen! De szerencsére emiatt most vizsgálat folyik.

Ja, és nemrég két bankhálózatot is megbüntetett a bíróság, az Erste-t és az Axa-t, ha jól emlékszem, az ügyfelek becsapása, és tisztességtelen tájékoztatása miatt.

"Bármikor jogod van egyben fölvenni a fizetésedet, és utána sorban állni a postán, hogy befizess mindent. Nem vagy köteles a banki átutalási rendszert használni. Szabad választásod van."

- Ember, teneked volt már egyáltalán munkahelyed?? Hány éves vagy?? Melyik cég adja kézbe a fizetést??

"Nekem nincsenek pártok, csak a nemzeti érdek. Azt a pártot támogatom, és csak addig, amelyik és ameddig ezt szolgálja. A párt csak eszköz, önmagában nem cél, a nemzet boldogulására van.

-> Jaj, ez nagyon szép volt!"

- A hozzád hasonló, végtelenül materialista, hideg, közömbös, érzéketlen és gyakorlatias embereknek persze nem jelent ez semmit...

"Arról meg nem tehetek, ha a véleményem történetesen egyezik az épp aktuális kormánypártéval.

-> Aha, értem. :-D"

- Hát ebben tényleg nagyon sok humoros dolog volt. Komoly ember lehetsz a valóéletben.

"Eddig is ez volt, ezután is ez lesz.

-> Na ez meg már a hitvallás kategória. Mit is mondtál, te pártoktól független vagy? :-DDD"

- Akkor hadd segítsek szöveget értelmezni: Eddig is ez volt a véleményem a világról, ezután is ez lesz. Hogy az épp most irányító kormánnyal megegyezik, csak egy dolog.

"leegyszerűsíteni a dolgot:

Lesz@rjuk az Uniós gazdaságot és irányvonalat - csökken a bizalom - csökken a befektetési kedv - csökken a forint árfolyama.

Követjük az Uniós gazdaságot és irányvonalat - növekszik a bizalom - növekszik a befektetési kedv - emelkedik a forint árfolyama."

- Jah, ez a hivatalos álláspont.

"Tudom., ez bonyolult példa volt, de hidd el nekem. Nem a gonosz nemzetközi tőke irányítja az árfolyamokat - az a nagy gonosz tőke baromi jól megvan ám Magyarország nélkül is..."

- Játszottál már Monopoly-t? A kis kopasz ember egyetlen mezőt sem ad fel, mindegy milyen kicsi, vagy jelentéktelen.

Talán az oroszoknak olyan fontos volt ez a kis ország '56-ban, hogy idecsoportosítottak miatta több tízezer katonát, és ezernyi tankot? Dehogy. Nem akarták, hogy széthulljon a birodalmuk.

Csak ma tankok helyet bankok. Ugye, nem is változott annyit a világ?... És a "Monopoly" szó nagyon kifejező erre…

"Majd ha valaki idetéved, és visszaolvassa a vitát, látni fogja, hogy nem így van. Remélem, sokan lesznek.

-> Igen, és majd az utókor is meg fog emlékezni rólad... :-D

Ez csak töltelék szöveg..."

- Nem kell, hogy megemlékezzen az utókor, elég, ha a jelenkor embere okul az írásaimból...

--- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

"És legvégül. Veled ellentétben én nem állítom azt, hogy mindent jól látok, hogy csakis nekem lehet igazam, vagy hogy mindenki hülye, csak én vagyok helikopter."

- De azért konkrétan lehüIyéztél a véleményem miatt:) Burkoltan, de benne volt a szövegedben a felsőbbrendűség, a lekezelés felém, mint "jól van, vedd be a gyógyszereidet, aztán maradj csendben a sarokban, kisfiam."

"Bizony sokszor előfordul, hogy rosszul mérek fel valamit, vagy hiányosak az információim...

Tudod ilyenkor kell leülni, UTÁNA NÉZNI a dolgoknak, de nem csak egy oldalról ám!!! Gyakran az igazság "odaát van". És ez a politikára hatványozottan igaz, hiszen a politika (ha tetszik, ha nem) bizony a HAZUGSÁGOKRÓL szól."

- Éppen ezért, nem egyik napról a másikra alakítottam ki a véleményemet.

"Érdemes tehát körülnézni, és úgy véleményt alkotni, és persze megfelelő kritikával, esetleg kétkedéssel fogadni mindazt, amit olyan nagyon belénk akarnak sulykolni."

- Talán most nagyon meg fogsz lepődni, de mikor megtudtam, hogy a fidesz 2/3-dal nyer, aggódtam, vajon nem-e lesz belőle baj. Azután, látva az intézkedéseket, minden félelmem elillant (mégha nem is értettem egyet mindegyikkel), és nyugodtan hátradőltem. Szerencsére a következő ciklust is meg fogják nyerni. Talán rendet tesznek végre az országban. Van bőven lemaradás, amit be kell hozni, az elmulasztott rendszerváltás okán.

Ma már Kelet-Európa is ébredezik. A bankadót sorra vezetik be a példánkra. A jobboldali konzervatív többségű Lengyelország, Litvánia, Padánia a mi oldalunkat képviseli. Csak a balliberális beállítottságú észak-nyugati európai országok EP frakciói szidnak minket, Cohn úrral az élen, az meg hát... A malis vituperari laus est.

Hadd idézzek két levelet:

1)

"Nyílt levelet írt Orbán Viktornak több mint száz lengyel konzervatív értelmiségi. A levélben bírálják a külföldi pénzügyi, valamint a balliberális körök Magyarország elleni támadását, és reményüket fejezik ki, hogy a kormány ellenáll az uniós nyomásnak, valamint a multik és a bankok diktátumának.

Azt is írták, Magyarország áll ki a leghangosabban és a legbátrabban a kisállamok, nemzetek szuverenitása mellett, amelyet követendő példának neveznek.

A levelet az egyik lengyel katolikus napilap tette közzé."

2) A másik egy cikk, bár gyanítom, nem fogod elolvasni:

[link]

A kedves gesztusodat, amivel megajándékoztál egy idézettel, pedig viszonzom egy másikkal:

Az a legveszélyesebb rabság, ha azt hiszed, hogy szabad vagy.

És lám, mégis megválaszoltam az egész levelet... Bár gyanítom feleslegesen.

2012. márc. 6. 18:31
 39/68 Pro Patria ***** válasza:
0%

"Nincs itt semmi félremagyarázás. Szerinted hazugság, mert a fidesz mondja.

-> Nem, azért hazugság, mert soha senki nem talált erre utaló jelet. Nem azért hazugság, mert a Fidesz mondja."

- Nyilván a szakértők, akiket erről megkérdeztek, és azt mondták, hogy így igaz, szintén hülye fideszesek...

"A saját elfogultságod ne rám vetítsd ki."

- Képmutató vagy, remélem tudod, elnézve a fentieket! Ugyanis te nem fogod fel, hogy a szerződés igen is ezt jelenti, te degrodálod az egészet "holmi fideszes hazugsággá".

"Azaz nem azt mondta, hogy nem szerepel a szerződésben, hanem hogy mindegy, mert érvénytelen.

-> Nem érted a szöveget. Az IMF-el kötött szerződésben nincs olyan, hogy a Korona, vagy a Parlament lenne a jelzálog. Hanem az van benne, hogy a magyar állami tulajdon lefoglalható lesz, nem fizetés esetén."

- De, benne van. Kimásolom még egyszer, immáron negyedszerre, hátha sikerül elolvasnod (bár meggyőződésem, hogy szándékosan játszod a fejedet).

"Bencze Izabella, a Kincstári Vagyonügynökség volt vezérigazgató-helyettese egy napilapnak az mondta, a szerződés alapján 'elvileg akár a Szent Koronát vagy éppen a Parlament épületét is végrehajtás alá vonathatják', ha nem fizetjük vissza az adósságot."

Az, hogy ezt nem tehetik meg, mert alkotmányba ütközik, mellékes - és nagyon szerencsés - szál, nem az mszp-n múlott, ő aláírta a szerződést, csak nem volt törvényes...

2012. márc. 6. 18:39
 40/68 yossarian44 ***** válasza:

"- Nyilván a szakértők, akiket erről megkérdeztek, és azt mondták, hogy így igaz, szintén hülye fideszesek..."

Nosza, akkor mondj egy szakértőt, aki kormányfüggetlen, és egyetértett azzal, hogy az MSZP lopott az MNYP pénzekből...

Úgy látom korrepetálnom kell téged magyar nyelvből...

""Bencze Izabella, a Kincstári Vagyonügynökség volt vezérigazgató-helyettese egy napilapnak az mondta, a szerződés alapján 'ELVILEG AKÁR a Szent Koronát vagy éppen a Parlament épületét is végrehajtás alá vonathatják', ha nem fizetjük vissza az adósságot."

Mivel benne van ez az ELVILEG AKÁR ezért a szöveg egyértelművé teszi, hogy a Korona és a Parlament nincsenek ténylegesen fedezetbe véve. Ha benne lennének, akkor így hangzana a szöveg:

"a szerződés alapján a Szent Koronát vagy éppen a Parlament épületét is végrehajtás alá vonathatják"

De mivel nincs ilyen az IMF szerződésben, ezért nem lehet benne. Ugyanis az IMF szerződésekben közös - megint köztudott infót mondok el, de sebaj - hogy minden esetben garantálja a lehetőséget az IMF-nek, hogy ha az ország nem fizet, akkor az adott ország állami tulajdonait megszerezhetik.

Azért van az, hogy a Fidesz, és néhány ember, azt hiszi, hogy ELVILEG AKÁR a Szent Koronát is lenyúlhatják. Pedig nem. Az IMF meg nem rakhatta a szerződésbe, mert valószínűleg az ő jogászaik is eljutottak eddig.

Egyébként baromi jó, hogy egy cikkből másolva úgy viselkedsz, mintha akkora bizonyító ereje lenne, mint magának a szerződésnek.

"Az a legveszélyesebb rabság, ha azt hiszed, hogy szabad vagy."

Akkor a pártoddal k.rva nagy veszélyben vagy.

2012. márc. 6. 19:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!