Mit szóltok hozzá, hogy az IMF egyik feltétele lenne az egykulcsos adó megszüntetése?
"amikor a Fideszben nagyon sok gazdasági szakember van. "
Nagyon sok? Én mindet összeszámoltam és az eredmény a következő lett: 0.
"1. Az egykulcsos adó a legigazságosabb rendszer, ami létezik."
Megint hazudsz! Legigazságosabb az adómentesség.
"2. A "gazdagok" 40 évig szívtak."
Az a baj hogy nem eleget. De majd eljön rájuk a kutya világ.
Nekem rengeteg hasznot hozott az új rendszer, de akkor is úgy gondolom hogy alapjaiban rossz ötlet az egy kulcs. Még csak nem is igazságos.
Persze érthető, ha páran majd nyafognak a várhatóan változó rendszer miatt elvesztett extra lé miatt.
Imadlakemese! Te nem Magyarországon élsz? Vagy a 3 diplomáddal csak az érdekel,hogy minél több pénzed legyen?
Már a Fidesz is elismeri,hogy az egykulcsos adóval az alacsonyabb keresetűek rosszabbul jártak. Ahogyan a szuperbruttó kivezetése is őket érinti súlyosabban, Neked legfeljebb annyit jelent,hogy valamivel több adót fizetsz,már ha fizetsz egyáltalán Ugyanis ha vannak gyerekeid,akkor igénybe veszed a családi adókedvezményt és még a 16 %-ot sem fizeted meg! A kiskeresetűek pedig nem tudják igénybe venni,legfeljebb a töredékét.
De nem csak ők járnak rosszul,hanem az államháztartás bevétele is kevesebb 4-500 milliárddal.
A jelenlegi gazdasági helyzetben ez pedig luxus.
A kérdésre válaszolva: nagyon is helyeslem.
"Akkor hol is az igazság?
A válasz 48%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
A közgazdaság nem az igazságoságra épűl!
#18: a kérdés az egykulcsos adóra vonatkozott, és én is arra reagáltam, te pedig belekeverted a szuperbruttót, a családi kedvezményt, és az adójóváírást is. Ezeknek mi közük ehhez az elvi kérdéshez?
#19: Leírtam a közgazdasági elméleteket az adóztatásról, kivéve a progresszívat, amit egyébként is mindenki ismer. Az adórendszernek pedig igazságosnak kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!