Szerintetek igazságos a mostani 1 kulcsos 16% os adó?
Az miért jó hogyha valaki kap 150 ezer bruttót ő is 16% ot adóz és aki 6-700 ezer vagy fölötte. Inkább egy ilyen sávot kellene nekik létrehozni:
Bruttó
150.000 Ft-ig 12%
150.000-350.000 16%
350.000-től pedig 25%
Ez szerintem sokkal igazságosabb lenne. A magas jövedelműek fizessenek többet de aki jóval alacsonyabb bérrel rendelkezik kevesebbet adózzon.
Az egykulcsos adóval, és a minimálbér adómentességével nekem az a bajom, hogy a legtöbb pénzt kereső ismerőseim, akik magukat minimálbérre jelentették be, így nem adóztak semmit. A bérből és fizetésből élőket, ha egy kicsit is több volt neki a minimumnál, pedig agyonadóztatták. Ha kaptam béremelést, a számlámon a bruttó emelt összeg 40 %-a jelent meg, nem tudom miért volt ez így. Mindenesetre a magán szférában, hülyék lennének ilyen adózás mellett ezeket az összegeket bevallani, hanem zsebbe nyomják az egészet.
Igazán ennél az adórendszernél nem éri meg játszani az adóhatárokkal. És a korábbi adórendszer eredményezte azt, a rengeteg önmagát minimálbérre bejelentő vállalkozó miatt, hogy az országban 2010 előtt 1 millió 800 ezer ember fizetett adót. Ma közel négymillióan tartják el az országot, az akkori kevesebb mint kétmillió helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!