Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igazságos és népességnövelő...

Igazságos és népességnövelő lenne a szülőtartás bevezetése?

Figyelt kérdés

1. Akinek több, jól kereső gyereke van, öregkorában jobban él.

2. Akinek biológiai okból igazolhatóan nem lehet gyereke, ott valamilyen alternatív megoldás lenne, de ő sem maradna "nyugdíj" nélkül

2011. szept. 23. 10:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igazságos, de egymagában nem oldaná meg a népesedési problémát max csökkenne kicsit a fogyás. Ahhoz a körülmények is kellenek, hogy boldog családok jöhessenek létre.
2011. szept. 23. 10:16
 2/11 anonim ***** válasza:
96%
Hülyeség. A fiatalok akik ma családot alapítanak a saját rezsijüket és a gyerekek költségeit is alig bírják fizetni ,nemhogy még a szüleiket is eltartani!
2011. szept. 23. 10:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem lenne igazságos. Először is, ha jó szülő volt valaki, akkor a gyerekei úgyis támogatják, amiben csak tudják (nem feltétlen anyagiakra gondolok). Ha megbukott mint szülő, akkor ő tehet róla, hogy a gyerekei nem segítik.

A családon belül egymás támogatása természetes kéne legyen.

Másrészről felmerül bennem a kérdés, hogy msot ezt vajon miért találták ki? Elveszik a nyugdíjat a szüleinktől, és nekünk kell kifizetni nekik? Mert ez több mint undorító... (félreértés ne essék, szeretem és támogatom a szüleim most is, nem ezzel van problémám!)

2011. szept. 23. 10:44
 4/11 anonim ***** válasza:
61%
Mért akarod a népességet növelni, mikor a világon mindenütt túlnépesedés van? Ez a bolygó 9 milliárd embert képes bár nem normális, de a jelen életkörülmények közt eltartani, ebből 6.8 milliárd már megszületett? Milyen életet szánsz ezeknek az embereknek? Találjuk fel az eldobható papírházat és a műanyag olajkájhát? Sok értelme nem lenne mert már minden olajat elégettünk.
2011. szept. 23. 12:25
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem lenne jó. Ebből az fog kijönni, hogy akinek van pénze 4 gyereket felnevelni akkor többet kap mint az aki csak 2-őt nevelt fel. Viszont ami most van, hogy fizetés alapján az jó.
2011. szept. 23. 14:45
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nézzünk azért elég szélsőséges eseteket is (ha egyáltalán szélsőségesek):

Anya, apa "megélhetési" nagycsaládos, gyakorlatilag a nevelésről az óvónénik és a tanárok tehetnek (ha tudnak). Mielőtt félreértelmeznék egyesek: NEM a kisebbségre gondoltam, hanem arra, hogy munka helyett szülünk egy gyereket, mert az plusz pénz. Milyen jogon tartsák el a gyerekek a szülőket? Mutattak nekik bármilyen követendő pozitív példát? Vagy azt az "apát", aki veri a gyerekét? Nevelőszülőkhöz kerülő gyerek, akiről nem mondtak le a szüleik: ők hova tartoznak? Kit kell, hogy majd eltartsanak? Ugyanez vonatkozik az elvált szülők gyerekére, akiknek később lettek "mostoha" szüleik. A "mostoha" szülő is kiveszi a részét a nevelésből.

Ne azon múljon az én nyugdíjam, hogy a gyerekem hogyan boldogul az életben, hanem attól függjön, hogy én mit tettem azért, hogy jó nyugdíjam legyen. Szóval szerintem badarság ez a szülőtartásosdi.

2011. szept. 23. 15:06
 7/11 anonim ***** válasza:
63%
utolsó: okés lenne a gondolatmeneted de ott bukik el, hogy a gyereked fizeti a nyugdíjad, tehát innentől nyugodtan múlhat azon, hogy ő hogy boldogul az életben mert ez közelebb áll a valósághoz. És téged is minősít. (Normális esetben. itt nem beszélek krónikus betegekről meg meddőkről stb., azok részletek akiket rendezni kéne abban a nyugdíjrendszerben.)
2011. szept. 23. 15:29
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi köze van a gyerekem boldogulásához az én nevelésemnek? Semmi. Ami X. évben jól fizető állás az X+15 év múlva alja munka, zsebpénzért. Anno anyukám az ápolónői fizetéséből bőven meg tudott élni, félre tudott tenni, ma huszonéves szakmai múlttal, állandó továbbképzéssel br. 120eFt körül keres. A szüleinek honnan kellett volna látniuk, hogy az egészségügy nem lesz emberszámba véve?

A vállalkozó ismerőseim 8 általános és középiskolai végzettségűek. A szülők nagyban tettek rá, hogy mi lesz a gyerekükből. Ma ők a jól menők, többszázezres fizetésűek. A diplomás ismerősöm, aki vért izzadt, mert látta, hogy a diplomamentes anyja mennyire nem tud elhelyezkedni most ott tart, hogy ahhoz, hogy titkárnő (!) legyen, le kellett tagadnia a diplomáját.

2011. szept. 23. 16:26
 9/11 anonim ***** válasza:
90%

Miért probléma, hogy csökken a népesség?

Egyik pillanatban a túlnépesedéstől féltek, a másikban meg már a népességcsökkenéstől.

Döntsétek már el.

2011. szept. 23. 18:34
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

rejehw ha nem fogod fel a problémát pedig már 100%, hogy hatszázezer különböző ember egymillió-kétszázezer különféle módon próbálta elmagyarázni (vagyis az agyad bejáratáig tuti eljutott a dolog) akkor most miért kéne egyújab veszett próbát tennem a lehetetlenre, hogy megértessem veled?

Mocskosul semmi kedvem nincs most a te provokációdra, tehát a vitát elkezdted én meg itt most lezártam. Válaszolhatsz, de remélem mindenki tojik majd rád.

2011. szept. 23. 19:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!