Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Független a belügyektől, a...

Független a belügyektől, a külpolitikával mit problémáznak ilyen szempontból a libsik?

Figyelt kérdés
Előre leszögezem, hogy nem vagyok Fideszes, sőt... De emlékszem annak idején a merjünk kicsik lenni féle mindenhová benyaló, bepucsító balos külpolitikára. Nekem jobban tetszik az, hogy már olyan kemények vagyunk, hogy mindenféle ország belügyébe bele tudunk avatkozni, pártokat finanszírozunk, katonákat küldünk ide, oda, Tekeseket Boszniába, szarrá vétózzuk az EU-t, mindent. Nem tudom, hogy mit művelnek, de legalább érzem azt hogy van valami jelentősége ennek az országnak a világpolitikában, még ha negatív is, nem ez a fülünket, farkunkat behúzzuk dolog van.

ma 19:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%

Milyen lennél, ha még fideszes lennél emellé...

Hogy a kérdésre is válaszoljak! Az a bajom a külpolitikával, hogy miközben minden országot meg akarnak menteni, el akarják foglalni Belgium fővárosát, 15 év után, ki lehet jelenteni, hogy egyre kivülebbre kerülünk a központi politikából, már, ami Európát illeti, sokadik választás után, teljesen egyértelmű, hogy az a politika amit ezek képviselnek, 20%-nál sehol sem tud magasabb támogatást elérni és rendre összefognak ellenük mindenhol. Az a bajom, hogy a magyar kormány, valamiért nem akarja felfogni, hogy Európa nem akarja, hogy megmentsék és nem vevők az ő politikájukra.

ma 19:16
 2/18 meszike91 ***** válasza:
83%
Az asztalra szarunk és eláruljuk a szövetségeseinket. Nem túl jó stratégia.
ma 19:18
 3/18 A kérdező kommentje:

"Milyen lennél, ha még fideszes lennél emellé..."

Jobboldali vagyok, de nem Fideszes, a Fidesz szerintem egy korrupt, maffia alapon működő bűnszervezet.

"Az a bajom, hogy a magyar kormány, valamiért nem akarja felfogni, hogy Európa nem akarja, hogy megmentsék és nem vevők az ő politikájukra."

Azért mindenhol erősödnek a populista pártok, Trump meg nyert. A háború is úgy látszik Orbán narratívája szerint alakul. Ezt kár tagadni. Az USA és Oroszország soha nem volt ilyen jó viszonyban talán még Magyarországgal.

Igazából lehet egyet nem érteni az illiberális külpolitikával, csak én arról beszélek hogy legalább van valami. Régen külpolitikánk sem létezett. Nem jobb, vagy rosszabb, hanem semmilyen sem. Van akinek még ez is problémája, hogy van külpolitikája Magyarországnak és erre rágok be.

ma 19:23
 4/18 anonim ***** válasza:
62%

"Előre leszögezem, hogy nem vagyok Fideszes, sőt..."

De, annyiban fideszes vagy, hogy benyalod a hamis narratívát a liberálisokkal kapcsolatban.

Ennyi bőven elég.

ma 19:23
 5/18 A kérdező kommentje:

"De, annyiban fideszes vagy, hogy benyalod a hamis narratívát a liberálisokkal kapcsolatban."

Telexen, 444-en mégis kik kommentelnek? Azon problémáznak, hogy szuverén államok ügyeibe beleavatkozik Magyarország. Nem hogy örülnének, hogy itt tartunk.

ma 19:25
 6/18 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem meg az a normális külpolitika, ha megtaláljuk a közös hangot minél több országgal - és főként persze azokkal, akikkel egy szervezetbe tartozunk, ill. értékrendünk megegyezik.

Namost nézzük meg, hogy a 27 tagországból álló EU-ban gyakorlatilag mindenkivel szembe megyünk. Általában véve minden polgári demokráciával rossz viszonyban vagyunk, az meg egyenesen röhej, hogy az USA-val attól függően változik 180 fokot a viszonyunk, hogy ott a két párt közül melyiknek a jelöltje lesz az elnök. Ennyire azért nem változik meg az USA politikája sem, pláne a külpolitikája.

De írtam az előbb: "és főként persze azokkal, akikkel ... értékrendünk megegyezik".

Na és itt bújik ki a szög a zsákból. Orbán értékrendje nem a nyugati polgári demokráciákéval azonos, hanem a diktatúrákéval: Oroszország, Kína, belső-ázsiai diktatúrák, Katar, valamint néhány nem teljesen diktatórikus, de autokratikus rendszerrel: Törökország, Szerbia, Grúzia, Azerbajdzsán.

Ilyen értelemben Orbán külpolitikája hű tükre a belpolitikájának is.

Egyébként a politikában messze többet el lehet érni kompromisszumokkal és alkukkal, mint ezzel az asztalt csapkodó, zsarolós stílussal.

Az általad említett "merjünk kicsik lenni" szlogent pedig kizárólag az SzDSz mondta és nem a külpolitikára, hanem saját magukra 1998-2002 környékén, amikor egyértelmű volt, hogy a Fidesz és az MSzP mellett ők már nem lehetnek hasonlóan erős, meghatározó párt.

ma 19:25
 7/18 anonim ***** válasza:
68%

"Igazából lehet egyet nem érteni az illiberális külpolitikával, csak én arról beszélek hogy legalább van valami."

A legkisebb kutya ugat a leghangosabban. Ettől nagyon szánalmas ez.

Egy stabil államnak erre nem lenne szüksége.

ma 19:26
 8/18 anonim ***** válasza:
Az összes választás, ami az elmúlt 15 évben történt Európában, az erősödés, minimális mértékét mutatja. Sehol sem tudnak akkora áttörést elérni, hogy ez radikális változást jelentsen. 20%-nál sehol sem lett nagyobb eredményük, ami kormányzóképes. Európa nem akarja, hogy a magyar kormány mentse meg.
ma 19:29
 9/18 A kérdező kommentje:
20% is valami, ha a változást már elinditották, a ruszkik is így csinálják.
ma 19:30
 10/18 anonim ***** válasza:
80%

Mindig volt külpolitikája Magyarországnak, és jó külpolitikája különben nem lennénk sem NATO tagok, sem Uniós tagság sem lenne.

Ez ami van nem külpolitika, hanem hazabeszélő identitás trollkodás, egy példa, szankciók, miközben mindet megszavazta a fidesz. Ráadásul a fidesz tervébe van véve a teljes diktatúra kiépítése a putini techninák 70% már átvették, és arra játszanak, hogy kidobjanak minket az EU-ból. A szatelit partjai már rég ülteti a fejekbe a kamu nemzeti identitást, pedig NATO nélkül védtelen az ország, és tudjuk milyen volt az oroszok "védelme" alatt.

ma 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!