Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Mi Hazánkosoknak, mi annyira...

A Mi Hazánkosoknak, mi annyira vonzó a fehérorosz modellben? A Netflix betiltásáért, képesek lennének feláldozni az ország teljes külpolitikáját, infrastruktúráját és átadni Oroszországnak? Ez lenne a nagy nemzetiség?

Figyelt kérdés

ma 06:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%

Még mindig nem világos?

torockai orbán embere, a felcsúti sorosösztöndíjas pedig putyiné.

ma 06:32
 2/13 A kérdező kommentje:

Bocsánat, nem Toroczkai szerepére vagyok kiváncsi. Én 2006 óta tisztában vagyok vele.

Viszont neki is vannak szavazói és valamiért, ők a fehérruszki modellt szeretnék ebben az országban és nem értem, miért.

ma 06:38
 3/13 anonim ***** válasza:
95%

Szimpi lehet, hogy az állam mindent kézben tart. Árakat, bankrendszert, ipart. Nincs munkanélküliség(persze gyáron belüli van).

Ezek jól hangzanak. Olyan mint itt a rendszerváltás előtt.

Hozzá jön még az ország "függetlensége" ami inkább elszigeteltséget jelent. Persze putyintól nem független. Ez nem tudom miért lehet szimpatikus.

Meg az a része sem, hogy diktatúra van, aki rendszer ellenes, azt bebörtönzik vagy kivégzik. Még a halálbüntetés amivel szimpatizálhatnak.

ma 07:05
 4/13 A kérdező kommentje:

Igen, gyakorlatilag az a modell, amit ők szeretnének, egy belső diktatúra és egy külső kiszolgáltatottság Moszkvának.

És nem értem, hogy mi olyan vonzó ebben?

Vagy annyira lenézik már a magyarságot, hogy, mára annyira elhlylt az ország, hogy, ami nem működött itt 50 évig, most már fog?

ma 07:18
 5/13 anonim ***** válasza:
91%
A mihazánkos banda nem normális, olyan helyen értelmes ember nem akarna élni, amit ezek akarnának - legalább 100 évvel visszakerülnének a múltba, az elmaradottságba.
ma 08:16
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem a mi hazánkos logikát miszerint lépjünk ki az EUból és a NATOból, jól hangzik hogy függetlenség de borítékolható hogy akkor Oroszország ránk tenné a mancsát még ennél is jobban.

Pont Toroczkai volt az aki a leghangosabban tüntetett a szovjet emlékmű ellen, és gyűlöli a kommunizmust meg a vörös hadsereget. Ezt se a ruszki, se a fehérruszki nagyon nem nézné jó szemmel, náluk ennek hatalmas kultusza van.

ma 08:19
 7/13 A kérdező kommentje:

De attól még, van egy réteg szavazó, akik ezt szeretnék.

Olyan országban, ahol semmiféle kissebbség sem érezheti jól magát, ahol nincsenek szabad, kritikus viták és nincs szabad ország.

Erre láthatóan van igény, hogy mekkora, pontosan, azt nem tudom, de láthatóan van.

Szeretném, megérteni, hogy miért.

ma 08:21
 8/13 anonim ***** válasza:
Mi van? Milyen fehérorosz modell?
ma 09:08
 9/13 progizo ***** válasza:
9%

Kérdező, honnan veszed ezt a hülyeséget, hogy a MHM-nak a Fehérorosz modell vonzó lenne?

Ez a kérdés is egyike a mindennapi, MHM ellen irányuló lejárató propagandaáradatnak?

ma 09:12
 10/13 anonim ***** válasza:

Megint nyilatkoztak valamit, vagy mi? Le vagyok maradva. De általában populizmussal működnek. Amit a Fidesz kormányon a reálpolitika valóságai miatt nem tud felvállalni, pedig lenne rá szavazói igény, arra lecsapnak.

"hol nincsenek szabad, kritikus viták és nincs szabad ország."

Most egy kicsit messzire fogok menni...

Először is, ez sokakat nem érdekel. Úgy vannak vele, hogy ha van egy "jó" irány, akkor nem kell a "rossz" iránynak teret engedni, meg nem kell egyenrangúként vitatkozni vele. De megjegyzem, ez minden szélsőségre igaz, mindegy, hogy jobb- vagy baloldali. Ez volt a logikája a komcsiknak is, hogy vagy velünk vagy, vagy ellenünk.

Ez a logikája a cancel culture-nak is. Olyat mondott húsz éve, ami akár sértő is lehet? Zárjuk ki a közéletből! Háromszáz éve annak megfelelő nézeteket vallott, amiben nevelkedett? Döntsük le a szobrát!

Sőt, továbbmegyek! A fiatal gyakorizósok kedvéért elmondom, hogy a hazai liberális elit is valami ilyesmit csinált a jobboldallal! Ami nemzeti vagy történelmi keresztény egyházhoz köthető, az ki volt gúnyolva, el volt taposva, nem volt méltó a "szalonba". A nagy rendszerváltó SzDSz meg összefogott az MSzMP utódpártjával, hogy nehogy a "fasiszta" jobboldal rúgjon labdába, inkább az MSzMP utódpártja. Ez ma már lehet nem annyira nagy szám, de a rendszerváltás után pár évvel azért másként festett a dolog.

Azóta a másik irányba lengett az inga, és persze bőven túl is lendült már. A fideszesek viszont iszonyatosan élvezik, ha bedobnak valami témát, és a liberálisok epét hánynak, toporzékolnak, de tehetetlenek, mert hatalmuk az nincsen.

ma 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!