A diploma adó a nem államisokra is vonatkozna?
Nincs építészből túlképzés - legfeljebb minimális ! Már írtam, hogy munka nincs, mert begyűrűzött a válság.
Mérnökből és orvosból baromira nincs az országban túlképzés. Ne vicceljünk már..
Most minden szavaddal 100 %-ig egyetértek.
Egyébként 2 év múlva el fogok menni. Megfogadom Fletó "tanácsát".
Bizony, tudom, hogy válság van és a Fidesz is kényszerhelyzetbe került, de ciki, hogy mindig is ők voltak a fiatalok és a jövőépítés nagy támogatói, most meg
szétszívatják őket. És hihetetlen ostobaságokat követnek el - a felsőoktatási férőhelyek felét én is megszüntetném. Akkor minden gond megoldódna.
ha jólét lenne nálunk, azt mondanám , ugyan miért ne tanulhatna bárki - mindenki kedvtelésből is, de ebben a helyzetben azt mondom, aki oda való, azt támogassák 200 !-kal, aki meg nem, azt ne vegyék fel.
10-15 éve se vették fel őket.
én saját magamat soha sehova nem vettem volna fel. a harmadik év végi bizonyítványom középiskolában szín kettes volt. kétszer érettségiztem újra összes három tárgyból, meg beszámíttattam a nyelvvizsgákat. jelenleg talán csak orvosira nem vennének fel államira. dolgozni azért kezdtem el 20 évesen, mert rájöttem hogy éhen halok az iskola mellett, az meg nem jó. aztán egy év alatt rájöttem arra is, hogy semmi értelme annak amit tanulok. az hogy politikailag mi van ebben az országban... azért szétverték fél Pestet, mert fletó hazudott (istenem, egy politikus hazudott!), de azt nyugodtan tűri mindenki, hogy a Fidesz az első héten bejelentette, hogy ország csőd van, előtte meg több milliárdért shortoltak, majd két nap múlva közöltél, hogy tévedtek. ilyen Dél-Amerikában sincs, nem hogy Európában. konkrétan azért tesz a kormány nyilatkozatot, vagy valami lépést, hogy hogy abból a saját belső köre lehúzzon egy csomó pénzt a kisbefektetőkről? hát nem tudom mitől kellene lángolni a tv épületének meg a parlamentnek is, ha nem ettől.
az oktatásban meg húsz éve nem történt egyetlen átgondolt lépés sem. a tandíjat is megfúrták egyszerű politikai népszerűség hajhászás miatt. ugyanezt gondolom a vizitdíjról is. és igen, aki tanulni akar, aki egy felsőbb társadalmi osztályhoz akar tartozni, az fizesse meg az árát. kapjon ösztöndíjat mondjuk a legjobb 10%. kapjon 200% ösztöndíjat, hogy dolgoznia se kelljen az egyetem mellett. a többiek viszont húzzanak el dolgozni, vagy vállalják fel az egyetem költségeit. és ebből talán végre megértené a sok frissen érettségizett, hogy az egyetem nem egy hatalmas büfé, ahova bulizni járunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!