A diploma adó a nem államisokra is vonatkozna?
"hisz az állam pénzéből tanultál"
De az állam pénzét az adófizetők töltik fel. Utána többet keres, így többet adózik. Ezért van állami oktatás.
" miért fájna ezt neked visszafizetni az államnak? hisz az állam pénzéből tanultál, cserébe a többszörösét keresed annak, mint egy szakmunkás. nem értem a problémád."
ÁÁÁÁ
ez szinte fájt, ember. gondolod, hogy én itt, ebben az országban jól keresek ? és hogy a tandíjam egy neveséges összeg ? és hogy a szakmunkások sz.rul keresnek hozzám képest ? Tudod te, mekkora válságban van ma a magyar építőipar ?????????????
Nagyon el vagy tévedve ember.
A BME egyébként elég drága - 300.000 egy félév.
Látsz valahol nagy beruházásokat, óriási építkezéseken Pesten vagy vidéken , amiből az évente csak a BME-n végző 250 ember vígan megél ?(a többieket hagyjuk)
A szakmunkások röhögve háromszor annyit keresnek mint mi, nem tudom, megfigyelted-e. hogy manapság a diplomás a csóró , a szakmunkás után meg kapkodnak, annyit kér el, amennyit nem szégyell és nem nagyon adózik belőle.
"el lehet lébecolni egyetemeken állami pénzből, sőt ösztöndíjjal és szoctámmal, úgy hogy aztán a képzésedből a társadalomnak baromira nem lesz semmilyen haszna."
Ja, mondjuk a BME-sek döntő többsége az nem nagyon kap ösztöndíjat. A legjobbak is csak annyit, mint a falusi fősulin bárki a 4-es átlagával.
:(
Hát ebben úgy látom egyetértünk.
Az okozza a fő problémát,hogy 3-4-szer annyi embert vesznek fel a felsőoktatásba, mint amennyire szükség van és amennyit bír állam bácsi finanszírozni.
Gyerekkoromban ez még nagyon máshogy volt.
És való igaz, a sok tömegszakon 20-30-szor annyi embert képeznek, mint ahányra szükség van.
ja, tetro , még annyit az előzőhöz, hogy mivel a másoddiploma eleve csak fizetős lehet, a családom (és én) félig beledöglik, mire kinyögi nekem a félévenkénti háromszázezreket a Műegyetemre.
Tudod , ki fog emellé még adózni is a két diplomájára.
Az építészirodák sorra zárnak be, a pályakezdő építészeknek már csak alkalmi melóik vannak - azok se szerződéssel, csak úgy szóbeli megállapodás alapján, feketén - szóval nyugdíjuk se lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!