Támogatnád, hogy a matekos és természettudományos tanárok többet keressenek, mint társaik?
Figyelt kérdés
Ezekből a tanárokból kevesebb van, és "gazdaságilag is hasznosabb" ismereteket oktatnak. Miért ne keressenek akkor többet, mint humán tárgyakat tanító társaik? Mi történne a tanári karokban?2011. jún. 30. 14:31
1/49 anonim válasza:
kapjanak bónusz üdülési csekket, vagy mit tudom én, ami nem fájna annyira a többinek.
2/49 anonim válasza:
Nem.
Nehezebb elvégezni az említett szakokat, de aki jó tanár akar lenni küzdjön meg érte.
Ne keressenek többet.
Szétzilálódna.
(A jó, normális tanárok közül már nagyon sokan nincsenek a szakmában - tisztelet a kivételnek. Akkor keressen többet, ha a munkája "minőségi", nem csak leadja az anyagot, hanem példát mutat, nevel és a gyerekekért van!)
3/49 anonim válasza:
Hát én csak a biológia, földrajz, matek, kémia, fizika és a magyar tanárnék adnék többet. A többi (történelem, testnevelés, rajz, stb.) tök fölösleges.
4/49 anonim válasza:
A reál tárgyak "gazdaságilag hasznosabbak."
De nem értékesebbek, mint a humán tárgyak.
Ha így gondolkodunk, akkor minden művészet hülyeség.
Mind a humán, mind a reál tárgyak egyaránt hasznosak, és egyformán fontosak.
5/49 anonim válasza:
Az idegen nyelv nem hasznos gazdaságilag? Az meg, hogy tudjál értelmesen fogalmazni, például, mindenhez kell, szóval akkor már a magyartanár is...
6/49 anonim válasza:
Itt most nem arról van szó, hogy melyik hasznosabb. Azért kell ezeknek több pénzt adni mert ezek hiányszakmák. ()kémia, fizika tanár. Idén 1 fizika tanár végzett az egész országban. Míg magyartanárokból jóval több amiknek egy része nem is talál munkát mert egyre kevesebb az iskola.
7/49 anonim válasza:
Én annak adnék több pénzt aki fel tud mutatni valamit (valakit). Mondjuk OKTV győztest, nemzetközi eredményt.
8/49 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, hogy idén, vagy tavaly az ELTE-s matek fizika tanárképzés jelentkező hiányában nem indult el!
A "Gazdasági hasznosság" előtt írtam, hogy kevés van belőlük, mégpedig égetően kevés!!!
2011. jún. 30. 15:18
9/49 anonim válasza:
Igen, de csak akkor, ha nem ilyen bal*aszokat vennenek fel oda, mint amik az utobbi idokben vegeztek. Az oreg tanaraimnak egy se erhetett a nyomaba sem. Persze azok kozott is voltak rossz tanarok, de nem ilyen aranyban. Ja, es az alt. isk. felsotagozatos matektanarom a legjobb matektanarom volt. Annyira jo tanar volt, hogy a parhuzamos osztalyok diakjai is hozza jartak kulonorara, amit ingyen (!!!!) tartott hetente 1x. Ott magyarazta el nekik azt, amit a masik keptelen volt, es nekunk ertelmetlenebbeknek is azt, amit esetleg oran nem ertettunk meg. Nem tortenhetett meg, hogy vki ne tudjon egy masodfoku fuggvenyt abrazolni, vagy mittomen, addig magyarazott, amig a fejedbe nem verte. Ja, es magyartanar vegzettsege volt, es amikor jeletkezett tanarnak a suliba, ahova en jartam, akkor azt mondtak, hogy nekik nem kell magyartanar. De felvettek helyette matektanarnak (!!!), mert azt is kente, vagta. Szoval ezt uzennem az allastalan magyartanaroknak.
10/49 anonim válasza:
bocs, magyar tanar es matek tanar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!