Csak én érzem úgy, hogy Magyarország utolsó reménye a Fidesz?
Szerintem legalább 2-3 cikluson át a Fidesz lesz kormányon. Mivel megvolt nekik a 2/3, új alkotmányt tudtak készíteni az ideiglenes 89-es alkotmány helyett. Új adórendszert hoztak létre, csökkentették az adót. A nyugdíjrendszert is átalakították, megszüntették azt, hogy életerős emberek 45 évesen 100%-os nyugdíjba menjenek. Megvédték az emberek pénzét az MSZP által létrehozott magánnyugdíjpénztárak kezeitől, amibe anno kötelező volt belépni. Elüldözték az IMF delegációt, nem engedték, hogy Románia, vagy Görögország sorsára jussunk. Az átszervezésekkel visszafogták a fölösleges kiadásokat, és teljes erővel elkezdték törleszteni az államadósságot. Újraindították a Széchenyi-tervet, ami az adócsökkentéssel együtt a gazdaság beindulását fogja okozni. Elindultak/el fognak indulni a közmunka-programok, ami szintén javítja az emberek fizetőképességét. A kilakoltatásokra is próbáltak összehozni valami megoldást (szerintem nem tökéletes). Visszavásárolták a MOL-részvényeket, amit anno az MSZP adott el. Az államadósság hosszútávú törlesztését is tervezik, amit az MSZP olyan könnyedén felvett, most minden százalékért keményen meg kell dolgoznunk.
Szerintem jó úton haladunk, és most több mint 1 évtizedig egy párt sem fog belezavarni a dolgokba. Igaz, nagyon keményen meg kell dolgoznunk minden privatizálásért, minden rontásért, amit az MSZP 8 év alatt elkövetett. De ez az egyenes út a cél felé.
Ti mit gondoltok erről?
Én nem a 19:31 vagyok de válaszolok:
1. Nem tetszik az alkotmánybíróság döntése, ezért csökkentem a jogkörét, elvileg egy jogállamban ilyet nem lehet.
2. Államfőnek bólogatójános Schmitt Pált ültetem, aki korábban a legnagyobb fideszes volt
3. Új alkotmányt csinálok, de úgy, hogy azon csak két egymás utáni kormány változtathasson 2/3-os többséggel-> ez így egy párt alkotmánya, és ha kiderül, hogy komoly hiba van benne adott esetben évtizedekig nem lehet változtatni rajta, azon kívül el is avulhat. Nem tudhatjuk, hogy a jövőben mikor lesz újra 2/3-os kormány.
4. Az alkotmánybíróságba beteszek plusz helyeket, és azt feltöltöm, természetesen párthű tagokkal. Így a fidesz törvényeivel már senkinek semmi gondja nem lehet.
Egy szó mint száz, ilyet jogállamban nem lehet. Legutóbb a szovjetek hoztak/hozattak ilyen döntéseket a II. vh után, hogy megszilárdítság a kommunizmust.
Persze nem azt mondom, hogy nincsenek jó döntéseik (igenis dolgozzanak a rendőrök is addig mint más, legfeljebb 5 év jár nekik a terepmunkáért, ha kiöregszenek menjenek irodai munkára).
Ui: Nagyon találó a Viktátor és a Viktatórizmus kifejezések.
Erről van szó. Ma minden volt MSZP-s szavazó azt akarja elhitetni magával, hogy a Fidesz sem jobb. Így akarják lemosni magukról a felelősséget. Inkább lássátok be kedves volt (vagy még mindig) MSZP-s szavazók, hogy rossz döntés volt 2-szer is megválasztani azt a hazug tolvaj bandát.
De azt szokták mondani erre, hogy "Hibázni emberi dolog, de másra kenni mégemberibb". El lehet ezen gondolkozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!