Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én érzem úgy, hogy...

Csak én érzem úgy, hogy Magyarország utolsó reménye a Fidesz?

Figyelt kérdés

Szerintem legalább 2-3 cikluson át a Fidesz lesz kormányon. Mivel megvolt nekik a 2/3, új alkotmányt tudtak készíteni az ideiglenes 89-es alkotmány helyett. Új adórendszert hoztak létre, csökkentették az adót. A nyugdíjrendszert is átalakították, megszüntették azt, hogy életerős emberek 45 évesen 100%-os nyugdíjba menjenek. Megvédték az emberek pénzét az MSZP által létrehozott magánnyugdíjpénztárak kezeitől, amibe anno kötelező volt belépni. Elüldözték az IMF delegációt, nem engedték, hogy Románia, vagy Görögország sorsára jussunk. Az átszervezésekkel visszafogták a fölösleges kiadásokat, és teljes erővel elkezdték törleszteni az államadósságot. Újraindították a Széchenyi-tervet, ami az adócsökkentéssel együtt a gazdaság beindulását fogja okozni. Elindultak/el fognak indulni a közmunka-programok, ami szintén javítja az emberek fizetőképességét. A kilakoltatásokra is próbáltak összehozni valami megoldást (szerintem nem tökéletes). Visszavásárolták a MOL-részvényeket, amit anno az MSZP adott el. Az államadósság hosszútávú törlesztését is tervezik, amit az MSZP olyan könnyedén felvett, most minden százalékért keményen meg kell dolgoznunk.

Szerintem jó úton haladunk, és most több mint 1 évtizedig egy párt sem fog belezavarni a dolgokba. Igaz, nagyon keményen meg kell dolgoznunk minden privatizálásért, minden rontásért, amit az MSZP 8 év alatt elkövetett. De ez az egyenes út a cél felé.

Ti mit gondoltok erről?

2011. jún. 19. 17:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 anonim ***** válasza:
86%

A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:20-s vagyok. Folytatom.

A népszavazás még annak ideján nagyon sürgette a fidesz a 300FT miatt. Most minden népszavazást leszavaz a fideszes többségű OVB. Szerintem külföldön hülyének néznének, hogy nekünk fontosabb 300 ft, mint az alkotmány, magánnyugdíj, médiatörvény. Ugye ezeket a fidesz nem engedte volna mert pofára estek volna.

És milyen jó az az alkotmány amit egy párt készített. A többi pártot is beengedték, csak őket nem veszik figyelembe.

megtudhattuk mit jelent a fidesznek a Nemzeti Együttműködés. Lsd: esztergom. A fidesz úgy csinálja mintha a polgármester lenne a hibás. Közben megmondták a választás után, hogy nem fognak együttműködni a polgármesterrel. Erről bizonyíték is volt.

Tétényi azt mondta, hoghy Ok új választást tartanak, mert ez nem állapot. ez ellen a helyi fidesz tiltakozott, ugyanis ők is tudják, hogy nem nyernének.

Sokáig ők voltak ott a polgármesterek és szétment a város. Nem csak ott hanem 2006-tól a többségben már ők voltak az önkormányzatokban. És valahogy mentek csődbe.

Óriási sikernek tartották, hogy 15% küldte vissza a kérdőívüket amire kidobtunk vagy 400 miiliót.

Könnyebb lett volna a szakszervezettekkel egyeztetni, csak azok hangosan is elmondhatják a véleményüket. Így ahogy csinálták meg se kell nézniük.

2011. jún. 19. 18:41
 22/87 anonim ***** válasza:
77%
+ AZ elmúlt egy évben soha nem látott mértékben nőtt az élelmiszere ára.
2011. jún. 19. 18:43
 23/87 anonim ***** válasza:
71%

"Csőd szélén volt az ország, amikot átvette a Fidesz a hatalmat. A 2010-es költségvetés HAMIS adatok alapján volt kiszámolva, ezzel is a Fideszt akarták megszorongatni(sikerült is)."

Te aztán csak a fideszt ismétled. Pont ezeket a szavakat használták.

2011. jún. 19. 18:45
 24/87 anonim ***** válasza:
10%

18:41

nem úgy volt hogy beengedték, de a többi párt nem akart részt venni?

Most mert a többiek seggén akarnak ülni, attól fidesz is azt csinálja?

2011. jún. 19. 18:45
 25/87 A kérdező kommentje:

"Azt arra találták ki, hogy amikor nyugdíjba mész ne csak a kevés állami (ha lesz) nyugdíjat kapd. "

Nem, a magányugdíjpénztárakat arra találták ki, hogy az elvtársakat betegyék oda főnöknek, és abból nagyot kaszáljanak. Vagy szerinted miért volt kötelező belépni?

"AMit még ők találtak ki 2000-ben és amit ők védtek 2006-ban. Azt mondták ez törvény védi ezért nem lehet elvenni. Szarik a fidesz a törvényekre. És jogállamban nem lehet elvenni már odaadott dolgokat. Csak a nem jogállamban él."

Vedd figyelembe, hogy 10 éve egészen más helyzetben volt Magyarország. Szinte ég és föld.

"Nem azért nem kerültünk a sorsukra mert elküldték. Hanem mert felvettük az IMF hitelt."

Csak akkor adtak a görögöknek és románoknak hitelt, ha követik az IMF parancsait (megszorításokat vezetnek be). Namost, ezt a Fidesz megtagadta és elüldözte őket.

"A fidesz most nagyon költi az IMF hitelt, tehát jól jött nekik is."

A MOL részvényeit vették meg a maradék részéből, a többi rejtély, hogy hova tűnt az MSZP-s kormányzás alatt.

"Amit ők csinálnak az nem átszervezés, nem reform hanem megszorítás."

A Fidesz ellene van a megszorításnak, amiket most csinálnak, azok szükségesek az államcsőd elkerüléséhez, ahova az MSZP juttatott minket. 5 éve nem volt szükség megszorításokra, mert egészen más helyzetben voltunk. Ezért is ellenezte akkor a Fidesz. És tegyük hozzá, hogy azok teljesen mnás jellegű megszorítások voltak, mint ezek. Ezek inkább átszervezések, jobban illik rá az a szó.

"Az nem javít semmit, csak nem tudnak munkát teremteni és ki kell valamit találni, hogy látjátok mindenki dolgozhat aki akar. Mennyire jó, elmondhatjuk, hogy mi a félmillió közmunkás országa vagyunk."

A munkanélküliség az MSZP kormányrakerülése óta csak nőtt. Ilyen gazdasági helyzetben a Fidesz se fog tudni munkahelyeket teremteni.

"Nem is tudom kik akarják eladni a budapest airportot a Kínaiaknak."

Azt már az MSZP eladta, ezért nem vagyunk ott többségi tulajdonban. Visszavásárlására MOST nincs esély, ezért lett eladva. De ahogy Orbán mondta, ő még nem mondott le arról, hogy magyar állami repülőterünk legyen.

"benzinen lévő adó csökkentését követelték majd 3 hónappal később már el is felejtették"

Nem felejtették el, de azt ha meglépnék, akkora lyukat ütne a gazdaságon, amit nem tudnak miből befoltozni. Már amúgy is minden olyan dolog a minimumra van fogva, ami a gazdaságot nem érinti. Ehhez is hozzáteszem, hogy az 5 évvel ezelőtti helyzetben még meg lehetett volna tenni ezt a lépést...

2011. jún. 19. 18:47
 26/87 anonim ***** válasza:
47%

"nem úgy volt hogy beengedték, de a többi párt nem akart részt venni? "

És ha bemennek beleszólhattak volna? Nem. Senkitől sem kérdez meg semmit a fidesz. Bent lettek volna de úgyse figyeltek volna rájuk.

2011. jún. 19. 18:47
 27/87 anonim ***** válasza:
45%

"A MOL részvényeit vették meg a maradék részéből, a többi rejtély, hogy hova tűnt az MSZP-s kormányzás alatt."

Nem a maradékból hane abból. A hitelből még mindig van.

"A Fidesz ellene van a megszorításnak,"

Ha ellene van, akkor csinálják is úgy. de az emberek már rájöttek, hogy ez kamu.

Látom menthetetlen vagy. És mielőtt még azt hinnéd nem vagyok szoci, csak nincs csőlátások.

2011. jún. 19. 18:50
 28/87 anonim ***** válasza:
42%

"Azt már az MSZP eladta, ezért nem vagyunk ott többségi tulajdonban. Visszavásárlására MOST nincs esély, ezért lett eladva. De ahogy Orbán mondta, ő még nem mondott le arról, hogy magyar állami repülőterünk legyen. "

Akkor neked elfelejtett szólni a hírtv.

"A korábbi hírekkel ellentétben az állam nem visszaállamosítja a repteret, hanem értékesíti a Budapest Airportban (BA) meglévő részesedését - a határozat már meg is jelent a Magyar Közlönyben."

[link]

2011. jún. 19. 18:54
 29/87 A kérdező kommentje:

""A Fidesz ellene van a megszorításnak,"

Ha ellene van, akkor csinálják is úgy. de az emberek már rájöttek, hogy ez kamu. "

Ennek így nincs értelme, hogy mondatrészeket kiidézel, és azon lovagolsz. Az egész mondatot, sőt az egész szövegrészt együtt értelmezd. Leírtam, hogy miért muszály most ezeket a lépéseket meglépniük. Nem fogom ismételgetni magam...

2011. jún. 19. 18:55
 30/87 anonim ***** válasza:
73%
És én be is fejezem a vitát mert ilyen elvakult fideszessel még nem találkoztam. (vagy lehet)
2011. jún. 19. 18:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!