Mikor kap már végre Magyarország igazságot?
Egy földrajzi fogalom számára nem létezik igazság.
/kérdés
Elso válaszoló:
1. Mert a szerzodés néhány része Jugoszlávia és Csehszlovákia szétesése után elvesztette érvényességét, hiszen nem az utódállamoknak lettek a teruletek ítélve
2. Népszavazások szerint kellett volna (hivatalosan) megrajzolni a határokat. Mint tudjuk ez nem tortént meg (kivéve Sopron kornyékét)
3. A szerzodés tervezetében etnikai határokat kellett (volna) húzni. Nos, még így 91 év után sem tesznek ennek eleget a határok. 1920-ban még ennyire sem...
Így hirtelen ez a három pont jutott eszembe, bár ha most jobban nekiulnék, lenne az tobb is...
Magyarország akkor "kap igazságot", ha majd gazdaságilag, és (vagy) katonailag olyan erős lesz, hogy kiküzdi magának.
Nem gondolod, hogy az "igazság" az csak úgy "jár"....
Ha így folytatjuk, soha.
Először ezen a megmaradt területen kellene valamit felmutatni, gazdaságilag stagnál az ország, a szomszédaink jobban fejlődnek.
"mert én igazi magyar vagyok és székely"
Én is igazi magyar vagyok.
Nem értem, hogy te mitől lennél igazibb.
Aki előhozza ezt a fogalmat az általában "műmagyar"
22:55
" a szerzodés néhány része Jugoszlávia és Csehszlovákia szétesése után elvesztette érvényességét"
Nem vesztette.
"Népszavazások szerint kellett volna (hivatalosan) megrajzolni a határokat. Mint tudjuk ez nem tortént meg (kivéve Sopron kornyékét)"
Népszavazás ott történt, ahol ezt katonai erővel kikényszerítették. Sopronban azért volt népszavazás, mert ezt Prónayék erővel kikényszerítették. Az "igazság" csakis a nyers erőtől függ a külpolitikában. Majd ha Magyarország lesz Közép-Európa Hong Kongja, vagy szerzünk pár atombombát, akkor lehet követelni az "igazságot", hiszen a politikában az erő fontos, pláne Európában.
" A szerzodés tervezetében etnikai határokat kellett (volna) húzni"
Nem. A határvonal hosszas tárgyalások alapján alakult ki. Először megnézték az etnikai határokat, utána ehhez képest eltértek, amikor a román-jugoszláv, csehszlovák-osztrák stb. kompromisszumokat kialakították. Végül, a vasútvonalakra és más érdekekre is odafigyeltek. Ahol érdekkonfliktus volt, ott azt Magyarország kárára oldották meg, mert Mo. vesztett.
"Nos, még így 91 év után sem tesznek ennek eleget a határok. 1920-ban még ennyire sem..."
A szlovákiai magyarok 10-20 éven belül beolvadnak, a székelyek pedig 30-40 éven belül, utána nem lesz kisebbségi probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!