Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én érzem úgy, hogy...

Csak én érzem úgy, hogy Magyarország utolsó reménye a Fidesz?

Figyelt kérdés

Szerintem legalább 2-3 cikluson át a Fidesz lesz kormányon. Mivel megvolt nekik a 2/3, új alkotmányt tudtak készíteni az ideiglenes 89-es alkotmány helyett. Új adórendszert hoztak létre, csökkentették az adót. A nyugdíjrendszert is átalakították, megszüntették azt, hogy életerős emberek 45 évesen 100%-os nyugdíjba menjenek. Megvédték az emberek pénzét az MSZP által létrehozott magánnyugdíjpénztárak kezeitől, amibe anno kötelező volt belépni. Elüldözték az IMF delegációt, nem engedték, hogy Románia, vagy Görögország sorsára jussunk. Az átszervezésekkel visszafogták a fölösleges kiadásokat, és teljes erővel elkezdték törleszteni az államadósságot. Újraindították a Széchenyi-tervet, ami az adócsökkentéssel együtt a gazdaság beindulását fogja okozni. Elindultak/el fognak indulni a közmunka-programok, ami szintén javítja az emberek fizetőképességét. A kilakoltatásokra is próbáltak összehozni valami megoldást (szerintem nem tökéletes). Visszavásárolták a MOL-részvényeket, amit anno az MSZP adott el. Az államadósság hosszútávú törlesztését is tervezik, amit az MSZP olyan könnyedén felvett, most minden százalékért keményen meg kell dolgoznunk.

Szerintem jó úton haladunk, és most több mint 1 évtizedig egy párt sem fog belezavarni a dolgokba. Igaz, nagyon keményen meg kell dolgoznunk minden privatizálásért, minden rontásért, amit az MSZP 8 év alatt elkövetett. De ez az egyenes út a cél felé.

Ti mit gondoltok erről?

2011. jún. 19. 17:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/87 anonim ***** válasza:
65%
Remélem csak te.
2011. jún. 19. 17:45
 2/87 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem is csak te.

Ha a fidesz az utolsó remény akkor lemondhatunk az országról.

2011. jún. 19. 17:47
 3/87 anonim ***** válasza:
77%
azt, hogy Fidesz hitvak vagy. amúgy még párszárezer ilyen ember van.
2011. jún. 19. 17:47
 4/87 anonim ***** válasza:
49%
A lényeg, hogy ennek a diadalmenetnek a végére is maradjanak még, akik az urnák elé tudnak járulni Mo.on, az sem ártana figyelembe venni.
2011. jún. 19. 17:48
 5/87 anonim ***** válasza:
59%

"Szerintem jó úton haladunk, és most több mint 1 évtizedig egy párt sem fog belezavarni a dolgokba."

Mintha Rákosit olvasnám. Aztán ti kérkedtek azzal, mekkora demokraták vagytok. Undorító. További jó talpnyalást!

2011. jún. 19. 17:49
 6/87 anonim ***** válasza:
77%

A Fidesz nagyobb romlásba viszi az országot,mint a 20 év előző kormányai! Nem csak az elmúlt 8 év vezetett ide. Akkor sem,ha rosszul kormányoztak. Ezt csak a Fidesz sulykolta a híveibe. Ugyanazokat a megszorításokat viszi végbe,amit az MSZP is akart. Ellenzékben ezt az emberek tönkretételének mondták,most reformoknak.

A magánnyugdíjpénztárban az emberek megtakarításai voltak,amit elvettek. Igaz,hogy nem IMF hitelt vettek fel,csak államkötvényt bocsátottak ki a MOL-részvények megvásárlásához.. Ha a vásárlók valamilyen oknál fogba visszaakarják váltani,akkor hatalmas államháztartási hiány lehet belőle.

Eddig semmilyen gazdaságélénkítő intézkedést nem hoztak,csak a jogállamot verték szét.

Az államadósságot nem a gazdaság élénküléséből fizették (ha egyáltalán fizették),hanem a kivetett különadókból. Jövőre miből fogják fizetni?

2011. jún. 19. 17:50
 7/87 anonim ***** válasza:
56%

Utolsó reménye, viszont a mostani kormányzásuk az első Orbán kormányéhoz képest elégtelen. Sok hülyeséget próbálnak csinálni, ami nem jó. Ilyen például ez a tűzoltós nyugdíjas rész is.

Az adócsökkentés ugye te is tudod, hogy nem az. Az adó kisebb, de más járulék 0,5%-kal nőtt, és az adójóváírás is csökkent ami nem más mint rejtett adóemelés. Tény viszont, hogy a nagycsaládosok ahol a szülők dolgoznak jobban járnak! Ez az egy pozitívuma van a mostani adórendszernek. Az egykulcsos szja véleményem szerint hülyeség, én inkább több adókulcsot használnak, hogy minél többet keres valaki annál többet adózzon, és ne csak 17 és 32 %-os kulcsok legyenek, hanem akár 16 - 21 - 28 - 33. Persze bonyolultan hangzik de szerintem ez lenne számomra racionális.

Az IMF ok, magányugdíjnál én sem bízok cégekben, viszont édes mind1 hova fizeti az ember a pénzét, így is úgy is kevés lesz a megélhetéshez, szóval tartalékolni kell egész életben, de sajnos sokszor nincs miből.

Alkotmányt végre lecserélték, mert 22 évet megélt egy ideiglenes alkotmány ami azért elég szép, de most tényleg lenne fontosabb.

Vannak jó pontok, de rosszak is. Én jobbra számítottam ennél, így kicsit csalódás. Viszont elkövetkező években biztos maradnak kormányon, ami változni fog az a mandátumok aránya. Az mszp szerintem jó pár választásig nem lesz erős, a jobbik nem fog erősödni, az lmp meg el is bújhat akár. Ami majd változni fog, az a szavazók száma, mert biztosan többen lesznek azok, akik nem mennek el mert nincs számukra megfelelő alternatíva.

2011. jún. 19. 17:52
 8/87 anonim ***** válasza:
14%
Azt gondolom hogy teljesen igazad van! Hajrá Fidesz! Végre 1990-óta most van az igazi rendszerváltás! Ezeket a lépéseket már régen meg kellet volna tenni! Igaz ez nem megy olyan könyen sokan hozászoktak a semittevéshez (rendőrők stb korai nyúgdijazása, cigányok nem dolgozása segélyt úgyis hozza a postás hogy nem kell tenni érte semmit! stb) Sok sikert Fidesz!
2011. jún. 19. 17:53
 9/87 anonim ***** válasza:
89%
Hát ez az új adórendszer, már bocsi de nem az igazi. Konkrétan azok,akik eddig is sokat kerestek, nekik nőtt a fizetésük, akik meg keveset, azoknak csökkent. Konkrét példa: én és az élettársam összességében pont ugyanannyit keresünk, mint az új adórendszer előtt, csak épp én, aki eddig is többet kerestem még többet keresek, ő meg kevesebbet. Szóval mi összességében se jól, se rosszul nem jártunk, de más családok, ahol már az alsóbb kategóriákban van a jövedelem, esetleg éheznek is, most csak még jobban össze kell húzzák a nadrágszíjat.
2011. jún. 19. 17:53
 10/87 anonim ***** válasza:
89%

A cigányok uyanúgy szaporodnak, mint előtte, a külföldi érdekeltségek ugyanúgy vásárolják fel hazánkat, mint előtte, az államadósság megint növekedett a Fidesz hatalomra jutása óta, a homokosok ugyanúgy kint flangálnak az utcán, mint eddig, a fiatalok ugyanúgy züllenek lefelé, mint eddig, a munkanélküliség ugyanúgy nő, mint eddig, az árak ugyanúgy egyre magasabbak, mint eddig, a bérek ugyanúgy le vannak szorítva, mint eddig, a munkavállalókra és a KKV-ra kivetett adók ugyanúgy embertelenül magasak, mint eddig, a TV-ből ugyanúgy ömlik a mocsok, mint eddig, ugyanúgy fogy a magyar, mint eddig, stb...

Szóval miről beszélünk?

Akkor mi változott?

2011. jún. 19. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!