Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én érzem úgy, hogy...

Csak én érzem úgy, hogy Magyarország utolsó reménye a Fidesz?

Figyelt kérdés

Szerintem legalább 2-3 cikluson át a Fidesz lesz kormányon. Mivel megvolt nekik a 2/3, új alkotmányt tudtak készíteni az ideiglenes 89-es alkotmány helyett. Új adórendszert hoztak létre, csökkentették az adót. A nyugdíjrendszert is átalakították, megszüntették azt, hogy életerős emberek 45 évesen 100%-os nyugdíjba menjenek. Megvédték az emberek pénzét az MSZP által létrehozott magánnyugdíjpénztárak kezeitől, amibe anno kötelező volt belépni. Elüldözték az IMF delegációt, nem engedték, hogy Románia, vagy Görögország sorsára jussunk. Az átszervezésekkel visszafogták a fölösleges kiadásokat, és teljes erővel elkezdték törleszteni az államadósságot. Újraindították a Széchenyi-tervet, ami az adócsökkentéssel együtt a gazdaság beindulását fogja okozni. Elindultak/el fognak indulni a közmunka-programok, ami szintén javítja az emberek fizetőképességét. A kilakoltatásokra is próbáltak összehozni valami megoldást (szerintem nem tökéletes). Visszavásárolták a MOL-részvényeket, amit anno az MSZP adott el. Az államadósság hosszútávú törlesztését is tervezik, amit az MSZP olyan könnyedén felvett, most minden százalékért keményen meg kell dolgoznunk.

Szerintem jó úton haladunk, és most több mint 1 évtizedig egy párt sem fog belezavarni a dolgokba. Igaz, nagyon keményen meg kell dolgoznunk minden privatizálásért, minden rontásért, amit az MSZP 8 év alatt elkövetett. De ez az egyenes út a cél felé.

Ti mit gondoltok erről?

2011. jún. 19. 17:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 anonim ***** válasza:
68%

Azt is sorold már ,hogy a nagy munkahely teremtés közepette ezrével rugják ki az embereket,miközben a felesleges állpozíciók milliós fizetésekért megmaradtak./Pl:MÁV/Ennek következményeként pedig a sokan a lakásukból is repülnek.Szóval munka nincs ,esély nincs ,és minden egyre drágább.

Ebben az országban nincs olyan párt akit érdekelne mi van az emberekkel.Egyre rosszabb itt élni.

Ha olyan fasza gyerekek és szívükön az ország sorsa miért nem játszanak Széchenyit.Ő tett az országért csak utána bolondult meg,itt úgy tűnik egyesek fordítva.

2011. jún. 19. 17:55
 12/87 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező, te most csak viccelsz, vagy ezt komolyan gondolod?

Én azt gondolom erről ,hogy a Fidesz az utolsó szög lehet Magyarország koporsójában...csak azért nem vagyok biztos benne, mert még lehet ennél rosszabb vezetésünk is.

2011. jún. 19. 17:58
 13/87 anonim ***** válasza:
70%

Nem azért csináltak új alkotmányt, mert megvan a 2/3-ad, hanem azért, hogy bebetonozzák magukat a parlamentbe, és kicsinálják az mszpt (utóbbival egyetértek).

Annak csökkentették az adóját aki pénzes, vagyis aki számít. Aki szalag mellett dolgozik (gyártja a pénzt a gazdagoknak), az ma kevesebbet visz haza.

Jó döntés volt, csak kár, hogy a kényszer szülte (nyugdíjrendszer válsága), nem pedig a szándék. 45 évesen amúgy sem kötelező nyugdíjba menni.

A magánnyugdíjpénztárak az mszp-t tömték pénzzel, nem a fideszt. De attól még jó döntés volt.

Az eladósodást a fidesznek is épp úgy "köszönhetjük".

Közmunkaprogramok eddig is voltak (egyébként a fizetőképesség növekedése legfeljebb a kocsmákban látszik meg).

A kilakoltatás ellen sokkal radikálisabb intézkedések kellenének.

"Szerintem jó úton haladunk, és most több mint 1 évtizedig egy párt sem fog belezavarni a dolgokba." ... te kommunista f*sz!

A privatizálásokból a fidesz is jócskán kivette a "részét".

Szóval egy jó ideig semmi nem lesz jobb, ülünk a híg fosban mint eddig.

2011. jún. 19. 18:01
 14/87 bumbi02 ***** válasza:
73%

nézzük pontról pontra.

- új alkotmány, amiről meg se kérdezték a népet hogy kérjük-e? (érdekes mód az előző Orbán kormány idején még müködöképesnek bizonyult, akkor nem volt sürgős átirni..)

- új adórendszer. Nézd meg kik jártak vele jól? Akik havi 230 felett keresnek. Ez kb a lakosság 10%a. És mi is az eredménye annak hogyha csökkentjük az adót? csökken a bevétel. Ergo a társadalom gazdagabb részének adócsökkentés lett, ezzel 300 milliárd forintos lyukat okozva a költségvetésbe.

-Új nyugdíjrendszer. Kívánom neked, hogy majd mikor 10 éve nyugdíjas leszel, akkor mondják neked hogy bocs, de az államnak szüksége van rád, innentől nem kapsz nyugdíjat dolgozz.

- Megvédték az embereket az mnypktől? Magyarázd meg nekem meg, hogyha az mnyp-knek még infláció feletti hozama is volt - ergo nem csak annyit kamatozott a pénze az embernek h épphogy követi az inflációt - akkor mégis mitől kellett védeni az embereket? Attól hogy pénzük legyen később?

- elüldözték az IMF delegációt. Na ja, cserébe tölünk vettek fel hitelt. AZ IMF-től nem, hanem attól a 3 millió mnyp tagtól, akinek a megtakaritásait az állam elvette. Ez egy hitel. Majd később 20 év mulva vissza kell fizetni.

- visszafogták a fölösleges kiadásokat. Ezért van az hogy Szijjártó Petike is 2 millió felett keres, hogy a képviselők még mindig 3 állást töltenek be, és olyan jól dolgoznak hogy napi 8 óra munkával 3 állást ellátnak teljesértéküen.

- az államadósság törlesztését tüzték ki célul. ez nagyon szép dolog. Én meg azt tüztem ki célul hogy milliárdos leszek. Az vagyok? Nem. Várd ki a végét.

Ezt gondolom erről.

2011. jún. 19. 18:04
 15/87 anonim ***** válasza:
35%

"Igaz, nagyon keményen meg kell dolgoznunk minden privatizálásért, minden rontásért, amit az MSZP 8 év alatt elkövetett. De ez az egyenes út a cél felé."

Komolyan mondom bazz, mintha csak Magyarország lenne a világon, ahol az MSZP a főgonosz és ha őket legyűrjük, akkor megmenekül az egész bolygónk a romlásból...

Tipikus fideszes agyhalott marhaság. Nem mintha az MSZP-sek agya több lenne, ők a Fityeszről gondolják ugyanezt.

2011. jún. 19. 18:04
 16/87 anonim válasza:
42%
terhes vagy...
2011. jún. 19. 18:11
 17/87 anonim ***** válasza:
47%

;)

[link]

2011. jún. 19. 18:13
 18/87 anonim ***** válasza:
78%

"Új adórendszert hoztak létre, csökkentették az adót. "

Kinek jó. Orbánnak teljes mértékben. Neki havi nettó 500E plusz. Egy minimálbéresnek mínusz.

"A nyugdíjrendszert is átalakították, megszüntették azt, hogy életerős emberek 45 évesen 100%-os nyugdíjba menjenek."

AMit még ők találtak ki 2000-ben és amit ők védtek 2006-ban. Azt mondták ez törvény védi ezért nem lehet elvenni. Szarik a fidesz a törvényekre. És jogállamban nem lehet elvenni már odaadott dolgokat. Csak a nem jogállamban él.

"Megvédték az emberek pénzét az MSZP által létrehozott magánnyugdíjpénztárak kezeitől, amibe anno kötelező volt belépni."

nem megvédték hanem kizsarolták. Azt arra találták ki, hogy amikor nyugdíjba mész ne csak a kevés állami (ha lesz) nyugdíjat kapd. Érdekes, hogy mikor már ki lehetett lépni nem akart senki. Erre a fidesz is rájött ezért módosították amivel megzsarolták az embereket.

de a választások előtt még azt ígérték megvédik a nyugdíjpénztárakat.

" Elüldözték az IMF delegációt, nem engedték, hogy Románia, vagy Görögország sorsára jussunk."

Nem azért nem kerültünk a sorsukra mert elküldték. Hanem mert felvettük az IMF hitelt. Nézd meg a görögöket. Élőszőr tiltakoztak ellene majd felvették meg beütött a csőd.

A fidesz most nagyon költi az IMF hitelt, tehát jól jött nekik is. A fidesz annyival másabb, hogy ők nem az IMF-től vesznek fel hitelt, hanem kötvényt bocsátanak ki. Így is, úgy is hitelt vesznek fel.

Választás után Orbán is elismerte, hogy amit Bajnai csinált az jó. Csak ugye ezt itthon nem lehet neki mondani.

"Az átszervezésekkel visszafogták a fölösleges kiadásokat, és teljes erővel elkezdték törleszteni az államadósságot."

Megismétlem ők is vesznek fel hitelt kötvény formájában.

Amit ők csinálnak az nem átszervezés, nem reform hanem megszorítás. Már a média is a megszorítás szót használja.(a hírtv-t leszámítva)

Ez az átszervezés egy nagy kamu!!! Amit már egyre kevesebben vesznek be. Csak ugye ezt nem szabad kimondania a fidesznek.

Első:

"Állítás: Nem lesznek megszorítások, mert azok nem vezetnek sehová.

Értelmezés: Súlyos megszorítások lesznek."

[link]

"Elindultak/el fognak indulni a közmunka-programok, ami szintén javítja az emberek fizetőképességét."

Az nem javít semmit, csak nem tudnak munkát teremteni és ki kell valamit találni, hogy látjátok mindenki dolgozhat aki akar. Mennyire jó, elmondhatjuk, hogy mi a félmillió közmunkás országa vagyunk.

"Visszavásárolták a MOL-részvényeket, amit anno az MSZP adott el."

Majd amit a Bajnai kormány vissza akrt vásárolni, csak a fidesz tiltakozott ellene mert nem tartották jó ötletnek. Akkor még 80 milliárd forinttal olcsóbban tudtuk volna megvenni. De most hirtelen milyen jónak is tűnik.

"Szerintem jó úton haladunk, és most több mint 1 évtizedig egy párt sem fog belezavarni a dolgokba. "

Senki se fog belezavarni. Ugyanis már az utolsó morzsáit is eltörli a fidesz.(AB) Előtte ott volt a KT ami bírálta, ez nem tetszett Orbánnak így kamu indokkal megszüntette. Amiről kiderült, hogy jó nagy hazugság volt.

ha más párt nyeri a következő választást, szinte semmit sem tud csinálni mert mindenhol fidesz embereket talál akiket 9!!! évre beraktak. Orbán is megmondta: megkötötték a következő kormányok kezét.

"Igaz, nagyon keményen meg kell dolgoznunk minden privatizálásért"

Nem is tudom kik akarják eladni a budapest airportot a Kínaiaknak.

Ha mindezt a választások előtt elmondták volna még az 1/2-et se kapják meg, nemhogy a 2/3-ot.

De lehetne még folytatni a sort: Iskolabezárás, kórházi osztályok megszüntetése (amik ellen tiltakoztak, majd ők is folytatják), benzinen lévő adó csökkentését követelték majd 3 hónappal később már el is felejtették, haverokat/ rokonokat beraki állami helyekre és velük csináltatni állami beruházásokat(személyesen is ismerek ilyet), új közoktatási törvény amivel tanárokat akarnak kirúgni(ami szerintük az ő javukra szolgál és csak jó ez nekik), senkivel se egyeztetnek, ők mondják meg a minimálbér szintjét a nélkül, hogy bárkit meg kellene kérdezni, korlátozózták az Ab hatáskörét, mert nem tetszett nekik a döntésük (anno még Orbán mondta, hogy demokráciában az AB döntése szent és mindenkire vonatkozik. na ennyit a fideszről és az ő demokráciájukról), milyen jó lesz sz embereken, hogy jövőre megszűnik az adójóváírás és kevesebb lesz a fizetése, stb.

Amit a fidesz csinál arról ez jut eszembe: [link]

Nem kell mindent elhinni a fidesznek és a hírtv-nek.

2011. jún. 19. 18:20
 19/87 A kérdező kommentje:

A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:04

Igen, az MSZP a főgonosz, mivel 8 évig rongálták az országunkat. A repülőtértől kezdve a MOL-on át a korházakig MINDENT eladtak. Az államadósság a GDP 30%-ával nőtt. A gáz ára 2-3-szorosára emelkedett, pont úgy mint a benziné. Ezekből a pénzekből mégsem láttunk semmit. Ezután a 2 év jó, 2 év rossz-szal hitegetve hatalmas megszorításokat varrtak a nyakunkba. Ehelyett lett belőle 4 év rossz, és még a jövönket is ellőtték, hogy a következő 10 évebn jó legyen, mert nem lesz.

Csőd szélén volt az ország, amikot átvette a Fidesz a hatalmat. A 2010-es költségvetés HAMIS adatok alapján volt kiszámolva, ezzel is a Fideszt akarták megszorongatni(sikerült is). A Fidesz tökei satuban voltak(talán még most is benne van): vagy csődbemegy az ország, vagy olyan lépéseket hoznak, ami a többségnek nem fog tetszeni, vagy megegyeznek az IMF-el, és akkor kb. 50 évre eláshatjuk magunkat... Szerintem a legjobb döntést hozták. Igaz, csökkent a népszerűségük, de az ország érdeke ezt kívánta.

2011. jún. 19. 18:26
 20/87 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem is,

eddig úgy tünik komolyan gondolják amit mondanak,

és eddig jól is sikerült amit csináltak.

Hogy csak így tovább!!!!

2011. jún. 19. 18:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!