Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértesz azzal, hogy...

Egyetértesz azzal, hogy közmunkára vezényeljék a cigányokat?

Figyelt kérdés

Első lépésként az új alaptörvénybe betették a munkakötelezettséget. Aztán hallottam Szíjjártó Pétertől, hogy ennek keretében több 100 ezer segélyezett embernek szerveznek közmunkát. És most Orbán egy történelminek nevezett megállapodást készül kötni Farkas Flóriánnal, aminek alapján a nem dolgozó cigányok százreit küldenék kötelezően közmunkára. Nekem ez elég hátborzongatóan hangzik, meg nagyrészt értelmetlennek is; nem tudom, meg tudják-e csinálni, mert gondolom, rengetegbe is kerül. Ez lenne a híres EU-s roma stratégia, amit beígértek?

[link]

2011. ápr. 7. 20:05
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:
73%

Hát ha megfelel nekik a putri, akkor megfelel. Csak akkor ne menjenek az államhoz kuncsorogni segélyért. Ez ilyen, és ezt fejezi ki az a lényegtelennek tűnő, ám mégis lényeges változtatás is, amit a RÁT bérpótló juttatásra átnevezésével hoztak: a jövőben ugyanis előírhatja az önkormányzat a segélyre való jogosultsághoz a "rendezett lakókörnyezet fenntartását".

Nyilván nem arra gondolnak itt, hogy kimennek majd az önkormányzattól ellenőrizni mindenkihez, hogy nincs-e egy cigarettacsikk eldobva a ház előtt. DE ez alapján az állati módon élő putris cigányokat már el lehet hajtani, akik egy szemétdombon trónolnak. Eddig ugyanis azokat se lehetett, mert törvény szerint azoknak is járt (és így ezek a normális, beilleszkedni képes emberektől vettek el, a közös kasszából).

Ez a lényeg, ha már az államtól kérnek ingyen segélyt, akkor cserébe alkalmazkodjanak azokhoz az elvárásokhoz, amiket a többségi társadalom támaszt. Ha erre nem hajlandóak, akkor meg ne kapjanak semmit. Szerintem ez nagy elvi áttörés, és a fenti intézkedés is ebbe a sorba illeszkedik. Aki nem hajlandó dolgozni, az ne kapjon semmit.

A Technokolos példát igen, én írtam, és szerintem jó példa. Nem az a lényeg, hogy mit dolgoznak. Igen, a technokol is pénzbe kerül, a fenti példánál maradva.

DE. A jelenlegi állás szerint ugyanezt a pénzt így is, úgy is kifizeti az állam segély formájában úgy, hogy cserébe nem kell tenni semmit, ugyanis alanyi jogon jár.

Akkor meg nem mindegy, hogy cserébe előírják, hogy nesztek, megvettük a techokolt, itt van, na akkor tessék felragasztani mostmár a leveleket vele...?

Értsd meg, ugyanannyi pénz, vagy kerüljön akár többe valamivel, mert így is úgyis kifizették eddig is ezt a pénzt, csak cserébe nem kellett csinálni semmit, csak otthon ülni. De a hasonló kaliberű munkák szervezése nem kerül sok pénzbe se, a társadalmi jelentősége viszont óriási.

Óvodába, meg általános iskolába is elsősorban azért jár az ember, hogy szokja a közösséget, azt, hogy be KELL járni reggel 8-ra, tanulni kell.

Aztán persze középiskolában gyakorlatilag újratanulod ugyanazt az anyagot, egy kicsit kibővített szinten.

De nem is a tanulás a lényege az általánosnak (és ezért nem is ér semmit), hanem inkább az, hogy az életre felkészítsen, mert a munkahelyen is ezt kell majd csinálni, egyetlen munkaadó se fogja majd tolerálni, hogy te nem mész be dolgozni akkor, amikor kell, nem tudsz együtt dolgozni másokkal, stb.

Na, hát az ilyen tipusú (gazdasági értelemben értelmetlen) közmunkák is ilyenre készítenek fel.

És ha én munkaadó lennék, akkor bizony elvárnám, hogy aki nálam akar dolgozni, az az ilyesmitől se irtózzon. Mert akkor legalább azt látom, hogy képes közösségben dolgozni.

De tetszik akárkinek vagy sem, csak azért nem vennék fel senkit, hogy aztán ne járjon be, sőt a többieket hátráltassa az antiszociális magatartásával.

Minek? Úgyis kirúgnám, ha egyszer több kárt okoz mint hasznot, és nem érdekelne, hogy "kátrányos helyzetű", én azért alkalmazom, hogy segítsen nekem a munkát végezni.

Az ilyen értelmetlennek tűnő közmunkák pont arra jók, hogy megszokja azt, hogy mit várnak el tőle bármilyen munkahelyen. Veheted egy minimálképzésnek is. Ha elvállal ilyet akkor jó, ha nem, akkor felőlem éhenhalhat, nem vagyok köteles alkalmazni, vagy eltartani...

2011. ápr. 7. 23:14
 62/68 anonim ***** válasza:
79%

Ha a kormány segélyt ad, azzal az ingyenélést támogatja, az a baj.

Ha elvonja a segélyt, akkor antiszociális, akkor az a baj.

Ha közmunkaprogramot csinál, az "hátborzongató", akkor meg az a baj.

Ha nem csinál közmunkaprogramot, akkor az a baj.

A kérdezőnek és a válaszolók nagy részének azzal van baja, hogy a Fidesz van kormányon, vagy azzal, hogy egyáltalán a Fidesz létezik.

Akármit csinál a Fidesz, az csakis értelmetlen és hátborzongató lehet. Bezzeg ha most Gyurcsány csinálna bármit, tapsikolnátok neki.

2011. ápr. 8. 00:16
 63/68 anonim ***** válasza:
51%

Nem a Fityesszel van a bajom, hanem azzal, hogy beharangozta itt a nagy kánaánt, hogy minden szép és jó lesz, aztán lófszt se csinált, csak árakat emelt idáig.

Leszarom ki van hatalmon, felőlem akár a yorkshire-i fojtogató is lehet a miniszterelnök, de tegyen már rendet itt Abszurdisztánban...azzal van bajom, hogy csak a nevek változnak, minden marad a régiben.

"Íme az új főnök, ugyanaz mint a régi"

2011. ápr. 8. 00:20
 64/68 anonim ***** válasza:

"A kérdezőnek és a válaszolók nagy részének azzal van baja, hogy a Fidesz van kormányon, vagy azzal, hogy egyáltalán a Fidesz létezik."

Ezt most nagyon rosszul látod, ugyanis a legtöbb válaszolónak a cigányokkal van baja, bár azt én is megkérdeztem, hogy semmi se jó? valamit lépni kell!

2011. ápr. 8. 00:54
 65/68 anonim ***** válasza:

'A szocializmusban a cigányság olcsó, képzetlen munkaereje egy hasznos eleme volt a népgazdaságnak'

Hidd el ma is az lenne, ha dolgozni akarnának. Mifelénk például vannak akik autóval járják a falvakat és a tönkrement akkut gyűjtik össze ami ugye veszélyes hulladék, jól is keresnek ezzel és a munkájuk is hasznos. A többi is kitalálhatna valamit lopás helyett.

2011. ápr. 8. 06:56
 66/68 szamóca. ***** válasza:

23:14:

én értem, és tökéletesen egyet is értek veled, ezt magyarázom már régóta:D csak egyrészt megvenni a technokolt és kifizetni a munkást már többe kerül, de ez a kisebb baj. a nagyobb baj ott van, hogy nem tudod őket rákényszeríteni hogy megcisnálják. elméleti szinten igen: nem kapsz pénzt, majd éhen halsz. gyakorlati szinten ebből harmadik világháború lenne amiben mi halnánk ki elsőnek.

ez már egy szocializációs folyamat, az is elkéne nekik, ebben is igazad van. csak hát nem úgy megy az hogy majd mi kitaláljuk és ők boldogan cisnálják.

a munkafelvétel egy egészen kéényes kérdés, mert itt is megértem miért nem akarod felvenni. de ha senki nem akarja, ha a főnök úgyérzi hogy még a falevélragaszgatást sem tudná megcisnálni? akkor sosem elsz munkájuk...

00:16 - egyetlen egy ember hozta fel a fideszt. ennek semmi köze hozzá. persze a magyar ember tényleg ilyen, mindennel baja van.

a kánaánról annyit, hogy ezt egészen nem értem hogyan gondolják az emberek... nem Orbánt akarom védeni, nem is Gyurcsányt. csak elméleti szinten: van egy jóóó k*rva nagy adag adósságunk. igen, tudom, ő hibájuk, nem ez a lényeg. Szerintetek azt miből fogjuk visszafizetni?? majd valaki előkapja a zsebéből, és a két szép szemünkért? nem. azt pontosan ilyen ráemelésekből kell kitermelnünk. lehet választani: adóemelés, és mst megszorítások, vagy 10- max20 év múlva MAgyarország mint olyan megszűnk létezni, és akkor majd picsoghat a sok magyarmániás, meg jólét után hisztiző ember...

az más kérdés hogy ezeket mennyire igazságosan veti ki a kormány, de ki kell vetnie különben szépen megszűnik létezni az ország.

2011. ápr. 8. 08:35
 67/68 anonim ***** válasza:
100%

Igen egyetértek vele, mert dolgozni kell! Attól lesz önbecsülése az embernek!

Egy cigány

2011. ápr. 8. 12:49
 68/68 anonim ***** válasza:
Most akkor ne azt kérdezd hogy mit tehet érted a hazád, hanem hogy te mit tehetsz a hazádért.
2014. febr. 21. 14:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!