Egyetértesz azzal, hogy közmunkára vezényeljék a cigányokat?
Első lépésként az új alaptörvénybe betették a munkakötelezettséget. Aztán hallottam Szíjjártó Pétertől, hogy ennek keretében több 100 ezer segélyezett embernek szerveznek közmunkát. És most Orbán egy történelminek nevezett megállapodást készül kötni Farkas Flóriánnal, aminek alapján a nem dolgozó cigányok százreit küldenék kötelezően közmunkára. Nekem ez elég hátborzongatóan hangzik, meg nagyrészt értelmetlennek is; nem tudom, meg tudják-e csinálni, mert gondolom, rengetegbe is kerül. Ez lenne a híres EU-s roma stratégia, amit beígértek?
Az idősebbek már soha nem változnak. Akár magyar, akár cigány.
A fiatalokat kellen arra rászorítani, hogy igyekezzenek tanulással, munkával beilleszkedni. Ugyanakkor ezzel párhuzamosan meg is kell nyitni az utat a beilleszkedéshez.
Azt ugyanis nem lehet elvárni, hogy a cigányság beilleszkedését azok erőltessék, és várják el, akik ideologiai alapon, eleve elutasítják még azokat is, akik amúgy beilleszkednének.
egyébként ebből a szempontból vagyunk hatalmas hátrányban az EU többi tagországával szemben... nálunk nem tudták megvalósítani hogy az emberek legalább elméletben esélyt adjanak nekik és politikailag korrektek legyenek, pedig ez lett volna az első lépcső...
az sem teljesen igaz hogy nicns pénz, az EU 200 millió eurot tart fent a roma programra...csak nem volt mé megfelelő pályázat.
"Első lépésként az új alaptörvénybe betették a munkakötelezettséget."
Ja persze, meg újra a vas és az acél országa leszünk!
"...történelminek nevezett megállapodás..."
Orbánnak mi nem történelmi?
Farkas Flórián ilyet százezer % hogy nem ír alá, de ha mégis megteszi nem aludhatna nyugodtan, mert a "drógá tezdvírei" apró miszlikbe vagdosnák családostól mindenestől. Ezt megpróbálni meglépni nem hátborzongató, hanem nagyon-nagyon szépen fogalmazva: komolytalan. Ha akarnák se tudnák megcsinálni, de szerintem nem is akarják igazából csak fideszes kampányfogás az egész.
am agyarok érdeke elsősorban hoyg a cigány kérdés megoldódjon, ugyanis nekik ez így baromi kényelmes, nekünk gáz a szitu :D ugyhogy ha így nézed, máris magyarügy ez.
kérdező... ez persze szubjektív:) szerintem pusztán logikai alapon, aki ekkora tömegeket tud ilyen f*szságokra rávenni, az tud valamit. ő használta ki elsőnek eredményesen a tömeg homogenitását.
A szocializmus előtt a cigányok mint kézművesek beutazták a vidéket, egyszerű szolgáltatásokat nyújtva. A technika azonban ezeket régen kiszorította.
A szocializmusban a cigányság olcsó, képzetlen munkaereje egy hasznos eleme volt a népgazdaságnak. Nem is erőltették, hogy tanuljanak, éppen az volt az államérdek, hogy elvégezzenek olcsón olyan munkákat, amiket mások nem szívesen végeztek el.
A rendszerváltás után, és a technika további fejlődésével a cigányság elveszítette a lehetőségeine legnagyobb részét. Hol van már a TSZ-rendszer, a malomipar, a vaskohászat, a panelház építések korszaka? Sehol, elmúlt.
A rendszerváltás után a cigányokat munka, és más lehetőség nélkül hagyták, nem foglalkoztak tudatosan az integrációval. Minden kormány úgy volt vele, hogy majd csak beilleszkednek valahogyan. Hát nem túlzottan.
Az integrációra szánt pénzt ellopták, széthordták, miközben a cigánykérdés valamiképpen a baloldal politikai köreihez kötődött. Pedig azoknak is csak akkor volt fontos a cigány közösség, amikor szavazni kellett.
Itt lenne az ideje egy következetes stratégiának, mert már így is nagyon a körmünkre égett a kérdés.
"Azt ugyanis nem lehet elvárni, hogy a cigányság beilleszkedését azok erőltessék, és várják el, akik ideologiai alapon, eleve elutasítják még azokat is, akik amúgy beilleszkednének."
Annak is van egy kiváltó oka. Bármilyen hihetetlen, senki nem úgy születik, hogy alapból utálja a cigányokat, vagy bárki mást. Most ezt vagy ideológiai alapon szívja magába később, vagy a saját tapasztalatai alapján alakítja ki. Szerintem az ideológiai alapon ítélők aránya Magyarországon elenyésző, egyszerűen az állatias viselkedést utálja mindenki a saját tapasztalatai alapján. Ha nem így viselkednének, a magyar társadalom új generációjánál se alakulna ki a gyűlölet.
Én mondjuk már annyi "sukár ráj cshávót" (blöah) láttam, hogy valószínűleg igaz, hogy teljesen kitörölni belőlem nem lehetne a velük kapcsolatos előítéletet, akkor se, ha egycsapásra mind megváltozna.
De ugyanakkor ne felejtsük már el, hogy ez a meggyőződés azért alakult ki bennem, mert azt láttam, hogy azoknak a tahó, tróger, állati módon élő selejteknek, akiket egyébként fehér emberben is megvetek, a 90%-a a cigányok közül kerül ki. Erről én tehetek?
Szóval el kell kezdeni valahol. A kisgyerekeket neveléssel (megjegyzem itt, hogy az is jó ötlet, hogy mostmár értékhatár nélkül lehet elzárásra ítélni lopásért bárkit. Lehet, hogy megalázó, de jobb, ha még akkor megtanulja, hogy ez nem vicc), a felnőtteket meg indirekt vagy direkt kényszerrel.
Az volt a baj, hogy 20 évig teljesen szabadra engedték a gyeplőt, megszűntették a kmk-t, egyes felforgató szadeszes politikusok meg még rá is erősítettek erre azzal, hogy az állatságokat "megélhetési bűnözésnek" eufemizálták.
Aztán ez lett belőle, itt alant:
http://www.youtube.com/watch?v=uMLCsOzVZGg
Akkor már inkább csináljanak olyat, amire semmi szükség, de szokják meg azt gyerekkortól, hogy dolgozni kell.
21:30 - pc fogalma , épp ez az: az nem lehet politikai korrekt aki származáshoz köt negatív tulajdonságokat. ez persze ideológiai alapon működik, és én értem hogy előítéletes vagy, bár én nem vagyok, de azt is értem hogy miért. mind ezen felül ez megint egy gátoló tényező: az ilyesmi "ráég" az emberekre. gyakorlatban is: ha ez a mentalitás él az emberekben, nem fog a munkáltató felvenni cigányt, ezzel gátolja az integrációt, és ott vagyunk ahol a part szakad. ugyanígy nem fognak oktatást szervezni mert "úgyse", és megint sehova nem haladtunk. és rájuk ég elméleti szinten is: egyszerűen ha mindenki azt mondja hogy sz*r vagy, egy idő után feladod a küzdést ellene, és nem akarsz majd másmilyen lenni (megjegyzem ezen már túl vagyunk, már nem akarnak másmilyenek lenni)
szóval a lényeg: hiába van alapja az egész előítéletességnek, ha ez így marad soha sehova nem fogunk haladni, mert a kormányé s az EU hiába sürgeti az integrációt, ha az emberek személyenként gátolják meg azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!