Egyetértesz azzal, hogy közmunkára vezényeljék a cigányokat?
Első lépésként az új alaptörvénybe betették a munkakötelezettséget. Aztán hallottam Szíjjártó Pétertől, hogy ennek keretében több 100 ezer segélyezett embernek szerveznek közmunkát. És most Orbán egy történelminek nevezett megállapodást készül kötni Farkas Flóriánnal, aminek alapján a nem dolgozó cigányok százreit küldenék kötelezően közmunkára. Nekem ez elég hátborzongatóan hangzik, meg nagyrészt értelmetlennek is; nem tudom, meg tudják-e csinálni, mert gondolom, rengetegbe is kerül. Ez lenne a híres EU-s roma stratégia, amit beígértek?
A Kádár-rendszerben hogyan tudták őket munkára fogni? Akkor dolgoztak a gyárakban is tisztességesen.
A baj inkább azzal van,hogy nincs annyi közmunka,hogy adni tudjanak mindenkinek.
Helmetnél a pont. fognak dolgozni ha különben éhenhalnak, vagy elmennek innen, nekünk olymindegy.
másrészről nem egy hét alatt kell várni a változást. nekik olyan a kultúrájuk, hogy jól érzik magukat a putriban. ez nem klisé, ez így van. nekik így tökéletesen megfelel, semmi problémájuk vele. de ha éhhalál veszélyezteti őket huzamos ideig, és látják hogy nincs kerülőút, akkor fognak dolgozni. addig lehet nagyobb lesz a káruk, és lehet megdöglessz agyvérzésben, de meg lehet csinálni. más kérdés hogy nem lehet, mert nem EU-s, de viálgszintű botrány lenne belőle ha hagynánk éhezni a kisebbséget.
itt egy fokozatos átnevelő programnak kell helyet adni, ahol a fiatalabbaknak jól fizető, kézenfekvő szakmát biztosítunk, az idősebbeknek meg megpróbálunk munkát, ami lehet nem fog összejönni, akkor majd az idő megoldja a problémakört...
ma 20:45
azt már én kikötöttem hoyg ehhez a megoldáskörhöz hozzátartozik a bűnözés visszaszorítása :))
"A Kádár-rendszerben hogyan tudták őket munkára fogni? "
Az igazi fajorkra gondolsz? A dögevő fajtára aki a dögkútról hordta a húst? Biztos, hogy egyről beszélünk? Sehogy. Egyetlen másodpercet sem dolgoztak gyárban a Kádár rendszerben.
Mindenképpen jó, ha rákényszerítik őket, hogy dolgozzanak.
Én tudom, hogy nem egyszerű, általánosban volt egy cigány osztálytársam amíg ki nem vágták, na az ott kezdte, hogy amint kiengedték az első óra után, rohant haza a putriba. Azzal se lehetett nagyon mit csinálni, pedig ez még a Kádár alatt volt.
De akkor is, aki már azt várja, hogy fizessenek neki valamit a dolgozó emberek adójából, az már legalább emelje fel a seggét, és csináljon úgy, mintha tenne érte valamit.
Tök mindegy, hogy ha semmi látszatja nem is lesz, tök mindegy az is, hogy ha nincs semmi szükség arra a munkára, amit adni tudnak neki. Felőlem akár a faleveleket is ragaszthatják vissza Technokollal a fára ősszel, miután lehullottak.
DE legalább addig is emberek között vannak, nem az utcán bűnöznek, vagy a kocsmában játékgépeznek, és megszokják azt, hogy a pénzért csinálni kell valamit, nem ingyen jár.
Ez az alapja mindennek.
Ha meg erre nem hajlandó, akkor haljon éhen, ha meg bűnöz, akkor zárják be úgy, hogy a lakat is rárohad.
a szocializmusnak is megvoltak a hibái.
de nézz régebbre: a cigányok dolgozó népek voltak. méghozzá a szorgosabbik fajtából. jó igen, jöhet hogy voltak kivételek. magyarból is vannak ettől nem változik semmi.
aztán a történelem változott, az ő munkájukra pedig enm lett szükség, és mivel az ő kultúrájukba belefér akár a putri, akár a lopás, így nem voltak rákényszerítve arra hogy átképezzék magukat. ráadásul erre sokáig lehetőség se nagyon volt, olyan hirtelen ment végbe mindez.
mindenesetre a lényeg hogy mostmár legalább a figyelem központjába helyezték az ügyet, ráadásul Járókának vannak egész jó megmozdulásai - legalábbis szerintem. kimondottan előnynek tartom hogy gazdasági alapon nézi az ügyet, nem pedig etnikain. sok konfliktust megold, és ez ténylegesen az egyenjogúság felé tekinget, habár persze még ott nem tartunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!