Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértesz azzal, hogy...

Egyetértesz azzal, hogy közmunkára vezényeljék a cigányokat?

Figyelt kérdés

Első lépésként az új alaptörvénybe betették a munkakötelezettséget. Aztán hallottam Szíjjártó Pétertől, hogy ennek keretében több 100 ezer segélyezett embernek szerveznek közmunkát. És most Orbán egy történelminek nevezett megállapodást készül kötni Farkas Flóriánnal, aminek alapján a nem dolgozó cigányok százreit küldenék kötelezően közmunkára. Nekem ez elég hátborzongatóan hangzik, meg nagyrészt értelmetlennek is; nem tudom, meg tudják-e csinálni, mert gondolom, rengetegbe is kerül. Ez lenne a híres EU-s roma stratégia, amit beígértek?

[link]

2011. ápr. 7. 20:05
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
52%

Egy Nógrád megyei kis faluban élek, az unokatestvérem polgármester.

A cigányok ki akarják írtani a családunkat, mert unokatestvérem azt mondta nekik, hogy ha akarják azt a pénzt közmunkáért, amit kapnak érte, akkor dolgozzanak is meg érte becsülettel.

Nyáron volt az, hogy unokatestvérem járt körbe, amerre "dolgoztak" és figyelte őket. Láttam a kertünk tetejéből, hogy míg oda nem ért nem csináltak semmit, de amikor meglátták, hogy jön, akkor elkezdték gereblyével tologatni a szárazfüvet (amit egyébként kupacokba kellett volna gyűjteniük). Ennyi volt a munkavégzésük. Amikor unokatestvérem elment máshova, akkor újra elkezdték támasztani a gereblyéjüket és beszélgettek az árnyékban és vigyorogtak egymásra.

Nos, ezekkel mit akartok?

2011. ápr. 7. 21:40
 42/68 szamóca. ***** válasza:
63%
Nameny - hát te se olvastad végig amikre eddig jutottunk, ezen már túl vagyunk, megtárgyaltuk. nem volt elg motivációjuk, nem volt elég idő átszoktatni őket, és valószínűleg igazságtalannak vélték unokatesód viselkedését. nem volt jó a technikája.
2011. ápr. 7. 21:42
 43/68 anonim ***** válasza:
63%

Ezekkel?

Például, ha du. 4-re nincsen összegereblyézve, akkor nincsen juttatás, aztán kész.

2011. ápr. 7. 21:42
 44/68 anonim ***** válasza:
52%

Hát szerintem meg külön jó, hogy hálistennek ezt a pc marhaságot már nemcsak nálunk, de egész Európában kezdik lejárt lemeznek tekinteni.

Nem fog attól megszűnni a gyűlölet, hogyha kivételeznek velük, és olyasmiket adnak nekik, amiket normális embereknek nem (a szockóban pl. ingyen lakást is adtak nekik, meg még a rendszerváltás után is, csak úgy, "szociális alapon"), sőt, ez csak erősíti ezt, ha egyszer mellé még állatok is, és azt látja mindenki, hogy ezek megkapnak mindent alapból, és még ki se lehet mondani, mert engem büntetnek meg.

Csak az lehet előrelépés, hogy ha azt látnák az emberek, hogy azért kapnak pénzt, mert letesznek valamit az asztalra ugyanúgy, mint bárki más. Akkor én nem sajnálom az adómból azt a pénzt, akkor se, ha tök fölösleges amit csinálnak.

De legalább azt lássam, hogy próbál beilleszkedni! És ne a hülye fajvédőiket lássam rásszizmusról óbégatni mikor valamelyik közülük nem kap segélyt, hanem ellenkezőleg, azt szeretném már látni, hogy valamelyik ilyen nagy fajvédőjük lemegy oda hozzájuk vidékre, nem rasszistázni, hanem őket tanítani, képezni, beilleszkedni oktatni!

Na, akkor majd beszélhetünk, addig meg náluk a labda.

2011. ápr. 7. 21:46
 45/68 anonim ***** válasza:

Esetleg teljesítménybérezéses rendszerben.

Még talán figyelni sem kell őket. Minél több van összegerebjézve, annál több a pénz. Ha nincs elvégezve, akkor nincsen pénz. Megoldható szerintem, csak következetesnek, és igazságosnak kellene lenni.

2011. ápr. 7. 21:47
 46/68 anonim ***** válasza:

Egyszer már meg akartak minket támadni. Unokanővérem nem tartózkodott a polgármesteri hivatalban, de meg akarták őt késelni. Csapatostul jöttek. Egy titkárnő volt csak bent, ő magára zárta az ajtót, hogy ne tudjanak betörni. Az ablakokon szerencsére már 14 éve rácsok vannak.

Mi itt beszélgetünk arról, hogy mi vagyunk a hibásak a videlkedésükért, de kérlek titeket, értsétek már meg, hogy egy embernek nem csak jogai vannak, hanem felelőssége is azért, hogy ne viselkedjen állat módjára!

Bennük nincs meg a felelősség sajnos. És erről ők tehetnek, nem mi. Szabad akarata van az embernek, de ezzel együtt felelőssége is érte. Ha ezt nem értik meg, akkor nem fogok nekik könyörögni, hogy hagyják meg az életemet, én nem vagyok a szolgájuk! Ha támadnak, akkor mi megvédjük magunkat. És nem mi kezdtük, nem mi vagyunk a hibásak.

2011. ápr. 7. 21:49
 47/68 anonim ***** válasza:

A lelkes liberális szociális szakértőket én is kötelezném fél év folyamatos környezettanúlmányra, hogy lakjon ott, és ne pestről védje őket.

Most ezt nem rosszindulatból mondom, hanem azért, mert ezt a problémát nem lehet távolról megérteni.

2011. ápr. 7. 21:50
 48/68 szamóca. ***** válasza:

ma 21:46 ez hülyeség. a pcnek együtt kéne működnie a programmal, a kettő egymás nélkül nem fog menni, és nincs is értelme.

a labda pedig nálunk: mi adjuk nekik a sgeélyt, mi biztosítjuk hogy büntetlenül lopjanak, és igen: mi vagyunk azok is akik nem teremtenek munkahelyet nekik. tudom én, hogy kevés a munka ésatöbbi, de az integrációba benne van hogy legyen lehetőségük. márpedig msot tényleg nincs, még nekünk sincs nem hogy nekik.

tanítani oktatni nem lehet pénz nélkül, arra egy rendes pályázat kell amit meg is kell nyerni. ez nem úgy megy hogy majdé n lemegyek és megváltom a világot.

a labda nálunk: ott a támogatás, meg kell pályázni rendesen, rendes törvénykezés kell, rendes oktatás, rendes közmunkák, és meg kell akadályozni a kibúvókat. aki pedig nem teljesíti, aki bűnözéshez fordul azt lesittelni. ilyen "egyszerű", elméleti szitnen legalábbis.

2011. ápr. 7. 21:52
 49/68 szamóca. ***** válasza:
Nameny: ne érts félre, nem védeni akarom őket. de gondolj bele. volt egy életük. több évtizede semmit nem kellett csinálniuk, jött a pénz. erre most hirtelen a nagybátyjád nekiáll "pattogni" (nem sértésnek érteni :) )nekik, hogy csináljátok a munkát mert nincs pénz. a szegény buta 8-5 általánost vágzett ember meg csak áll, "hogy mivaaa'? háhülyeez? minek, ha kapok segílyt?" és igazából ez is érthető. az emberek, már csak magamból kiindulva is, nincsenek felkészülve ekkora változásra. te sem bírnád ha egyik napról a másikra ugyanazért a pénzért - vagy kevesbbért amit most megkpasz mondjuk aktatologatással holnaptól aszfaltoznod kéne vagy épp dögkutattisztítani. igen, agresszívan léptek fel, és igen ez elítélendő és csúf dolog. hát tegyetek ellene. már a sitten ülnek emberölési kísérletért? nem mi? hát ennyi.... ott kéne.
2011. ápr. 7. 21:57
 50/68 A kérdező kommentje:
Általános és középiskolás koromban (szocializmus) minket is vittek almát szedni, negrót csomagolni, nyomdai segédmelót csinálni. Motiválva nem voltunk sehogy, csak odavittek. Több kárt okoztunk mint hasznot, pedig mi még cigányok se voltunk. Ezért is láttam én kapásból értelmetlennek ezt a tömeges közmunka dolgot. Lehet persze bizonyos kényszerekkel is próbálkozni, amiket mondjuk szamóca és Helmet ajánl, de hát nagyon nehéz ügy...
2011. ápr. 7. 21:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!