Egyetértesz azzal, hogy közmunkára vezényeljék a cigányokat?
Első lépésként az új alaptörvénybe betették a munkakötelezettséget. Aztán hallottam Szíjjártó Pétertől, hogy ennek keretében több 100 ezer segélyezett embernek szerveznek közmunkát. És most Orbán egy történelminek nevezett megállapodást készül kötni Farkas Flóriánnal, aminek alapján a nem dolgozó cigányok százreit küldenék kötelezően közmunkára. Nekem ez elég hátborzongatóan hangzik, meg nagyrészt értelmetlennek is; nem tudom, meg tudják-e csinálni, mert gondolom, rengetegbe is kerül. Ez lenne a híres EU-s roma stratégia, amit beígértek?
nem hát. nekem sosem volt és hiába öregszem, nem is lesz :)
nem baj, egyébként, csodálkozom hogy nem lett itt vérigmenő vita. egész kulturált válaszok érkeztek.
Szamóca:
Hát ne haragudj, de szerintem elég ideig volt már nálunk a labda. Itt vannak már vagy 500 éve. Ennyi idő alatt már a leghülyébb polgárnak is meg kell tanulnia beilleszkedni :P
Tök mindegy, hogy melyik részén élsz a világnak, mindenhol vannak bizonyos normák, amelyekhez alkalmazkodni kell mindenkinek, tetszik neki személy szerint, vagy nem. Ez pedig az adott állam törvényei és erkölcsi szokásai, ahol az illető tartózkodik.
Lopni, gyilkolni, nem dolgozni (és nem is tenni semmit ennek érdekében) úgy gondolom, hogy kb. az összes társadalomban büntetendő, vagy elítélendő.
De ha tudnak olyat, ahol nem, akkor menjenek oda. A magyarság amúgy is ki van vérezve, nálunk nem születnek gyerekek, mert a magyarokat úgy általában érdekli, hogy milyen körülményeket tudnak biztosítani a gyerekeiknek. És amíg azt látják, hogy a szülők is épphogy csak meg tudnak élni egyedül a fizetésükből, már ha van munkájuk, addig ez nem is fog változni.
De vannak olyanok, akik ezt nem így gondolják. A cigányok közt elég sok van, akik futószalagon gyártják a gyerekeket, felveszik mellé a gyed-et, családi pótlékot, anyaságit, aztán mellé a gyereket kicsapják koldulni az utcára. Ezzel megjegyzem, ezek sokkal jobban élnek, mint számos munkából güriző, ezért ez a munkaerőpiaci intézkedés őket nem is fogja túlzottan hátrányosan érinteni, mert eddig se munkanélküli segélyből éltek, hanem családtámogatásiból.
De akkor is azt mondom, hogy el kell kezdeni valahol, és nagyon helyes, hogy ha az állam csak azoknak ad munkanélküli segélyt, akik mellé hajlandóak dolgozni is. Ha már mi fizetünk valamit ingyen valakinek, akkor legalább a feltételeket mi szabhassuk.
Ugyanis - hiába próbálod így beállítani - erre egyáltalán nem is lennénk kötelesek. Az Usa-ban pl. gyesről, családi pótlékról meg hasonlókról nem is hallottak. Otthon maradhatsz vagy két hétig a szülés után a gyerekkel, aztán nyomás vissza dolgozni. Ezért keresnek oda annyi bébiszittert.
Nálunk is lehetne akár így, semmi se zárja ki.
nem is igazán értem hogy miért, nem voltak olyan válaszok amik szerintem ezt érdemelték. maximum nem értettek vele egyet. az meg nem ugyanaz...
köszönöm, egyébként jól esett - ami a bölcsességet illeti :)
22:10:
az integrációba bele tartozik a kultúrájuk megőrzése, ami itt paradoxon, de ebbe már végképp ne menjünk bele mert én sem feltétlen értek vele egyet, így meg aztán nehéz érvelni :D
ebben igazad van, a normákat illetően. viszont ha ezt a normát nem követelik meg tőled... igen, ez az ő hibájuk is , mert lehetne annyi bennük hogy betartják maguktól is , de hát nincs. szóvl ah egy normát nem követelnek meg tőled azt nem tekinted annak. a társadalom csak msotanság veti ki őket, egy ideig ezzel nem volt probléma, ráadásul ez az eszmei kivetés őket nem zavarja, más meg nem tartja vissza őket a nromaszegéstől.
"az összes társadalomban büntetendő, vagy elítélendő.
De ha tudnak olyat, ahol nem, akkor menjenek oda." : msot kell hogy elkeserítselek. megtaláltk azt a helyet hol ők ezeket megtehetik: Magyarország. erről ennyit :)
a cigányok futószalagon gyártják a gyereket. naná, hiszen pénzt kapnak érte, nem is keveset. nekik nem fontos az az egzisztencia, vagy jólét vagy nevezd ahogy jólesik mint nekünk magyaroknak - kultúrából fakadóan, ezt már többször leírtam. nekik elég ha épp megélnek, és ezt biztosítja az a segély amit kapnak a gyerekek után. vagy családtámogatásit, ez már lényegtelen. kapják érte, megélnek belőle, könnyű pénz ez, hát naná hogy kell nekik. te is felvennéd ha felajánlanák, emlékszem még a gázártámogatásra, ami sok tényleg rászorulúnak nem járt, mert nem volt a nevükön ingatlan, de azoknak akik épp belecsúsztak járt a szájuk miközben álltak sorba a támogatásért. pedig nem lett volna rá feltétlen szükségük, de a könnyű pénzt mindenki mindig fel fogja venni. ezt is meg kne szüntetni, azzal egyetemben hogy biztosítunk más megélhetést.
senki nem próbálta úgy beállítani hogy kötelesek erre. nem azok: de próbáld csak megszüntetni. ahhoz többi ntézkedés kell ,csak attól nem fog megjavulni valami mert elveszed a segélyt.
egyébként a labdás dolog már ott bukott, hogy a mi kormányunk van az ország élén. és az integráció mindig a kormány dolga. ők csak egy népcsoport, egy itt élő ksiebbség, aki lényegében semmit nem tehet a kormány engedélye nélkül.
Ad 1: az NEM KULTÚRA, hogy valaki lop, rabol, nem dolgozik. Hülyén hangzik, hogy ezt szájba kell rágni, de jó lenne mindenkinek megérteni, mert hála az elmúlt évek sikeres libsi biztatásának, ezt sikerült összemosni mind az ő, mind mások fejében. Elég ideig hivatkoztak már erre, de ezt nem fogja senki a jövőben elfogadni, a (még) többségi társadalom ezt nem fogja tűrni senkitől. Az a kultúra, hogy mondjuk népviseletben jár, ilyen vagy olyan zenét hallgat, saját nyelve van, stb. EZT nem is próbálta soha senki korlátozni, és a jövőben se fogta.
Ad 2. Az is hülyeség, hogy a kormány engedélye nélkül semmit se tehetnek. Már csak azért is, mert születésüktől kezdve magyar állampolgárok, így ugyanannyit tehetnek, mint te, vagy én. De közösségi szinten is, már vannak jó ideje kisebbségi önkormányzatok (régen még bárki, pár éve már csak azok szavazhatnak ezek tagjaira, akik felvetették magukat a kisebbségi névjegyzékbe, mellesleg nagyon helyesen), na ezek meg ugye támogatást is kapnak az államtól.
Na, azt a támogatást tessék arra felhasználni, hogy képzéseket szervezzenek maguknak, ésatöbbi. Elvileg ezért vannak. Ha egyházak képesek ilyesmire, ők miért nem? Nem új merdzsót kell a pénzből venni a képviselőknek, hanem OKJ-s tanfolyamokat szervezni, mondjuk.
De mégegyszer mondom, és ezt szögezzük le, hogy azért, mert te, vagy bárki más azt mondja nekem, hogy én köteles vagyok eltartani egy bűnöző hordát az adómból, az nem úgy van, ugyanis nem vagyok köteles. Persze, az adómat így is, úgy is elveszi az állam, csakhát azt én mondom meg, hogy melyik párt vezesse az államot, ugye. Aztán ha azt látom, hogy a hatalmon levő párt éppen olyasmikre költi a pénzt ami nekem nem tetszik, hát majd legközelebb olyanra szavazok, amelyik azt igéri, hogy olyanra költi, ami nekem tetszik.
Na, ez akkor lesz érdekes, ha nem csak én, hanem sok-sok másik ember is így gondolja :P Ugyanis vagyunk már egy páran, akik úgy gondolják, hogy az ingyen pénzért tenni is kell valamit.
ad1: nem, a kultúra az, hogy nekik megfelel a putri. jó nekik így, ki érti miért? de jó nekik, ez biztos. nem kell több.
ad2: igen, ebben van igazság. tehetnének, bár ez már ha nagyon kukackodni akarok kimeríti az egyenjogúság fogalmát , mert mért kéne nekik külön tenni, miért nem dolgozhatnak ott ahol bárki más? mert ez tény: mosmtár nehezebben veszik fel őket. nehezebben = aligalig. értem én hogy miért, valószínű még ebnnem is akadna előítélet pedig távol áll tőlem, de ez egy ördögi kör. ha senki nem akar nekik munkát adni, hogy várjuk el hoy dolgozzanak?
adó...hát hajrá, akkor ne tedd. én nem mondom hogy köteles vagy. tegyél ellene, ezt magyarázom már a hatodik odlalon...:D hogy tenni kell ellene.
a mi véleményünk nem ütközik, csak más a nézőpont. én próbálom átlátni a másik oldalról is, több kevesebb sikerrel, habár nem biztos hoyg sok értelme van.
az ingyen pénzért tenni is kell valamit, csak értsd meg, meg kell teremteni hogy tudjanak mit tenni érte. mert még a falevelek technokollal való visszaragasztásához (asszem te írtad, ha nem akkor is jó példa) is kell technokol, fa, falevél, munkaközvetítő, főnök, cég, adószám, papírok, arról ne is beszéljünk hoyg szerintem még érettségi is...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!