Mit szeretsz Magyarországban?
Amúgy meg akkor azt nem értem, hogy te ha voltál Amerikában, akkor hol voltál.
Mert az, hogy Hawaion is van csöves, azt gondolom te is tudod.
De nehogymár azt gondold, hogy ott aranyból van a kerítés. Nem tudom, milyen álomvilágban élsz, de Amerikában az életszínvonal annyiban más, hogy többet kereshetsz. Semmivel nincs jobb dolgod, ott is vannak cigányok, csak őket latin-amerikaiaknak és feketéknek hívják. Ezek is ugyanúgy lopnak, és ugyanúgy vannak gettók, mint Magyarországon.
Szóval én nekem Amerika egyáltalán nem volt más, mint Magyarország. Angliánál meg csak sz@rabb. Tény, hogy az angolokat az időjárás miatt rühelltem, de egy angol faluban találkoztam pár normális angol "nagyangollal", akik tényleg jófejek voltak. A nagymagyarokat a nyugatb*zikkal együtt kidobnám Bulgáriába. A szélsőséges emberek miatt sz@r Magyarország, és sz@r minden ország.
És a kérdés az volt, mit szeretek Magyarországban, hát már leírtam. Amúgy a kérdésnek annak kellett volna lennie, hog Mit szeretsz Magyarországban, ami miatt nem akarsz a világ best Mutterficker motherfucka Amerikájába menni XD lol :))))))))) :o) ;D))) lol istenvaok!?
Amúgy meg tudod mi az az életszínvonal? Mert nem abból áll, hogy hogy keres egy ember, hanem az, hogy hogyan keres egy csomó ember. Egy 300 milliós országban szerinted hányszor több szegény van, mint egy 10 milliós országban? Akármennyire is Amerika, akármennyire is más hely, Magyarország életszínvonala nincs annyira leesve, mint azt néhány Americasucker gondolja.
Nem mondom, hogy rossz Amerika, vagy hogy utáljunk mindent, ami nem magyar, de akinek nem jelent semmit az, hogy hol születik, hol él a családja, hol vannak a barátai, az az én szememben emberileg egy 0. Persze, lehet új életet kezdeni, de minden ok nélkül csak azért, hogy én legyek a Jani, azért én nem mennék ki. Ráadásul még ez sem baj, de ez a szmájlivanaseggembeMagyarországfújAmerikayeah emberek engem iszonyúan irritálnak, legalább annyira, mint a Magyarországavilágközepemégakkorishaleseszarják emberek.
Örülök, hogy megvan a felsőfokú angol nyelvvizsgád, de manapság az ugye édeskevés Magyarországon, szóval annyiból nehezebb itt az élet, hogy értelmesebbnek kell lenni. Lassan már az angol+francia+német lesz a minimum.
Please don't generalize, not only do I have my language exam but I speak the language properly as well.
I know slang terms as well as expressions needed to be used in formal letters or during my studies. I can speak it fluently and have no problems getting my thoughts across in 2 foreign languages.
First of all, I don't appreciate you trashing other people , by which I'm referring to myself and others just like me. On top of that, you're style is ugly and degrading to yourself to all of those you're speaking about.
You must know I'm not a person who cannot speak English and only has a piece of paper to prove it!
Nem ismersz, "szivi", úgyhogy ne add az általános okosságaidat!
Idegennyelveket nagyon durván tolom, hiába adod be ezt a vizsgapapíros dumát, sokakra igaz de rám nem!
Másrészt nem voltál még az USA-ban, vagy max egy holiday resortban!
Hülyeségeket írsz, csak nyugtatgatod magad, hogy itt ugyanolyan jó!
Nem nagyon érdekel, mert én láttam a saját szememmel és milliónyi írásban, és a KINT LÉVŐ (nem az itt gubbasztó) magyarok, németek is ezt mondják!
Úgyhogy hiteltelenül írsz, és nagyon csúnyán..
"megértette"
Ja kibogarássza, kikövetkezteti, de nem tud magától folyékonyan beszélni, olyan sebességgel mint egy anyanyelvi, közel olyan nagy szókinccsel. Mert több év napi intenzív, tudatos gyakorlással el lehet olyan szintre jutni.
Aktív, passzív szókincs??
Megértek én egy tudományos szakszöveget is, de magamtól nem tudok olyat alkotni!
Szóval akkor gyere, ha folyékonyan tudsz, bármiféle akadozás nélkül, 99,99%-ban helyes nyelvtanú, bonyolult szerkezeteket használva mondatokat alkotni!
Ha nem kell keresgélned a szavak között, ha nem kell gondolkozni hogy hogy van a conditional meg stb..
A megértés félút, én is voltam úgy hogy már amit hallottam 95%-át értettem, akármi volt; de akkor még nem tudtam magam olyan jól beszélni, írni.
És elég sok rendszeres gyakorlás kellett hogy azt is elsajátítsam.
!!(Ezen többet ne veszekedjünk ebben a rovatban)!!
IGEN SOK HELYEN ROSSZABB IGAZ!!
De az a baj, hogy MO SZÁZSZOR JOBB LEHETNE:
-mert nem kicsi, hanem közepes ország, közepes lakossággal
-mert az egész világon vannak még szétszóródva magyarok (Dél-Amerikában is több mint 1 millió)
- mert biztonságos, kevés veszély
- mert az EU tagja
- mert hadseregre sem kell költenie
- mert sokszínű a földrajza
LEHETNE EGY SZÉP, TISZTA ORSZÁG!
LEHETNÉNEK OLYAN BÉREK, HOGY SENKINEK SE KELLJEN ALAPDOLGOK BESZERZÉSÉN AGGÓDNIA!
LEHETNÉNEK OLYAN TÖRVÉNYEK, AMIK A MEGÉLHETÉST NEM NEHEZÍTIK ENNYIRE MEG!
LEHETNÉNEK OLYAN EMBEREK, AKIK VIDÁMAK, TÖREKVŐEK, ÉS NEM BUNKÓK A MÁSIKKAL SZEMBEN, NEM ENNYIRE IRIGYEK!
LEHETNE TÖRVÉNYTISZTELET, ÉS TÖRVÉNYBETARTATÁS A MÁSIK FÉL OLDALÁRÓL!
Szeretem Budapestet, a Balatont, Szegedet, Győrt, Debrecent, a Hortobágyot, a Dunát, a Tiszát, a dunántúli falvakat, az Alföldet, a borsodi balkánt, a sokszínűséget, az abszurd dolgokat, a nyelvet, az egyediséget, stb stb.
Ellenben nem szeretem a mindenben rosszat látó embereket.
Emberek, vitát befejezni! Nem Fradi meccsen vagytok!
Hogy stílusos maradjak a kérdéshez, Magyarországgal nincs bajom, de az undok, utálkozó, veszekedő, rabló, marakodó, másokat (akár személyesen akár anonim) bántó, magukat magyarnak valló embereket utálom!
Mellékesen én is gondolkodom külföldön, egyrészt a mostani politikánk miatt, ha szélsőségbe csap át a dolog (remélem, ez nem történik meg), másrészt szakmai tapasztalat szerzése céljából, és harmadrészt a nyelv miatt, mert azt saját közegében könnyebb tanulni (erre példa nálam az olasz, bár nem vagyok gazdag, pár alkalommal mégis sikerült kijutnom, sose tanultam a nyelvet, de a pár alkalommal saját nyelvi közegében odáig jutottam, hogy egy turistának szükséges alap szinten megértem).
És még egy, valaki írta, hogy külföldi melóhoz, úgy igazán jó melóhoz csak az jut, akinek van suskája, nos, ezt keresztanyám cáfolhatja, aki olyan szegény családba született, hogy örültek a fehér kenyérnek is, orvos lett belőle, de tudjuk, milyen itthon a közszféra (szegényen meg nincs esély vállalkozni), talált egy orvosoknak szóló pályázatot, megpróbálta, sikerült, zéró nyelvtudással 1 évig csak a svéd nyelvet tanulta, kiment, kint Svédországban tette le a felsőfokú nyelvvizsgát, a svéd orvosi jogot, kint léte 2. évétől főorvos, és az itthoni közalkalmazotti fizetésének a többszörösét megkeresi.
Nem egy ködös álom hajtotta, hanem az, hogy van egy kisfia, akit fel kell nevelnie egyedül, mert apukára nem számíthat.
Ehhez neki elsősorban nem pénz kellett, mert akik alkalmazzák, a nyelvtanulását is fizették, hanem ÉSZ, megtanították mindenre, amit ott kint tudnia kell! És ő aztán igazán nagy koponya a szakmában (mondjuk ezt a kisfia is örökölte, ő is sokra viheti még).
Ha valakinek van ESZE, egy alap TUDÁSA, és kész tanulni, az a jég hátán is megél, akár külföldön.
Nálunk persze elvárják x nyelv ismeretét, mert külföldi kapcsolatok, miegymás, de nem mindenhol ilyen a követelményrendszer, van, ahol nem az számít, hogy meglegyen, hanem az, hogy kész legyél tanulni, fejlődni, amit van, ahol - főleg külföldön - belátnak, hogy saját környezetben a legkönnyebb, és nincs értelme irracionális elvárásoknak!
Hát most én megijedtem tőled, hogy láttalak angolul beszélni.
Egy 17 éves is képes ilyeneket írni, ha megtanul 10 memoritert, akkor még cifrábbat is.
Most akkor én is írjak hollandul, hogy megmutassam, hogy csak azért is? Waarschijnlijk niet.
Jó, akkor azt mondom, hogy Amerikában ugyanazt meg lehet keresni, mint Magyarországon. Tény, hogy az átlagfizetés több. De ez most kérdéses volt bárkinek is? Arról meg gondolom tudtatok, hogy Amerikában is vannak csövesek, és ott is van munkanélküliség, és ott is lehet sz@rul keresni.
De mondom, én a tőzsdével foglalkozom (jó, nem hazaival), és én itthon sokkal jobban elboldogulok, mint egy átlagember Amerikában. Pedig jelenleg munkahelyem sincs.
Szóval 1-2%-ot kockáztatva előbb megszerzek egy átlagkeresetet, mint egy amerikai. Szóval Magyarországon ugyanoda lehet eljutni, és ugyanazt lehet kapni, mint Amerikában.
Azóta sem kaptam olyan linket, ami már van Amerikában, de Magyarországon nem (látszik, hogy még r*hadtul fiatal vagy, mert angolul már lealázol mindenkit, de egy hollywoodi filmet nem tudsz belinkelni, pedig megtapsoltalak volna. Egy tegnap megjelent film 100% hogy nincs magyarul, de hát ez a hajó elúszott.)
Jó lehet nem hiszed el, hogy durván tolom az angolt, de nálam minden film, sorozat, műsor, zene angolul szól évek óta. Meg voltam kint 3x több mint 2 hónapot.
Németül ugyanígy, mert azt már ovi előtt "tanultam".
Amúgy nem irigyellek, nem akarok tőzsdézni. Isten ments attól!
Amúgy sokminden nincs, pl a KRAFT FOODS nagyon sok mindent itt nem forgalmaz. Dr Pepper kóla sincs boltokban. Nincsenek olyan autóutaink!
ilyen sincs pl:
ÉS TUDOD MI NINCS?
ELÉG KERESZTÉNY HÍVŐ!!!!!!!!
"Dr Pepper kóla sincs boltokban."
Profiban, Sparban van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!