Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tilos az abortusz? Ez most...

Tilos az abortusz? Ez most komoly?

Figyelt kérdés

Ha bejön ez az alkotmány és tilos lesz az abortusz mi lesz majd?

Csak mert védekezés mellett is van esély teherbe esésre. Ki van zárva, hogy én megtartanám.

Lehet, hogy szörnyetegnek tartotok, de ha tényleg betiltanák és védekezés ellenére teherbe esnék én nem is tudom, éheztetném magam vagy különböző módokat keresnék, hogy hogyan tudnám megszakítani a terhességet.

Nehogy már az állam döntse el, hogy hogyan éljem az életem. Mi ez kommunizmus?

Vélemények?

2010. dec. 4. 17:48
 71/93 anonim ***** válasza:
79%

A témáról annyi a véleményem, hogy senkinek nincs joga elítélni valakit pusztán csak azért mert ő másképp gondolkodik a témáról.

Az abortusz nyílván egy rossz dolog és az lenne a legjobb ha nem lenne rá szükség, vagyis csak az esne teherbe aki teherbe akar esni. Eddig rendben. DE (!) és itt a lényeg, ha mégis megtörténne, hogy valaki "véletlenül" teherbe esik, ugyan kinek és milyen jogon lenne joga ahhoz, hogy ERŐSZAKKAL KÉNYSZERÍTSEN egy nőt arra, hogy megszüljön egy olyan gyereket akit ő nem akar?!

Kinek tennének ezzel "jót"? Az anyának biztos, hogy NEM, hiszen ő NEM akarja (akarta) csak RÁKÉNYSZERÍTETTÉK (ha ez a törvény életbe lépne).

A gyereknek SEM tennének jót hiszen az anyjától szeretetet biztos nem kapna.....max azt éreztetné vele az anyja, hogy egy "megtűrt" személy vagy itt mert KÉNYSZERÍTETT RÁ A FIDESZESEK ÁLTAL megalkotott törvénymódosítás, hogy megszüljelek........

Vagy árvaházba adná a gyereket.......

Hát igen.......egyik "jobb" lenne mint a másik......

Valóban a védekezés és az arról való felvilágosítás nagyon fontos....DE igenis bárki teherbe eshet akár VÉLETLENÜL is, hiszen 100 %-ig biztos fogamzásgátlási módszer NEM létezik!

Akik rögeszmésen támadják az abortuszt és úgy gondolják, hogy "csak az szexeljen aki gyereket akar".......hát erre már reagálni sem vagyok hajlandó, annyira RÖHEJES és PRIMITÍV észjárást tükröz!

Nagyon remélem, hogy ez az abortusz tilalom nem lesz bevezetve. Ha netán mégis megszavazzák, visszatér valóban a "Ratkó korszak" amit én ugyan csak könyvekől ismerek, de tisztában vagyok vele, hogy akkoriban rengeteg nő csináltatott TITOKBAN vagy külföldön abortuszt.

Ezt akarta elérni Orsós Vitya és a Fityisz? Hát akkor gratulálok neki és mindazoknak akik erre az elmeháborodott VIKTÁTORRA szavaztak!

2010. dec. 6. 00:08
 72/93 anonim ***** válasza:
71%

A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:08

OTT AZ IGAZSÁG!

2010. dec. 6. 00:30
 73/93 doboszoli ***** válasza:
60%

Tegnap 20:38

Azt hiszem félreértettél.

Nem vagyok gyerekellenes, két gyermekem van, akiket becsülettel felneveltem, igyekeztem, igyekeztünk nekik megadni azt a szeretetet, amit csak lehet, egyik most egyetemista, soha nem volt forintban kifejezett értéke a jó tanulmányi eredménynek, stb.

Talán most még jó lenne, ha lenne egy harmadik,aki mondjuk most lenne 10-12 éves, de felelősen gondolkodva

nem fért bele, mert mindhárom kárát látta volna.

Azt nem tudom támogatni, hogy becsúszott, "majd lesz valahogy", mert ez nem hazafiság, vagy mi, hanem felelőtlenség.

Érzed a külünbséget?

2010. dec. 6. 06:02
 74/93 anonim ***** válasza:
25%

1. Az abortusszal a nő fizikailag és lelkileg és sérül. Lehet, hogy nem lehet több gyereke, nagyon sok lelki sérült nő van a világban. Sok helyen a nő meg tartotta volna de a férfi rábeszélte az abortuszra.

2. Az abortuszok nagy részére nem az jellemző, hogy "védekeztünk de becsúszott" hanem a felelőtlenség: "Ha véletlenül teherbe esnék ott van a lehetőség az abortuszra".

A csak becsúszott kategória (szedtem a gyógyszer, óvszer stb) mellett az abortuszok száma drasztikusan kevesebb lenne, lehet, hogy eszébe sem jutott volna a kormánynak az abortusz törvény.

3.Ha nem lesz lehetőség az abortuszra, lehet, hogy többen elkezdenek gondolkodni, mert már nem lesz olyan "egyszerű"

megsemmisíteni egy embert.

4. Ha valaki szexszel akkor számoljon a következményekkel.

Ha valaki viszont egyáltalán nem szeretne gyereket akkor köttesse el magát. A saját felelőtlensége és élvezete miatt ne egy másik ember "szívja meg"

Beleolvastam a hozzászólásokba, és valaki írja, hogy a magzat még érzelem nélküli. Szeretném tudni, hogy ezt honnan tudja?

És mondjuk a 12. héttől már van érzelme a 11. héttől meg még nincs??? Vagy hogy is van ez?

Egyre több kutatás foglalkozik azzal, hogy mennyi mindent meg tud tanulni a magzat a méhen belül, mennyi mindent felismer abból, amit ott bent hallott, érzett, amikor kikerül a világba. Mikor kezdődik ez a tanulás? 1 naposan? 5 naposan? 20 naposan? Hol a határ?

50 éve még sokkal kevesebbet tudtak erről, lehet, hogy még 50 év múlva már az első pár méhen belüli napról lesz információnk.

Ha van az embernek lelke, akkor az mikortól van?

Ha nem tetszik a szomszédom akkor lelövöm?

Ha nem tetszenek az életkörülményeim, amik adatottak, akkor addig teszem el láb alól magam körül az embereket amíg számomra kényelmes lesz? Pl főnök, szülő, kolléga, postás stb.

2010. dec. 6. 13:06
 75/93 anonim ***** válasza:
65%

1. Az abortusszal a nő fizikailag és lelkileg és sérül. Lehet, hogy nem lehet több gyereke, nagyon sok lelki sérült nő van a világban.

Ha kényszerítik hogy szüljön, akkor nem sérül?

2. Az abortuszok nagy részére nem az jellemző, hogy "védekeztünk de becsúszott" hanem a felelőtlenség: "Ha véletlenül teherbe esnék ott van a lehetőség az abortuszra".

A csak becsúszott kategória (szedtem a gyógyszer, óvszer stb) mellett az abortuszok száma drasztikusan kevesebb lenne, lehet, hogy eszébe sem jutott volna a kormánynak az abortusz törvény.

És te büntetnéd azt is, aki védekezett, és tényleg véletlen?

3.Ha nem lesz lehetőség az abortuszra, lehet, hogy többen elkezdenek gondolkodni, mert már nem lesz olyan "egyszerű"

Kicsit többet kell utazni, kb ennyit érnek el. És annak az embernek ha mégsem vetetik el, elég szar élete lesz valószínűleg.

A 4. pontodra nem írnék inkább semmit...

Egyre több kutatás foglalkozik azzal, hogy mennyi mindent meg tud tanulni a magzat a méhen belül, mennyi mindent felismer abból, amit ott bent hallott, érzett, amikor kikerül a világba. Mikor kezdődik ez a tanulás? 1 naposan? 5 naposan? 20 naposan? Hol a határ?

Ezt elég gyorsan el lehet dönteni: amint létrejött a központi idegrendszere, ennek ideje meghatározható.

A vallást ne keverjük ide inkább.

Ha nem tetszenek az életkörülményeim, amik adatottak, akkor addig teszem el láb alól magam körül az embereket amíg számomra kényelmes lesz? Pl főnök, szülő, kolléga, postás stb.

Ha a szomszédod ellehetetleníti a megélhetésed, tönkreteszi az életedet, van jogorvoslati lehetőséged. A gyerek még nem büntethető, így az általa a szülés közben okozott sérülésekért kitől vársz elégtételt? Ha már így nézzük ;)

2010. dec. 6. 13:37
 76/93 anonim ***** válasza:
27%

1. Az abortusszal a nő fizikailag és lelkileg és sérül. Lehet, hogy nem lehet több gyereke, nagyon sok lelki sérült nő van a világban.

Ha kényszerítik hogy szüljön, akkor nem sérül?

Az első esetben biztosan sérül a második esetben nem biztosan. Nagy esély van rá, hogy megszereti a gyerekét pl.

És te büntetnéd azt is, aki védekezett, és tényleg véletlen?

Hogyan tudom megállapítani?

Kicsit többet kell utazni, kb ennyit érnek el. És annak az embernek ha mégsem vetetik el, elég szar élete lesz valószínűleg.

Ami meg van nehezítve ott az emberek elkezdenek gondolkodni. Ha csak be kell menni a sarki kórházba, annak semmi visszatartó ereje nincs.

A 4. pontodra nem írnék inkább semmit...

Pedig itt a lényeg... Miért nem írsz rá semmit?

Ennél a pontnál lehetne tenni valamit az ellen, hogy ne kelljen annyi embert megölni.

Ezt elég gyorsan el lehet dönteni: amint létrejött a központi idegrendszere, ennek ideje meghatározható.

Az mikor van? És azelőtt mi van a MOSTANI tudás szerint? És a JŐVŐBENI tudás szerint?

Miért ne?

Ha a szomszédod ellehetetleníti a megélhetésed, tönkreteszi az életedet, van jogorvoslati lehetőséged. A gyerek még nem büntethető, így az általa a szülés közben okozott sérülésekért kitől vársz elégtételt? Ha már így nézzük ;)

Nem törvényszerű, hogy egy gyerek tönkreteszi az életed.

Az sem törvényszerű, hogy egy szomszéd tönkreteszi az életed.

De hogy megelőzzük mindkettőt, tegyük el őket láb alól, mielőtt valamit tönkre tehetnének.

2010. dec. 6. 13:57
 77/93 anonim ***** válasza:
78%

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:06

Nem kívánom neked hogy legyen egy nem kívánt terhességed,vagy a bnődnek...Azt senkinek(szerencsére még én sem tapasztaltam).de azt kívánom neked hogy azt az érzést,amit ilyenkor érezhet 1 fiatal pár,ogy elvetetnék de nem lehet.Azt éld át nem egyszer....=)Majd akkor jössz rá hogy ez a "ne sexelj"dolog ez kb olyan mintha meg vonnád vkitől/vmitől a "szabadság" jogot.Mert erre mindenkinek szüksége van!(PERSZE ÉSSZEL).De nem lehet tudni mikor csúszik be VÉLETLENÜL.Biztos ha a minimálbér nem 75 rongy lenne hanem 175 rogny kevesebb lenne az abortusz is...EZEN gondolkozz el öreg!Jah és köttesd magad el TE=)

2010. dec. 6. 14:03
 78/93 anonim ***** válasza:
88%
Annak szerinted van értelme,hogy megszülik azt a kis gyereket utána meg egy életen keresztül érzeltetik szerencsétlennel,hogy nem kívánt gyerek?Hát gratulálok a felfogásodhoz.Sérüljün inkább 2 alany lelkileg a gyerek,és az anya is igaz? "Nem elég"csak 1...=)
2010. dec. 6. 14:09
 79/93 anonim ***** válasza:
43%

Az első esetben biztosan sérül a második esetben nem biztosan. Nagy esély van rá, hogy megszereti a gyerekét pl.

Az eső esetben sem biztosan sérül...

Hogyan tudom megállapítani?

Sehogy. De van ilyen. És éppen ezért nem lehet tiltani, mert nem tudod megállapítani.

Az mikor van? És azelőtt mi van a MOSTANI tudás szerint? És a JŐVŐBENI tudás szerint?

Ez minden (és mindenkori, lévén már ismert) tudás szerint ugyanakkor van "Az embriófejlődés harmadik hetében megjelenik a harmadik csíralemez, ekkor indul meg az idegrendszer fejlődése is. " Vannak olyan területei a tudománynak, ahol az idő haladtával nem várhatóak új, az eddigieknek ellentmondó eredmények...

Miért ne?

Mert alaptalan, szubjektív, és nem lehet objektív érvként használni, legfeljebb érzelmi manipulációra alkalmas.

Nem törvényszerű, hogy egy gyerek tönkreteszi az életed.

Az sem törvényszerű, hogy egy szomszéd tönkreteszi az életed.

De hogy megelőzzük mindkettőt, tegyük el őket láb alól, mielőtt valamit tönkre tehetnének.

Nem törvényszerű, hogy tönkreteszi, csak éppen egy gyerek esetében erre lényegesen nagyobb az esély, mint egy szomszéd esetében. Nem mellékesen a gyermek a fent jelzett időpontban nem önálló élőlény (inkább egy testrész) lévén önálló akarattal nem rendelkezik (itt nem mennék bele abba, hogy egy felnőtt ember mennyire rendelkezik, és mennyire nem, mert mire leírnám az indoklást, lekopna a kezem. Majd esetleg bemásolom a hétvégén, ha hazahoztam.) és önfenntartásra is képtelen (azaz a gazdatestből való eltávolítása szükségesképpen pusztulását idézi elő).

2010. dec. 6. 14:13
 80/93 anonim ***** válasza:
87%

Én vagyok a gyerekápoló hallgató.

Azok akik az abortusz ellen vannak őszintén nem kívánom, hogy átéljék azt amit azokkal a szerencsétlen gyerekekkel művelnek a szüleik vagy szimplán az élet. Ha egyszer, egy pillanatra is megéreznék, hogy milyen egy ilyen környezetbe megszületni és egy ilyen életet leélni, meg sem fordulna a fejükben az, hogy betiltassák az abortuszt.

Tényleg könnyű meleg kályha és tea mellet másokról ítélkezni...

2010. dec. 6. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!