Tilos az abortusz? Ez most komoly?
Ha bejön ez az alkotmány és tilos lesz az abortusz mi lesz majd?
Csak mert védekezés mellett is van esély teherbe esésre. Ki van zárva, hogy én megtartanám.
Lehet, hogy szörnyetegnek tartotok, de ha tényleg betiltanák és védekezés ellenére teherbe esnék én nem is tudom, éheztetném magam vagy különböző módokat keresnék, hogy hogyan tudnám megszakítani a terhességet.
Nehogy már az állam döntse el, hogy hogyan éljem az életem. Mi ez kommunizmus?
Vélemények?
Na jó, kedves kegyetlen nőszemély, itt befejezem a vitát veled, többet ide ugyan nem írok a számodra, max egy másik hozzászólónak.
Majd meglátod hogy alakul az életed. Sok minden megtörténhet. Nem akarom a legrosszabbat a falra festeni, de a karrierednek is könnyen vége lehet..
Még sok minden megtörténhet.
Majd eljutsz oda, ahova el kell, és akkor fogsz dönteni, az akkori helyzetedben.
Nem tudunk semmit mondani neked, mert csak azt hallod amit hallani akarsz.
amit hallani akarsz, és annak adsz igazat.. saját magadat akarod visszhangzani hallani.
Ennyi. Sok sikert az életben (igazit).
Pontosan. Majd én eldöntöm magamnak, nem kell engem győzködni.
Mellesleg nem fogok csak azért gyereket szülni, mert a karrierem esetleg nem jött össze. Akkor keresek más célokat. Én ilyen vagyok. Ettől még nem vagyok gonosz.
Nem bántok én senkit. (Csak azt, aki engem bánt)
Egyébként, mint már említettem, tudom, hogy ez vesztes vita, mivel a legtöbb ember gyereket akar szülni, és nem tudja megérteni, hogy miért akar valaki abortuszt.
Nem kell mindenkinek egyformának lennie.
Szóval, azt hiszem én is itt hagyom ezt a vitát, már kezdem unni. Nem gondoltam, hogy ennyi hozzászólás lesz. Azért jól beindult a téma. :)
Befejezésül: Mindenki élje a saját kis életét.
És persze én is sok boldogságot kívánok mindenkinek és hogy érje el azt a célt, amit kitűzött maga elé. Ha karrier, akkor karrier. Ha család, akkor család.
(látjátok, nem vagyok rossz ember)
Én hívő katolikus keresztény vagyok és abszolút abortusz párti. Csak abban az esetben tiltanám az abortuszt, amikor a magzat elért egy bizonyos "érettséget". De ezt az orvosok biztos tudják.
Azért vagyok abortusz párti, mert szerintem még mindig humánusabb elvenni egy olyan lény "életét", aki nem érző - ergő nem fejlődőtt ki az idegrendszere - mintha a születése után kukákban végeznék. Annyira álszent duma ez ami itt megy! Úgy tesznek egyesek mintha csak gyerekvállalásból szexelnének az emberek és ezért kötelező lenne bevállalni egy nemkivánt terhességet. Amúgy is régebben faluhelyen a nemkivánt gyerekeket legyilkolták, úgy hívták "angyalcsinálás". Ez szerintem undorító, ilyet keresztény nem tehet. Mégis megtették, mert akkor nem volt se fogamzásgátlás, se pedig abortusz. Annál nagyobb kínzás nincs minthogy egy érző lényt a világrahoznak szenvedni, csak azért mert egy elmebeteg NAGYMAGYARSZIRIUSZGE_I bele akarja rakni az alkotmányba.
Kérdező: Nekem minden vágyam egy (vagy több) gyermek. Jelenleg is gyerekápolónak tanulok, mert imádom a gyerekeket.
És nem ítélem el az abortuszt.
Minden nap látom a gyakorlatokon, hogy mik történnek azokkal a gyerekekkel akiket nem akartak a szülők és azt a kegyetlenséget senkinek nem kívánom. Igen, jobb lett volna ha meg sem születnek mert ami velük történik...
Szerintem otthon a kályha mellől, teát szürcsölgetve könnyű a másikról ítélkezni, de aki ezt meg meri tenni egy hatalmas álomvilágban él és fogalma sincsen ezekről a dolgokról.
Csak ennyit szerettem volna mondani.
Még azért itt vagyok, nem bírtam ki, hogy ezt ne írjam be:
20:26 és 20:31-es hozzászólóknak köszönöm a válaszát.
"Nem tudunk semmit mondani neked, mert csak azt hallod amit hallani akarsz."
Nem ő az egyetlen. ;)
Amúgy ha a másik letámadása és trágárkodás nélkül nem tudsz írni, akkor tegyél egy szívességet és inkább ne írj. A kommentek kb. 2/3-t jelentettem provokáció és trágárság miatt.
Kérdező: Idézd be a tervezet azon pontját, ami kimondja az abortusz tiltását. tegnapelőtt olvastam el az egész dokumentumot, de ha van ilyen benne konkrétan, akkor megvallom, hogy afölött elsiklottam.
De induljunk ki abból, hogy van ilyen. rendkívül rossz ötletnek tartom. Legközelebb mi lesz? Nagy keresztényi érzülettel betiltjuk az óvszert is, mert hogy elveszi az élet szentségétől az esélyt? Marhaság, nem a középkorban vagyunk könyörgöm.
Az abortuszt végzők közt nagyon sok a fiatalkorú. Ennek egy fő oka van: fiatalkorúnak az abortusz ingyenes, az fogamzásgátlás meg nem. Egy másik probléma, hogy nem lehet esemény utáni tablettát vény nélkül kapni. Triviális, de a "becsúszó" terhességek többsége hétvégén történik és ilyenkor nem mindig lehet orvost találni, hogy felírja. Hét elejére meg lehet, hogy már késő.
Gyereknevelésnek akkor van értelme, ha felelős döntés eredménye a gyermek vállalása. Ha áll olyan - elsősorban érzelmi - háttér mögötte, hogy biztosítsa a gyermek felnevelését. Enélkül aligha válik a gyerekből társadalomnak is hasznos felnőtt. Körülbelül tucatnyi olyan emberrel volt dolgom, akiknek nem adatott meg a családi háttér igazán. Bejelentett munkahelye egynek van, hogy a többi miből él, azt ki lehet találni.
Amúgy, ha már nyugati példákat hozunk: az egyesült Királyságban jelenleg a 20 és 24 hetes abortusz korlát körül vitatkoznak, hogy melyik legyen célszerűbb. Fel sem merült a teljes betiltása.
USA: az USA nagyvárosaiban a közbiztonság kriminális, brutális méretű gettószerű külvárosok vannak és a lakossághoz képest a gyilkosságok száma igen magas. Talán ha kevesebb jövőtlen utcagyerek lenne...
Lehet itt vallásossággal jönni, de ez veszett fejsze nyele: aki nem vallásos, azt ez nem fogja érdekelni. Az meg, hogy egy nő nem vallásos az rögtön "ribi"... Ilyesmiket a hitgyülis idiótáktól hallottam eddig maximum. Jó tudni, hogy a vallási fanatizmus nem csak az ilyen szektákra terjed ki. :)
Ami a csökkenő népszámot illeti: világszinten probléma, hogy túlnépesedünk. Ha egy átlagos magyar polgár szintjén élne mindenki a világon, a Föld nem tudna eltartani minket már. Pedig az átlagmagyar életszínvonal hol van még a nyugati átlagos életszínvonaltól! Minél többen leszünk a bolygón, annál nagyobb lesz a szegénység. Ha ehhez hozzávesszük a vészesen fogyó ivóvízkészletet és erdősített területeket, akkor ha így megy tovább egy évszázadon belül igen csúfos véget érünk. Ez a nemzethalál-vízió meg egész egyszerűen nevetséges. Főleg az, hogy évszázadok óta mindig van, aki ezzel riogatja a népet és mégis létezik magyar nemzet. :) Szóval nemhogy növelni kéne a születendő gyerekek számát, hanem éppen hogy csökkenteni, főleg tőlünk keletre. Kínában már komolya adót kell fizetni például, ha egynél több gyereket vállal a család.
Ne csak az egyik oldalát lássuk az éremnek ha lehet. az abortusz tiltása nem jó ötlet, sosem volt. Meg kell előzni a nem kívánt terhességet (igen óvszerrel például, bármit is mond a pápa a szép kényelmes luxuslakosztályából). Erre kell több és olcsóbb lehetőséget adni. Esetleg több anonim megoldást (pl. tőlünk nyugatra minden benzinkúton van óvszer automata) és ezeket minden lehetséges módon propagálni. Így jelentősen csökkene az abortuszok száma. Ha pedig még így is becsúszik egy nem kívánt terhesség (mert ez megtörténhet!), akkor igenis legyen joga az anyának eldönteni, hogy fel kívánja-e nevelni. Szép álomkép, hogy mert a magzat is élet és életet való jog, csakhogy az a baba nem fogja magát felnevelni! A szülők felelőssége, mind érzelmileg, mind anyagilag. Ha pedig az anyagi körülmények olyanok, hogy a szülők magukat is alig tudják eltartani, akkor semmi értelme mélyszegénységbe gyereket szülni.
Lehet lehurrogni és ateista szemétnek és hasionlónak nevezni. Bár a maximum, amit kicsalhat belőlem egy ilyen megjegyzés, az egy halovány mosoly. :)
A három utolsó válaszolóval egyetértek.
Az álszent okostojások egy dolgot gondoljanak át:
Melyik a kisebb rossz? Még tudattalan állapotban lévő magzatot abortálni, vagy megszülni az állam nyakára, esetleg szeretet nélkül "kötelességből" felnevelni?
Nem egy kategória a kettő, de melyik a humánusabb megoldás? A bármi oknál fogva feleslegessé vált házőrzőt
állatorvossal kiirtatni, vagy elengedni a határban, "hadd éljen, én nem bántom" jelszóval. Mi lesz a vége? Ugyanaz, csak előtte heteket, hónapokat szenved.
"Még tudattalan állapotban lévő magzatot abortálni, vagy megszülni az állam nyakára, esetleg szeretet nélkül "kötelességből" felnevelni? "
A kérdező dolgozó nő és még egyetemista is..
Nem lusta, nem is felelőtlen a munka terén..
Bizonyára rendes apja is lenne a gyereknek.
Megeshet, hogy élete szerelme hallani se akarna tőle többet, ha elveteti az Ő (igen az övé is) gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!