Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tilos az abortusz? Ez most...

Tilos az abortusz? Ez most komoly?

Figyelt kérdés

Ha bejön ez az alkotmány és tilos lesz az abortusz mi lesz majd?

Csak mert védekezés mellett is van esély teherbe esésre. Ki van zárva, hogy én megtartanám.

Lehet, hogy szörnyetegnek tartotok, de ha tényleg betiltanák és védekezés ellenére teherbe esnék én nem is tudom, éheztetném magam vagy különböző módokat keresnék, hogy hogyan tudnám megszakítani a terhességet.

Nehogy már az állam döntse el, hogy hogyan éljem az életem. Mi ez kommunizmus?

Vélemények?

2010. dec. 4. 17:48
 31/93 A kérdező kommentje:

Honnan jött az USA?

Na mindegy.

Én még mindig azon az állásponton vagyok, hogy jogom van eldönteni, hogyan élem le az életemet, amíg azzal más polgároknak kárt nem okozok.

2010. dec. 4. 19:53
 32/93 anonim ***** válasza:
0%

Úgy, hogy az USA-ban tilos, mert akármilyen "buták" is lennének - külföldiek szerint- legalább annyi eszük van, hogy ezt betiltsák.

Mint ahogy sok mást is..

2010. dec. 4. 19:55
 33/93 anonim ***** válasza:
13%

"azzal más polgároknak kárt nem okozok."

De igen, megölsz valakit.

34/93 anonim ***** válasza:
16%
Tegyük fel: az emberölés bűn, a halálbüntetés tilos. Egy meg nem született gyereket megölni, azért mert bűnöző válhat belőle jelenleg nem bűn. Tehát az alapfelvetés a hibás vagy magzatokat ölni bűn?
 35/93 A kérdező kommentje:

Egyébként elég röhejesen hangzik számomra, hogy elijesztem a férfiakat. Szegény férfiak. Csak a nagy részük közben jól elbánik a nőkkel: megcsalás, bántalmazás, elhagyás-gyerek a nő nyakán marad-tartásdíjat meg persze nem fizet.

Tisztelet a kivételnek.

36/93 A kérdező kommentje:

A magzatot még nem tartom feltétlenül embernek. És pont ezért szándékosan használtam a "polgár" szót.

Egyébként van ez a duma, hogy "megölsz egy gyereket, aki meg akar születni". Meg akar születni? Könyörgöm, nem saját akaratából keletkezett, hanem megcsinálták (véletlen, szándékosan, most mindegy). És nagyon sok gyerek van a világon (felnőtt is), aki azt kívánja, hogy bárcsak ne szülték volna meg a szülei.

2010. dec. 4. 19:57
 37/93 A kérdező kommentje:
*Mmint az anyja.
2010. dec. 4. 19:58
 38/93 anonim ***** válasza:
15%

"A magzatot még nem tartom feltétlenül embernek"

Még jó, hogy nem a te jogköröd ezt eldönteni.. Ember és kész!! Az emberi méltóság mindenkire vonatkozik!

2010. dec. 4. 19:59
 39/93 A kérdező kommentje:
Nem az én jogköröm? Miért, a tied? Te is csak úgy kijelented és még felkiáltó jelet is teszel mögé. Szóval olvasd át legközelebb amit írsz, mert most ellent mondtál magadnak.
2010. dec. 4. 20:00
 40/93 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ez vesztes csata. Mivel a legtöbb ember szül gyereket. Tudom, és azt is tudom, hogy nehéz nekik, mert pl a gyárba is sokan vannak akik egyedül nevelik a gyári fizetésükből a gyereket. És persze nyafognak is miatta eleget. Pedig nekik még nem volt kötelező.
2010. dec. 4. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!