Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tiszások! miért nem a Mi...

Tiszások! miért nem a Mi Hazánkra szavaztok?

Figyelt kérdés
többször hallottam már azt az érvet a tiszapárt mellett hogy "bármi áron le a fideszel" de ha választani kell egy 10 évig NER rendszerben élő exfideszes hazug és egy hazafi becsületes egyenes ember közt akkor miért az exfideszest választjátok? ti tényleg fideszt fideszesre váltanátok le?

szept. 19. 09:02
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 D-Mano ***** válasza:
42%

Mi vagyunk a "Kis Pisták" az előző kommentjeim példájából, akiknek joga ugyanúgy van ehhez, de semmi lehetősége nincsen.

Toroczkainak pedig egy élet munkája (rengeteg idő, energia és áldozat) volt, mire valódi lehetősége lett ezt kivitelezni. Másfelől meg maga a kivitelezés (utazások, tárgyalások, szervezések) is rengeteg időbe, energiába kerültek neki. Tehát ez, amit tett, tesz nagyon is említésre méltó.

Toroczkai nem gyűlöl egy népet sem, az arabokat sem. Neki a migrációval 2 problémája van. (1) ha antiszociális, bűnöző, felforgató vagy élősködő emberek áramolnak be általa, (2) ha a bevándorló kultúra kiszorítja az őshonos kultúrát, kultúrákat.

Egy gazdasági kapcsolattal meg nyilván nincs problémája, hiszen mindenki marad a maga országában, a maga kultúrális őshonos közegében.

A különböző népekkel kialakított barátibb és/vagy (kölcsönösen előnyös) gazdasági kapcsolat kialakítása mindig jót tesz egy országnak. Ez a tevékenység a haza érdekét szolgálja, tehát éppenhogy hazafias cselekedet, nem pedig hazaárulás.

szept. 25. 20:18
 42/62 anonim ***** válasza:

#41: mondanám, hogy remélem ezeket, amiket leírsz, Te sem hiszed el, de sajnos biztosan elhiszed.

De látom időközben megjöttek a mihaszna haverjaid lepontozni. :D

"Toroczkai nem gyűlöl egy népet sem, az arabokat sem."

Gondold újra. Az egész pártjuk a gyűlöleten alapul. Csak azt az ideológiákat hajlandóak elfogadni, amelyeket ők jónak "gondolnak".

Szóval bárki más, aki szerintük nem úgy gondolkodik, azt vagy Szibériába kellene deportálni, vagy esetleg leragasztani (lásd a napokban TúróTorta ragasztgatott ismét), ja meg lefóliázni.

"Egy gazdasági kapcsolattal meg nyilván nincs problémája, hiszen mindenki marad a maga országában, a maga kultúrális őshonos közegében."

Aha, nyilván ez így működik. :D

Semmihez nem ért a pártjukban senki, még egy nyamvadt diplomára sem futotta.

Ha annyira hazafias párt akarna lenni, akkor kezdhetné azzal, hogy lecsatlakozik a fityisz mellbimbóról. Nem szavaz együtt a fidesszel (nem érdekel senkit a hasonló ideológia, a fidesz törvényhozásban sosincs olyan, ami végül jól sülne el az átlag polgár számára - az ehhez való asszisztálás pedig hazaárulás, vagy nem?).

Utána el kezdik az agyament konteóikat leadni (disznófejű nagyurak és társai), meg elfogadóbbá válni. Nem kell egyből a ló túloldalára esni, mert nekem a túlzott "liberalizmus" sem jön be de azért egy középutat illene megtalálni.

Na, mivel ezek sosem fognak teljesülni, ezért mennek is a süllyesztőbe.

szept. 25. 23:19
 43/62 D-Mano ***** válasza:
42%

42,

eddig is tudtam, hogy vagy elmekárosult vagy elvetemült troll vagy. Eddig is csak azért válaszoltam, hogy a józan gondolkodású idetévedők valid válaszokat kapjanak a te (max.) félvalid fel- és ellenvetéseidre. De a mostani válaszod már annyira gyenge, hogy válaszolni meg sem éri rá... 😅

Pá-pá! 👋

szept. 25. 23:29
 44/62 anonim ***** válasza:
0%

#43: Persze, érthető. Amint a "kedves" pártod akcióiból és gyakran használt szavaiból idézek és hozok példát, akkor egyből én vagyok a h*lye. :D

Józan gondolkodást Te messze nem képviselsz. Én idetévedtem, mint józan gondolkodású de ekkora baromságokat, amiket leírtál...és elhiszel...hát...

Nyilván szíved joga.

Pedig egy pillanatra azt hittem, hogy köztetek, mihasznák között talán az értelem szikrája felcsillanni látszódik személyedben, még akkor is, ha baromságokat összehordasz de végül csak előbújt az igazi gyűlölködő éned. :D Ezek vagytok ti igazából.

Szerencsére nem túl sokan. Remélhetőleg 2026-ban már 5% alatt és akkor kevesebbet kell hallgatni legalább a parlament falai között ezen brancs baromságait.

szept. 25. 23:37
 45/62 D-Mano ***** válasza:

Figyelj,

én türelmesen, alaposan, didaktikusan érveltem végig, a legutolsó kommentemet leszámítva. A te válaszaidban viszont végig ott volt a fröcsögés és a mocskolódás. Szerintem "nem az én készülékemben van a hiba"...

szept. 25. 23:49
 46/62 anonim ***** válasza:
0%

"én türelmesen, alaposan, didaktikusan érveltem végig"

A türelmes része talán egy pontig igaz, az érvelés...lehet annak mondani részben, bár én később csatlakoztam a beszélgetéshez. :D

Az, hogy Te bemutatod a saját elképzelésed, az még egyáltalán nem biztos, hogy bármilyen metszetet alkot a valósággal. Meglátásom szerint elég szűk metszete van a gondolataidnak meg a valóságnak de ki, mit hisz.

"A te válaszaidban viszont végig ott volt a fröcsögés és a mocskolódás."

Nem. Másik hasonló mihasznás kérdés alatt is elmondtam: veletek csak ilyen stílusban lehet beszélni. Nincs kivétel. Most próbálkozom egy finomabb stílussal de az a fajta butaság vagy elvakultság, amivel ragaszkodtok egy 5%-os párt tévképzelgéseihez, kiakasztó.

Én nem gyűlölök senkit, csak rohadtul nem értem hogyan nem lehet látni legalább minimálisan a valóságot (nem csak rátok, MHM elszánt hívőkre igaz, hanem bármely más pártra is).

"Szerintem "nem az én készülékemben van a hiba"..."

No, hát úgy gondolom, hogy ugyanezt elmondhatom magamra nézve.

Eltérnek nézeteink, az tény, de én próbálnám megkeresni az igazságot a szavaitok között. De látva a tényeket, a szó nem ér semmit.

Ezért is mondtam: majd ha nem szavaz a magyar érdekek ellen a fidesszel (vármegyés b*romság, szívhangtörvény, fővárosi közgyűléses - utolsó pillanatos - törvényjavaslat benyújtás stb...), nem lesz mindenki ellenség, aki nem ért velük egyet (könyvdarálás, fóliázás, leragasztás...lehetne sorolni - ezek mind megtörténtek) akkor talán meg lehet fontolni azt, hogy egyáltalán végighallgatható-e egy 5 perces monológjuk.

szept. 26. 00:35
 47/62 anonim ***** válasza:
0%

"Miért jó, ha új és tőkeerős piacok nyílnak meg Magyarország számára?

Globális gazdaságban élünk"

Ez önmagában nem érv, mivel egy ide csábított cég tud nagyobb kárt okozni, mint amennyi hasznot termel, pl. környezetszennyezéssel.

És mondhatok, hogy erre törvényeket kell hozni, de vannak és nincsenek betartva, így amíg a mihazánk nem tudja ezt garantálni, addig bizony erről nem lenne szabad tárgyalnia.

Arról meg aztán ne is beszéljünk, hogy senki nem mondta, hogy a magyar gazdaságot érintő kérdésekben tárgyalhat bárkivel is.

"azaz az olyan gazdasági egységeket, amelyek előállították egyes termékekből az országunk szükségletének nagy részét vagy egészét"

Nem ezt jelenti a nemzetgazdaság leépítése, mivel ezt helyben termelő multik is fedezik, mert azok is itt termelnek, viszont azt sem hívjuk a nemzetgazdaság részének.

"valamint azon gazdasági egységeinket, amelyek konkrétan exportra is tudtak termelni, azaz külföldről áramoltattak pénzt Magyarországra."

Megint csak, a multik is képesek erre, ennek sincs köze a nemzetgazdasághoz.

"A nemzetgazdaságunk leépítettségének következtében több mindenre van szükségünk külföldről"

Ez ebben a formában hülyeség. Nem a külföldről érkező termékfajták számától függ a nemzetgazdaság erőssége.

"ezért hogy elég pénzünk legyen a szükséges importra, adott, hogy alacsony bérszínvonalat lehet csak fenntartani"

Ez szabályosan nem igaz.

Egyrészt, más országok is rászorulnak erre, főleg a kis országok és még sincs mondjuk alacsony bérszínvonal egy Hollandiában. Ennek semmi köze a bérek mértékéhez. A bérek attól függnek, hogy milyen magas hozzáadott értékben termel az adott ország, ha összeszerelő üzem, ahogy a mihazánk vagy fidesz szeretné, akkor sosem lesznek magas bérek.

Másrészt, az importot az átlagember fizeti meg és nem az állam. És sok esetben még a beimportált termék is olcsóbb, mint a helyben gyártott vagy termelt magyar. Ez is jól mutatja, hogy mekkora ökörség, amit megálmodtál.

"magas adók szükségesek és egyre több pénzt kell elvonni különböző ágazatoktól (pl. oktatás, egészségügy stb.)"

Az importot az átlagember fizeti meg, mert ők járnak boltba, nem az államnak kell elintézni az importot.

"Egyes arab országok kőolaj, földgáz és nyersanyag exportból teli vannak lóvéval, de sok mindenből importra szorulnak."

Mondjuk ezért nem velük kellene beszélgetni, mert ők véletlenül pont olyan helyen élnek, ahol sok a drága nyersanyag.

Viszont mondjuk egy Tajvan nem abból lett gazdag, hogy sok a nyersanyaga, hanem olyan szakember réteget képeztek ki, hogy a világ félvezető gyártásának 50-60%-a ott van. Egy 20 millió ország lefedi a 8 milliárdos bolygó nagy részének igényeit.

Ennyit kellene Mo.-nak is összehozni. Egy normális oktatás és végtelen pénzünk lenne. Az oktatás sajnos nem 4 év rendbe tenni, így a gerinctelen politikai réteg inkább haknizik az arab országokkal.

"Ez az új gazdasági kapcsolat javítana a magyarországi import-export mérlegen: több pénz áramolna Magyarországra külföldről, mint eddig"

Nem, önmagában nem.

A görögök is állva tapsoltak, amikor a válságot úgy úszták meg, hogy jöttek a kínaiak a hitelükkel (új gazdasági kapcsolat), csak a végén kiderült, hogy nem tudták fizetni a törlesztőt és Kína elvitte Európa 4. legnagyobb konténer kikötőjének többségi részét.

Agyatlanul ide hívni mindenkit, ahogy a mihazánk és fidesz teszi, az mindig rossz.

"Nem. Hiszen a kapcsolat pusztán magánszemélyek (vállalkozók) és cégek közötti lesz, valamint pusztán üzleti természetű."

Lásd a fentebbi példát a kínaiakkal. Ezek az államok ezt terjeszkedésre használják fel. Fél Afrikát úgy gyarmatosította Kína, hogy hiteleket osztogatott és amikor nem tudták fizetni, akkor egész ágazatokat kaptak.

Ezek az országok nem fognak jó pofizni, hogy majd korrektek legyenek. Ahol lehet ott át akarnak b*szni, mert nekik az ember élet is csak üzlet. Érted? A magyarok emberek élete nekik nem jelent semmit, mert nekik 10 millió ember élete is üzlet.

Ez kifejezetten hazaáruló felfogás a részedről, ami illik is egy mihazánkoshoz.

"Amíg ezeket az ember/cég betartja, ezen szabályok keretei közt bárki bármelyik országbeli vállalkozóval, céggel üzletelhet."

Nyilván, ha a saját tulajdonáról van szó, vagy olyan tulajdonról, amire feljogosították, hogy kezelheti.

Toroczkai ezek egyikének sem felel meg.

"akkor senkinek nem kell külön felhatalmazni rá, mert ehhez állampolgári joga van."

Kivéve, ha ennek az a következménye, hogy az arab országok elkezdenek Mo.-ra káros gyárakat ide telepíteni, ami a magyar emberekre nézve káros.

"pl. úgy hogy kiszolgáltatja nemzetközi nagytőkének a magyar gazdaságot."

Vagy mint Toroczkai, aki olyan országgal tárgyal, ahol a magyar emberek élete csak járulékos veszteség lenne, mert magától nem töltődik fel az arany krémmel töltött medence.

szept. 26. 01:57
 48/62 everlight ***** válasza:

42.A diploma nem ad észt. Kósa Lajosnak van diplomája akinek annyi esze sincs mint egy szák szarnak.

"Semmihez sem ért a pártjukba senki" Mert a fideszesek mihez értenek a lopáson meg az ország tönkre tételén kívül?

szept. 26. 10:13
 49/62 anonim ***** válasza:
0%

#48: valóban nem ad észt, főleg ha nem saját erőből kapta meg.

Viszont az sokat elmond egy politikusról, főleg külföldön, hogy még ennyire sem volt képes és úgy politizál, hogy se angolul nem tud normálisan, se egy valamilyen releváns diplomát nem tudott összehozni.

A fideszesek sem értenek az ország irányításához de ez nem jelenti azt, hogy a mihasznák ért. Nem is értem a kérdésed. Nálam a mihasznák egyenlő a fidesszel. Szóval amennyire elítélem a fidesz, legalább annyira a mihasznák mozgalmat is.

Csak az a baj, hogy ma már a két testvérpárt (gyengébbek kedvéért: fidesz-mihasznák) azon ügyködik csak, hogy nekünk, állampolgároknak hogyan lehet rosszabb és az elvetemült baromságok terjesztésében tronfolnak egymásra folyamatosan.

Fidesz:

Nesze, itt van a Bese atya ügy.

Mihasznák:

Na ne, nem lopod el a show-t, tereljük csak el gyorsan a figyelmet rólatok. TúróTorta: fogd meg az anyaméhem! Plakát ragasztás elképesztő hülyeségekkel a szájából ömlengve.

szept. 26. 11:55
 50/62 everlight ***** válasza:
63%

49.Ne mossuk össze a 2 pártot. Dönthettek volna úgyis 2018 ban a jobbik szakadása után hogy belépnek a Fideszbe. Számomra az Lmp a Fidesz szatelit pártja,a DK meg a hasznos hülyéje .

A Fidesznek többet ártott a Mi Hazánk mint a Dk vagy a többi mérhetetlen párt.Kezdve hogy leleplezték hogy a Trianon parkba migránsokat szálásolnak, tüntettek a Covid lezáratások ellen, csak a Fidesz sablon propagandája nem működik a Mi Hazánk ellen: dollárbaloldal,összefogtak Gyurcsánnyal,amikor maguk voltak kormányon.

szept. 26. 12:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!