Akinek nem tetszett a Párizsi olimpia nyitó, az mind “szélsőjobbos”?
Párizs polgármestere fogalmazott így.
Eszerint a Pápa és Vatikán is nácik és szélsőjobberek? Ha valami LMBTQ-s, akkor az, ha ízléstelen, színvonaltalan és provokatív, akkor is azt kell mondani, hogy jó volt? Hanem náci vagyok?
40. Nem. Soha nem is jártak abbank. A kalocsai mintás "népviselet" Kádár-kori szülemény, a feudalizmus utólagos romantizálása. Valójában a jobbágyoknak meg volt tiltva mindenféle színes viselet, de hát a rongyokat ugye nem lehet annyira szépen mutogatni..
De nem is ez a lényeg.
Nem így néznek ki gondolom, de ezek még mindig jobban hasonlítanak egy hús-vér emberre. Mindegy, ízléseken felesleges vitatkozni. Mindenki döntse el, tetszik-e neki. Azért arra tényleg kíváncsi lennék, hányan érezték
a kultúrális utalást magukénak mondjuk úgy Párizstól keletre (ami Európa fele úgy kb.), de a franciákról sem vagyok meggyőződve.
43, az a figura, amivel te nem tudod azonositani magad, francia kultúrális figura. Ha elfogadjuk azt, hogy európai vagy és Franciaország is európai, vagyis a francia kultúra is európai, igy már nincs is más dolgod, mint önmagadban keresni a hibát, hiszen egy európai kultúrális figurával nem tudod magad azonositani.
Nem nekem van ezzel problémám, neked.
44. "Nem nekem van ezzel problémám, neked."
Teljesen jogos, de ez a mondat miért nem hangzik el kisebbségi csoportok kapcsán? Mondjuk csinálhatták volna kesehajú, fess legények és lányok a megnyitót és ha utólag felszólalnak az avatarkék francia emberek, akkor én is mondhatnám hogy "hát, ez a ti problémátok, nem az enyém"
Lehet, hogy én meg még egy csomóan verjük a tamtamot (ahogy fogalmaztál), de az az igazság, hogy ezt a tamtamot már megütötte a kék emberke, én csak utólagosan reflektálok rá, ill. válaszoltam egy kérdésre, ami a véleményemet kérte ki.
44. Más: "már nincs is más dolgod, mint önmagadban keresni a hibát"
Ebben a régióban soha nem is volt más teendő, mint önmagában keresni a hibát. A rendszerváltás előtt a ruszkikhoz kellett felnőnünk, a rendszerváltás után Amerikához, most meg az avatar emberkékhez. Soha nem voltunk és ezek szerint nem is lehetünk elég jók. Nem értjük mi a művészetet, na :D Mindig van mit tanulnunk.
"De így néznek ki a melegek? Ilyen avatar-kéken? Semmi baj a melegség képviseletével, de hát ezek hogy néztek ki?"
2024-ben, amikor a filmek tele vannak ilyen mindenfele nem letezo alakokkal, meg a jobberek is mindenfele ET-s jatekkal gamelnek otthon a mupinajuk mellett, akkor furcsa nekem, hogy a kekre festett muveszen kell mufelhaborodni. 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!