Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akinek nem tetszett a Párizsi...

Akinek nem tetszett a Párizsi olimpia nyitó, az mind “szélsőjobbos”?

Figyelt kérdés

[link]

Párizs polgármestere fogalmazott így.

Eszerint a Pápa és Vatikán is nácik és szélsőjobberek? Ha valami LMBTQ-s, akkor az, ha ízléstelen, színvonaltalan és provokatív, akkor is azt kell mondani, hogy jó volt? Hanem náci vagyok?

aug. 7. 09:48
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
65%
Mindenki szélsőjobbos. Lenin, Mao, Kim Ir Szen is az volt.
aug. 7. 11:27
 32/50 anonim ***** válasza:
59%
30, a horogkereszt eredetileg egy ókori egyiptomi emlék volt, ezt találta meg Hitler, ennyi erővel a horogkereszt pontosan egy ókori emlék volt.
aug. 7. 11:28
 33/50 anonim ***** válasza:
39%
32 Igen és vannak is, akik erre hivatkoznak a tetkójuk miatt. És te vagy a műveletlen, hogy nem érted. :D Erre emlékeztet ez a megnyitó körüli magyarázkodás.
aug. 7. 11:30
 34/50 anonim ***** válasza:
33 és? a horogkereszt a legtöbb európai országban, tiltott jelképnek minősül, tiltva van. A melegek képi megjelenitését, jelen pillanatban egyedül Magyarország akarja szabályozni, mindenhol máshol ez nem probléma.
aug. 7. 11:36
 35/50 anonim ***** válasza:
39%
Döntsük már el, hogy akkor a megbotránkoztatás az valami magasabbrendű művészi aktus e, vagy sem. Mert ha igen, akkor a horogkeresztnek még jobban kellene tapsolni, ha meg több embert sikerül vele felháborítani. A törvény teljesen irrelváns, mert ugye művészet.
aug. 7. 11:40
 36/50 anonim ***** válasza:
61%

Kicsit kénytelen vagyok magam ellen érvelni, mert azzal egyetértek, hogy a művészet igenis lehet provokatív. Felhívhat figyelmet társadalmi problémára. Ha semmilyen üzenete nincs, akkor az szimplán dekoráció, de nem művészet.

Tegye! De ne az olimpián, mert - még egyszer - nem erről szól. Ez nem egy kortárs kiállítás, bssza meg, hanem egy rendezvény, ahol elvileg az erőt és ügyességet mérjük össze. A megnyitó pedig a sportnak állítson ünnepet, ne a másságnak, meg ne semmilyen megbotránkoztató stílusnak.

aug. 7. 11:44
 37/50 anonim ***** válasza:
72%

#36 Ez a lényeg, hoyg ez egy Olimpia.

Ha egy színházi darab lenne, egy avantgard előadás valami fesztiválon, netán egy travibár műsora vagy akár csak a Moulin Rouge előadása akkor nem lenne vele semmi gond. Oda az megy aki pont az ilyesmit szeretné látni és olyan esetekben pont ilyesmiről is kell szóljon egy művészi alkotás.

Na de ez egy SPORT olimpia megnyitója amit az egész világon néznek és a Föld 200 országának képviselői vonultak ott fel a zászlóikkal.

Mégis hogy vették maguknak a bátorságot a szervezők, hogy olyan helyzetbe hozzanak 200 országot, amin nem mondhatnak nemet és nem vehetik ki a saját zászlójukat vivő sportolójukat amikor azt látják, hogy annak az apokalipszis egyik lovasa, a halál és pusztulás megjelenítője mögött kell felvonulnia?

lehet magyarázni itt is, hogy ezt csak az elvakult keresztények látják bele, de igen nehezen lehetne itt másféle magyarázatot találni, hogy miért pont ilyen volt az a lovas és miért pont egy ilyen lovast kellett a zászlókkal követni, mint amit a Biblia alapján a keresztények abban látni véltek.

Az olimpia alapja és lényege a világ népeinek békessége legalább az olimpia idejére. Az pedig nem működik ha a világ legnagyobb vallását és annak híveit ilyen módon hergelik, megsértik, ahogy egy ilyen szélsőséges kisebbség előtérbe helyezése sem, mint az lmbtq közösség, aminek a létét halállal büntetik egyes résztvevő országokban.

aug. 7. 11:53
 38/50 anonim ***** válasza:

36, eddig láttam, úgy 12 olimpiai megnyitót életem során, de lehet többet, nyári-téli Olimpiát. Az összes megnyitóban, amit láttam, voltak benne, helyi kultúrális utalások a japántól kezdve a görögön át. Csak a legtöbbnél még nem volt social média és nem lehetett verni a plam-plamot.

Vissza lehet őket nézni!

aug. 7. 11:56
 39/50 anonim ***** válasza:
59%
38. Hát én nem ismertem magamra a gyümölcsökkel pózoló avatar emberkében, mint kulturális utalásban.
aug. 7. 11:59
 40/50 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
0%

#26: Miért, a magyarok kalocsai mintás népviseletben járnak? Nyilván nem, mégis így marketingeljük magunkat a világ előtt, mert ezt könnyű megkülönböztetni. A sportolók bevonuló ruhái is túltolt utalásokkal operálnak. A tongaiak és vanuatiak pl. így néznek ki? [link]

Aligha.

aug. 7. 12:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!