Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán miért nem költ az...

Orbán miért nem költ az egészségügyre, amikor lenne rá pénz? Mi célja lehet ezzel?

Figyelt kérdés
Az oktatásra nem költ, mert ostobaságot szeretne....Ezt értem. De az egészségüggyel mi baja?

márc. 10. 00:38
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
 151/158 anonim ***** válasza:

„Még a KSH szerint is hazudsz”

Miben hazudok a KSH szerint?

„A Macrotrends-et én ejtettem, mert komolyan vehetetlen számokat tüntettek fel.”

Jaaa, ezt eddig valahogy elfelejtetted közölni, hogy ejtetted. Csak addig volt jó, amíg a nem láttad, hogy mit ír a magyar várható élettartamról. :D

„Eközben te a számaikhoz ragaszkodsz”

Egyáltalán nem ragaszkodom a számaikhoz, korábban nekem is feldobta, de láttam, hogy hülyeség. Te ragaszkodtál hozzá még tegnap nagyon, hisz erre alapoztad az egész tévedésed. :D :D :D

Van ezen felül még pár oldal, ami azt támasztja alá, hogy Magyarországon nőtt jobban a várható élettartam, ebből csak az egyik az eurostat, egy másik meg a KSH.

Tudnád végre küldeni azt a forrást, ami azt támasztja alá, hogy Németországban nőtt jobban a várható élettartam?

„miközben elismerted, hogy 2019 után csökkenésnek indult a várható élettartam, a Macrotrends szerint meg nem.”

Te sulykoltad, hogy 2019 óta csökken, erre egy olyan oldalról hoztál infót, ami a szöges ellenkezőjét állítja. :D

„Ennyire vagy ostoba :D Nem csoda, hogy még a fideszesek is hülyének néznek téged, még ők se pontozzák fel a baromságaidat, annyira kínos vagy még nekik is :D”

Ez az egyetlen ami maradt neki. Ugyanaz a pár soros személyeskedés, mivel érvelni nem tud. :)

márc. 13. 14:45
 152/158 anonim ***** válasza:

Abban, hogy még a KSH szerint is csak 75,84 év volt a várható élettartam 2022-ben Magyarországon :D

De ezt is leírtam már neked :D De nem fogtad fel, mert szellemi fogyatékos vagy :D

márc. 13. 14:51
 153/158 anonim ***** válasza:

„Abban, hogy még a KSH szerint is csak 75,84 év volt a várható élettartam 2022-ben Magyarországon :D”

Nekem ugyan nem mond ellent, én úgy írtam, hogy „eurostat szerint”, tehát legfeljebb az eurostatnak mond ellent. :)

Viszont neked ellentmond a KSH (amivel ellenzékiként szánalmas módon példálózni vagy kénytelen), hisz még a KSH szerint is Magyarországon nőtt jobban az átlagéletkor, nem Németországban. :D

[link]

Mivel tudod alátámasztani, hogy Németországban jobban nőtt a születéskor várható élettartam, mint Magyarországon? :)

márc. 13. 15:24
 154/158 anonim ***** válasza:

Ezek szerint az eurostatnál is ülnek olyan buta tökfejek, mint te, akik nem tudnak egy táblázatot kitölteni :D

Köszi a statisztikát, amit az imént küldtél, alá is támasztottál vele.

[link]

Várható élettartam

Magyarország:

2010: 74,7 év

2021: 74,3 év

(-0,4 év)

Németország:

2010: 80,5 év

2021: 80,8 év

(+ 0,3 év)

Köszönöm az alátámasztást :) Ezzel el is ismerted, hogy igazam van, a vitát megnyertem :D Nagyot koppant a fideszes lúzer :D

Magadra hagylak mérgelődni :D :D Pápá, fideszlúzer :D

márc. 13. 15:34
 155/158 anonim ***** válasza:
Azoktól kérdezem akik itt statisztikákon vitatkoznak, jártatok mostanában kórházban, hogy milyen állapotok vannak ? Anyámnak térprotézis műtét kellene, egy évet mondtak neki, majd halkan megsúgta az orvos, hogy magánban max két hét múlva megműti... A testvére csípőműtétre várt, ő ezt nem várta ki, olyan állapotban volt, 3 millióért egy hét alatt magánban megcsinálták neki Pesten... Egy rokonomnál voltam bent mostanában látogatni egy vidéki, papíron központ kórházban.. Amit láttam az katasztrófa... Nekem mostanában bőrgyógyászatra kellett mennem, magánban is egy hónapot vártam, már ott is telítődés van, annyian akarnak gyors ellátást... de nézegessétek csak a statisztikákat, biztosan akkor is nagy segítségetekre lesz, amikor ellátásra lesz szükség és az orvos széttárja a karját, mehetsz magánba.
márc. 13. 15:54
 156/158 anonim ***** válasza:

Úgy ismerlek, mint a rossz pénzt, tudtam, hogy bele fogsz szaladni. :D :D :D

A 2021-es a revideált adat, fel van tüntetve a lap alján is. Amikor 2022-es adatot hoztam, arra az volt a kifogásod, hogy van frissebb stat (azóta is várom tőled). :)

Másrészt az én eredeti állításom 2010 és 2019 közöttre szólt, a KSH táblázat ezt támasztja alá, ugyanis itt kezdtél el majrézni, hogy kormányt kell váltani, mert 2002-2010 egészségyügy amiatt volt jobb, hogy a várható élettartam jobban nőtt, mint 2010 és 2019 között.

Erre mondtam én, hogy akkor akkor német kormányra nem érdemes, mert ott meg kevésbé. :D

2010 és 2019 között Magyarország: 74,7 -> 76,5 (+1,8 év)

2010 és 2019 között Németország: 80,5 -> 81,1 (+0,6 év)

Tehát 2010 és 2019 között jobban nőtt a várható élettartam Magyarországon, mint Németországban. :)

Beírnám egy korábbi kijelentésed:

„2002 és 2010 között nagyobb mértékben és ütemben nőtt a várható élettartam Magyarországon, az általad leírtak ellenére, így az akkori egészségügy hatékonyabban működött, mint a jelenlegi.”

Akkor a te mércéd szerint a 2010 és 2019 közötti magyar egészségügy sokkal hatékonyabban működött, mint a 2010 és 2019 közötti német egészségügy, mivel sokkal nagyobb mértékben és ütemben nőtt a várható élettartam Magyarországon, mint Németországban. :D

Köszönöm a vitát, rég mulattam ennyit! Hiányozni fogsz :(

A forrásod azért még mindig várom, hátha… :D :D :D

márc. 13. 16:04
 157/158 anonim ***** válasza:

"Azoktól kérdezem akik itt statisztikákon vitatkoznak, jártatok mostanában kórházban, hogy milyen állapotok vannak ?"

Kicsit le vagy maradva, a vita már régóta a magyar és német várható élettartam alakulásáról szól.

márc. 13. 16:06
 158/158 anonim ***** válasza:
Az idősek nem fontosak neki, mert már nem adóznak, csak kiadást jelent a nyugdíj nekik. A fiatalabbakal meg úgy gondolhatja, hogy menjenek magánba, nekik meg a családi, haveri kör úgyis telik magán orvosra. Így is elegen szavaznak rá, neki meg csak ez számít. Amikor kell, akkor osztogat pénzt nyugdíjasoknak, gyerekeseknek, máris meg van a 2/3-ad, így olcsóbb, mintha folyamatosan fejlesztené az egészségügyet.
márc. 21. 12:02
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!