Orbán miért nem költ az egészségügyre, amikor lenne rá pénz? Mi célja lehet ezzel?
„Még a KSH szerint is hazudsz”
Miben hazudok a KSH szerint?
„A Macrotrends-et én ejtettem, mert komolyan vehetetlen számokat tüntettek fel.”
Jaaa, ezt eddig valahogy elfelejtetted közölni, hogy ejtetted. Csak addig volt jó, amíg a nem láttad, hogy mit ír a magyar várható élettartamról. :D
„Eközben te a számaikhoz ragaszkodsz”
Egyáltalán nem ragaszkodom a számaikhoz, korábban nekem is feldobta, de láttam, hogy hülyeség. Te ragaszkodtál hozzá még tegnap nagyon, hisz erre alapoztad az egész tévedésed. :D :D :D
Van ezen felül még pár oldal, ami azt támasztja alá, hogy Magyarországon nőtt jobban a várható élettartam, ebből csak az egyik az eurostat, egy másik meg a KSH.
Tudnád végre küldeni azt a forrást, ami azt támasztja alá, hogy Németországban nőtt jobban a várható élettartam?
„miközben elismerted, hogy 2019 után csökkenésnek indult a várható élettartam, a Macrotrends szerint meg nem.”
Te sulykoltad, hogy 2019 óta csökken, erre egy olyan oldalról hoztál infót, ami a szöges ellenkezőjét állítja. :D
„Ennyire vagy ostoba :D Nem csoda, hogy még a fideszesek is hülyének néznek téged, még ők se pontozzák fel a baromságaidat, annyira kínos vagy még nekik is :D”
Ez az egyetlen ami maradt neki. Ugyanaz a pár soros személyeskedés, mivel érvelni nem tud. :)
Abban, hogy még a KSH szerint is csak 75,84 év volt a várható élettartam 2022-ben Magyarországon :D
De ezt is leírtam már neked :D De nem fogtad fel, mert szellemi fogyatékos vagy :D
„Abban, hogy még a KSH szerint is csak 75,84 év volt a várható élettartam 2022-ben Magyarországon :D”
Nekem ugyan nem mond ellent, én úgy írtam, hogy „eurostat szerint”, tehát legfeljebb az eurostatnak mond ellent. :)
Viszont neked ellentmond a KSH (amivel ellenzékiként szánalmas módon példálózni vagy kénytelen), hisz még a KSH szerint is Magyarországon nőtt jobban az átlagéletkor, nem Németországban. :D
Mivel tudod alátámasztani, hogy Németországban jobban nőtt a születéskor várható élettartam, mint Magyarországon? :)
Ezek szerint az eurostatnál is ülnek olyan buta tökfejek, mint te, akik nem tudnak egy táblázatot kitölteni :D
Köszi a statisztikát, amit az imént küldtél, alá is támasztottál vele.
Várható élettartam
Magyarország:
2010: 74,7 év
2021: 74,3 év
(-0,4 év)
Németország:
2010: 80,5 év
2021: 80,8 év
(+ 0,3 év)
Köszönöm az alátámasztást :) Ezzel el is ismerted, hogy igazam van, a vitát megnyertem :D Nagyot koppant a fideszes lúzer :D
Magadra hagylak mérgelődni :D :D Pápá, fideszlúzer :D
Úgy ismerlek, mint a rossz pénzt, tudtam, hogy bele fogsz szaladni. :D :D :D
A 2021-es a revideált adat, fel van tüntetve a lap alján is. Amikor 2022-es adatot hoztam, arra az volt a kifogásod, hogy van frissebb stat (azóta is várom tőled). :)
Másrészt az én eredeti állításom 2010 és 2019 közöttre szólt, a KSH táblázat ezt támasztja alá, ugyanis itt kezdtél el majrézni, hogy kormányt kell váltani, mert 2002-2010 egészségyügy amiatt volt jobb, hogy a várható élettartam jobban nőtt, mint 2010 és 2019 között.
Erre mondtam én, hogy akkor akkor német kormányra nem érdemes, mert ott meg kevésbé. :D
2010 és 2019 között Magyarország: 74,7 -> 76,5 (+1,8 év)
2010 és 2019 között Németország: 80,5 -> 81,1 (+0,6 év)
Tehát 2010 és 2019 között jobban nőtt a várható élettartam Magyarországon, mint Németországban. :)
Beírnám egy korábbi kijelentésed:
„2002 és 2010 között nagyobb mértékben és ütemben nőtt a várható élettartam Magyarországon, az általad leírtak ellenére, így az akkori egészségügy hatékonyabban működött, mint a jelenlegi.”
Akkor a te mércéd szerint a 2010 és 2019 közötti magyar egészségügy sokkal hatékonyabban működött, mint a 2010 és 2019 közötti német egészségügy, mivel sokkal nagyobb mértékben és ütemben nőtt a várható élettartam Magyarországon, mint Németországban. :D
Köszönöm a vitát, rég mulattam ennyit! Hiányozni fogsz :(
A forrásod azért még mindig várom, hátha… :D :D :D
"Azoktól kérdezem akik itt statisztikákon vitatkoznak, jártatok mostanában kórházban, hogy milyen állapotok vannak ?"
Kicsit le vagy maradva, a vita már régóta a magyar és német várható élettartam alakulásáról szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!