Orbán miért nem költ az egészségügyre, amikor lenne rá pénz? Mi célja lehet ezzel?
Van azóta frissebb stat is, Némtországban nagyobb mértékben nő a várható élettartam 2010 óta, mint Magyarországon. Emellett 2002 és 2010 között nagyobb mértékben és ütemben nőtt a várható élettartam Magyarországon, az általad leírtak ellenére, így az akkori egészségügy hatékonyabban működött, mint a jelenlegi.
Summa summárum tehát, a jelenlegi kormány Magyarországon, mindkét összehasonlításban, megbukott.
"Van azóta frissebb stat is"
Mutasd azt a frissebb statot, ahonnan a 81,88-at vetted. :)
Macrotrends, ugye?
"Emellett 2002 és 2010 között nagyobb mértékben és ütemben nőtt a várható élettartam Magyarországon, az általad leírtak ellenére"
Miféle általam leírtak ellenére? Írtam én valahol az ellenkezőjét?
Nem veszitek észre, hogy tök értelmetlenül vitáztok?
Már megmondtam: a népességnövekedést elsősorban a születésszám befolyásolja, nem az idősek élettartama és nem az egészségügy fejlettsége. (Lásd India.)
Az alacsony születésszám civilizációs jelenség, az egész nyugati világra jellemző. Oka a csökkent gyermekvállalási kedv a fiataloknál és a csökkent termékenység a 35 felettieknél.
Ami meg a várható élettartamot illeti, azt csak részben befolyásolja az eü színvonala. Rendkívüli mértékben függ életmódbeli, táplálkozási szokásoktól. Magyarország a legelhízottabb népek között van. Már a gyerekek jelentös része is kövér. Már fiatalkorban megjelenik a kettes típusú cukorbetegség, ami régen csak az idősekre volt jellemző! Erről sem az eü tehet, hanem az egyén maga. Szóval, a kérdéskör többfaktoros, nem fogható csupán egyetlen tényezőre minden.
A magyar eü nem olyan gazdag, mint sok nyugati országban, ahol plusz pénzeket is kell fizetni a normál TB-n túl, pl egy sürgősségi ellátásnál, de akár a háziorvosnál is (elég sokat!)
Sok külföldön lakó magyar pedig hazajár orvoshoz. Ha olyan szuper ott minden, ugyan miért?
"Nem veszitek észre, hogy tök értelmetlenül vitáztok?"
Számomra nem értelmetlen, engem szórakoztat. :)
"Már megmondtam: a népességnövekedést elsősorban a születésszám befolyásolja, nem az idősek élettartama és nem az egészségügy fejlettsége."
Én ezt írtam már az elején, de vita se arról szól már rég, hanem arról, hogy 2010 óta Magyarországon nőtt-e jobban a várható élettartam, vagy Németországban.
Emberünk szerint Németországban, csak hát nem képes forrással alátámasztani az állítását. :)
Ott még nem tartunk, hogy magammal beszélgessek, pedig kedvem lenne, ha már te nem akarod folytatni a beszélgetést. :D
Milyen csillagról beszélsz amúgy? :D
Jó ég, itt szinte mindenki anonim, rengeteg embernek van ugyanannyi "csillaga", mégis képes valaki levonni azt a következtetést, hogy két azonos értékelésű ember feltétlen ugyanaz! Hát, a logika nyilván nem erőssége.
135, alapvetően veled értek egyet a vitában (bár nem mindenben), de mégis azt mondom, nem vagy normális, hogy nem hagytad még ott ezt az értetlen vitapartnert!
Egy bizonyos szint felett nem megyünk egy bizonyos szint alá!
Valószínű nem gondolja komolyan, hogy ugyanazok vagyunk. Besült a vitában, és most nekiállt személyeskedni, tegnap is ezt csinálta. :)
"alapvetően veled értek egyet a vitában (bár nem mindenben), de mégis azt mondom, nem vagy normális, hogy nem hagytad még ott ezt az értetlen vitapartnert!"
Mint mondtam, szórakoztat. A szerencsétlen olyan baromságokat írt, hogy még azt is ki lehetne belőle hozni, hogy a magyar egészségügy hatékonyabban működik, mint a német. :D
Sikerült már megtalálnod, a német 81,88-as life expectancy-ról? Miért nem mered belinkelni? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!