Orbán miért nem költ az egészségügyre, amikor lenne rá pénz? Mi célja lehet ezzel?
A népességnövekedéshez viszont nem. Ettől nem fog jobban nőni a népesség, csak a "vízválasztó" kerül máshova, az a sáv, ahol a legtöbb halál végbemegy.
Ez viszont csak dobna egyet a lakosságszámon, de a fogyó tendencia ugyanúgy megmaradna a lakosságszámban, ha nem születik megfelelő számú újszülött.
"Ez viszont csak dobna egyet a lakosságszámon"
Köszönöm a megerősítést.
Nem tudom mit köszönsz, hisz az eredeti állításod az volt, hogy nem ugyanannyian halnak meg a jól finanszírozott egészségügy esetén, valamint hogy a kevesebb idős ember hozzájárul a népesség nagyobb mértékű fogyásához.
Ezek továbbra is így vannak?
Valamint a tegnapi állításaiddal mi a helyzet? Nem felejtettem ám el.
Én valahogy nemigen találkozom itt a gyakorin olyan kommentekkel, melyek dicsérik a külföldi egészségügyet. Sőt, inkább panaszkodnak rá. Meg hazajárnak Mo-ra orvoshoz.
A népességnövekedés elsődleges faktora pedig a születések számának növekedése. Nem az idősek csökkent halandósága. Különben nem India és az afrikai országok népessége növekedne rakétasebességgel. Vagy van itt valaki, aki úgy gondolja, ott a legjobb az egészségügy?
A terhesség és gyermekszülés pedig egy természetes állapot, folyamat, alapvetően nem igényel orvost. Egészséges fiatal anyák kevés kivétellel baj nélkül világrahozzák újszülöttjüket. Bármilyen az egészségügy.
Persze, aki 35-40 évesen ébred rá, hogy gyereket akar, annak valószínűleg orvosra lesz szüksége már a teherbeeséshez is. Ha sikerül egyáltalán.
Ez is hozzájárul a népességcsökkenéshez. Hogy túl későn akarnak szülni a nők.
Már, aki egyáltalán akar. Rendkívül megnőtt azon fiatalok száma, akik egyáltalán nem akarnak gyereket. Itt a gyakorin is számtalan ilyen kommenttel találkozhattok. Ennek pedig semmi köze a magyar eü-höz, sőt, egyáltalán Magyarországhoz, hiszen a nyugati világ általános problémája.
A kérdező egyébként ostobaságokat állít. Látszik, hogy az ellenzéki fórumokról tájékozódik, az ott divatos mémeket szajkózza.
"Nem tudom mit köszönsz"
Hogy alátámasztottad, amit írtam :)
"Ez viszont csak dobna egyet a lakosságszámon"
Köszönöm. A jól finanszírozott egészségügy elemi érdeke népünknek, alulfinanszírozása súlyos kormányzási hiba.
Én nem támasztottam alá, amit írtál, legfeljebb egyetértettem vele. Néha te is bele tudsz trafálni, van egy olyan mondás, hogy vak tyúk is talál szemet. :)
Alátámasztani a mondandóidat neked kellene, viszont ezekben eléggé sikertelen vagy.
"A jól finanszírozott egészségügy elemi érdeke népünknek, alulfinanszírozása súlyos kormányzási hiba."
Az egészségügyünk jól van finanszírozva.
GDP arányosan korábban a Fidesz előtti érákban több volt rá fordítva, minőségileg mégis rosszabb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!