Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán miért nem költ az...

Orbán miért nem költ az egészségügyre, amikor lenne rá pénz? Mi célja lehet ezzel?

Figyelt kérdés
Az oktatásra nem költ, mert ostobaságot szeretne....Ezt értem. De az egészségüggyel mi baja?

márc. 10. 00:38
 121/158 anonim ***** válasza:
53%
kuldi, a magan egeszsegbe ami tok olcso. 5000 ft egy hasnyalmirigy mutet es korhazban fekszel utana, az apolas 2000 ft es fogorvosokrol nem is beszelve, egy esztetikus, dekorativ, szemet gyonyorkodteto tomes is csak 700 ft, de azert a zsebbe illik rakni egy 50 000-rest.
márc. 12. 12:55
 122/158 anonim ***** válasza:
Aminek semmi értelme, mert pont azért fizetjük a TB-t, hogy a kezelésünk díjmentes legyen.
márc. 12. 13:08
 123/158 anonim ***** válasza:
53%

Attól függetlenül, hogy európai nívó alatt van, még fejlődhet. Mindig is rossz volt a magyar egeszségügy, már a Fidesz előtt is.

márc. 12. 13:26
 124/158 anonim ***** válasza:
A baj az, hogy nem fejlődik. Sorra állítják le ellátásaikat a kórházak országszerte.
márc. 12. 13:37
 125/158 anonim ***** válasza:

Az egészségügyet nem csak az alapján ítélik meg, hogy hány kórházi osztály zár be.

Ismétlem:

Van ahol meg új osztályok jönnek létre, plusz felújítások.

Lényeges mutatókban van javulás, mint várható élettartam, élve születések száma. Pedig a szülészetek bezárásával is előszeretettel riogatnak, mégis lényegesen kevesebb a csecsemőhalálozások száma.

Jelentős béremelések is történtek, főleg az orvosok körében.

márc. 12. 15:39
 126/158 anonim ***** válasza:

Hol vannak új osztályok? :D :D Országszerte zárnak be osztályok a kórházakban.

2019 óta csökkent a várható élettartam, ráadásul 2002 és 2010 között nagyobb ütemben és mértékben nőtt a várható élettartam, mint 2010 és 2019 között.

Érdemes tehát kormányt váltani.

márc. 12. 15:43
 127/158 anonim ***** válasza:
100%
106-os: azt hogy egy teherbeesés és szülés simán lemegy orvos nélkül és amúgy ha probléma van, az csak 35 felett jön ki, ezt miből szűröd le? Mert ide bekommenteltek páran? Az, hogy kinek mikor milyen egészségügyi problémája van vagy alakul ki, az rohadtul nem korhoz kötött. Nem egy rokon barát van, 28-30 éves aki terhességi cukros lett. Van kollégám akinek a laktózérzékenysége akkor jött ki. Az meg, hogy egy terhesség végig szerinted hibátlanul megy le az max álmodban van. Feleségem húga utolsó két hétben elrövidült köldökzsinór miatt császáros lett, a feleségem is, mert a gyerekre rátekeredett a köldökzsinór. Kollégám babája nem sírt fel, mert valami szervi baja volt és több olyan barátunk is van, akinek oxigén hiányos lett a gyerek, van akinek a 36odik héten ütött be a baj. De te biztos nagy okos vagy, hogy itt elolvastál pár kommentet meg valahol láttál statisztikákat.
márc. 12. 17:12
 128/158 anonim ***** válasza:

„Hol vannak új osztályok?”

Kaposi Mór Oktató Kórház – reumatológia

Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet – súlyos idegrenszeri sérülteket ellátó osztály

Szent György Kórház – pulmonológia, onkológia, infektológia

Kenézy Kórház – hospice osztály

„Országszerte zárnak be osztályok a kórházakban.”

2002 és 2009 között komplett kórházakat is zártak be.

„2019 óta csökkent a várható élettartam”

Ez nem magyar specifikus jelenség, Európa-szerte ez történt a Covid miatt. 2022-t követően növekedésnek indult.

„ráadásul 2002 és 2010 között nagyobb ütemben és mértékben nőtt a várható élettartam, mint 2010 és 2019 között.”

Viszont nagyobb ütemben csökkent a kórházi ágyak száma, nagyobb ütemben csökkent az orvosok száma (Fidesz alatt konkrétan nőtt), nagyobb ütemben nőtt a bezárt kórházak száma (ez nálad fontos szempont hisz vele együtt a kórházi osztályakat is bezárták), és kisebb ütemben nőtt az orvosok bére. :)

„Érdemes tehát kormányt váltani.”

Németországétól viszont jóval nagyobb mértékben nőtt a születéskor várható élettartamunk 2010 és 2019 között, ahogyan a legtöbb nyugati országétól is.

Ilyen alapon tehát nem érdemes a kormányunkat a nyugati országok kormányára leváltani. :D

márc. 12. 18:00
 129/158 anonim ***** válasza:
Nem igaz, Németországban nagyobb mértékben nőtt a várható élettartam 2010 óta (akkor 79,99 év, most 81,88 év), mint Magyarországon. Emellett 2002 és 2010 között nagyobb mértékben és ütemben nőtt a várható élettartam Magyarországon, mint 2010 és 2019 között. A jelenlegi kormány tehát mindkét összehasonlításban megbukott.
márc. 12. 18:16
 130/158 anonim ***** válasza:

"Nem igaz, Németországban nagyobb mértékben nőtt a várható élettartam 2010 óta..."

Egyrészt, 2010 és 2019 közöttről volt szó.

Másrészt eurostat szerint:

Németországban 2010-ben 80,5 volt a várható élettartam, 2019-ben 81,3, 2022-ben 80,7.

Magyarországon 2010-ben 74,7 volt a várható élettartam, 2019-ben 76,5, 2022-ben 76,2.

[link]

Tehát jelenlegi kormány nem bukott meg "mindkét" összehasonlításból, de ezenfelül volt még pár hasonlítás az MSZP-vel ezen a "mindkettőn" felül, de szokás szerint figyelmen kívül hagytad őket. :)

márc. 12. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!