Orbán miért nem költ az egészségügyre, amikor lenne rá pénz? Mi célja lehet ezzel?
Attól függetlenül, hogy európai nívó alatt van, még fejlődhet. Mindig is rossz volt a magyar egeszségügy, már a Fidesz előtt is.
Az egészségügyet nem csak az alapján ítélik meg, hogy hány kórházi osztály zár be.
Ismétlem:
Van ahol meg új osztályok jönnek létre, plusz felújítások.
Lényeges mutatókban van javulás, mint várható élettartam, élve születések száma. Pedig a szülészetek bezárásával is előszeretettel riogatnak, mégis lényegesen kevesebb a csecsemőhalálozások száma.
Jelentős béremelések is történtek, főleg az orvosok körében.
Hol vannak új osztályok? :D :D Országszerte zárnak be osztályok a kórházakban.
2019 óta csökkent a várható élettartam, ráadásul 2002 és 2010 között nagyobb ütemben és mértékben nőtt a várható élettartam, mint 2010 és 2019 között.
Érdemes tehát kormányt váltani.
„Hol vannak új osztályok?”
Kaposi Mór Oktató Kórház – reumatológia
Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet – súlyos idegrenszeri sérülteket ellátó osztály
Szent György Kórház – pulmonológia, onkológia, infektológia
Kenézy Kórház – hospice osztály
„Országszerte zárnak be osztályok a kórházakban.”
2002 és 2009 között komplett kórházakat is zártak be.
„2019 óta csökkent a várható élettartam”
Ez nem magyar specifikus jelenség, Európa-szerte ez történt a Covid miatt. 2022-t követően növekedésnek indult.
„ráadásul 2002 és 2010 között nagyobb ütemben és mértékben nőtt a várható élettartam, mint 2010 és 2019 között.”
Viszont nagyobb ütemben csökkent a kórházi ágyak száma, nagyobb ütemben csökkent az orvosok száma (Fidesz alatt konkrétan nőtt), nagyobb ütemben nőtt a bezárt kórházak száma (ez nálad fontos szempont hisz vele együtt a kórházi osztályakat is bezárták), és kisebb ütemben nőtt az orvosok bére. :)
„Érdemes tehát kormányt váltani.”
Németországétól viszont jóval nagyobb mértékben nőtt a születéskor várható élettartamunk 2010 és 2019 között, ahogyan a legtöbb nyugati országétól is.
Ilyen alapon tehát nem érdemes a kormányunkat a nyugati országok kormányára leváltani. :D
"Nem igaz, Németországban nagyobb mértékben nőtt a várható élettartam 2010 óta..."
Egyrészt, 2010 és 2019 közöttről volt szó.
Másrészt eurostat szerint:
Németországban 2010-ben 80,5 volt a várható élettartam, 2019-ben 81,3, 2022-ben 80,7.
Magyarországon 2010-ben 74,7 volt a várható élettartam, 2019-ben 76,5, 2022-ben 76,2.
Tehát jelenlegi kormány nem bukott meg "mindkét" összehasonlításból, de ezenfelül volt még pár hasonlítás az MSZP-vel ezen a "mindkettőn" felül, de szokás szerint figyelmen kívül hagytad őket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!