Emlékszel még a Gyurcsányi időkre?
#30 A szánalmas baloldali szavazó iskolapéldája. Könyékig turkál a másik zsebében. Aztán elszív 10 szál cigit megissza a páleszt két sörrel és nem érti hogy miért tart ő itt.
Az a hibás aki tanul dolgozik hogy jobban éljen. El kell venni tőle.
Éljen a proletár forradalom. Lenin elvtárs élt, él, és élni fog.
Vajon mészárosnak és tiborcznak hány doktorija lehet :D
Bezzeg a tanár az nem tanult azért keresnek nettó 300at :D.
Minden normálisabb országban a tehetősebbek jobban kiveszik a részüket, mint az elesettebbek. Jobbos hazug bullshit, hogy ha mindenki tanul és akkor majd sokat keres. Lásd tanár. Egyébként pedig az emberek fele 100 IQ alatti, képessége sincs arra, hogy mérnök legyen. Ő baja nemigaz? :D Miért nem született intelligensebbnek :D
A valóság, told a kormánypropagandát és akkor lehetsz osztályvezető millás fizuért. Cserébe a családod is hozod szavazni ugye, mert érdekeltek.
Az átlag fizut is felhúzzátok, ezért a statisztika is szép lesz :D
#30 úgy érzem te valamiféle "fizessenek a gazdagok" elv szerint szeretnéd világrekord-közeli szinten megadóztatni a normális fizetésűeket, de nagyon el vagy tévedve. Nem az a gazdag, aki havi 5000-6000 eurót keres, hanem cégtulajdonos milliárdos, aki az "egész nap cipekedő segédmunkásnak" olyan kevés fizetést ad, amiből nem tud megélni. Ahelyett, hogy irigykedésből elvennéd az orvos fizetésének 30%-át, inkább rájuk koncentráld a dühödet.
Ezt amúgy az is fel tudja fogni, aki nem tartozik ebbe a felső 5-10%-ba, ezért nagyobb a támogatása az egykulcsos adónak azoknál, akik valójában igazán jól járnak vele.
#31 Már akinek. Nekem akkor kellett volna visszatérnem édesapám ápolása után a nem létező munkaerőpiacra. Elkeserítő volt a helyzet, a fél város munka nélkül tengődött, szinte nem is volt más csak közmunka, diákmunka, legfeljebb még nyugdíjas munka. Azt mindenki tudta, hogy ha valaki 50 év felett bármilyen okból elveszti az állását, annak már semmi esélye újat találni. Én pedig már majdnem 55 voltam akkor, és NEM nyugdíjas. Pont a mi orrunk előtt emelték meg a nyugdíjkorhatárt, nekem 9 évem volt még akkor vissza nyugdíjig.
Aztán 2009 tavaszán behívtak a munkaügyi központba, hogy lenne egy nekem való állás. Egy gazdasági ügyintézőt kellett volna helyettesítenem közmunkában 1 év időtartamra valamelyik önkormányzati intézménynél. Amikor bementem, akkor derült ki, hogy mivel én már pár hét múlva betöltöm az 55-öt, nekem már közmunka se jár, még kutyasz@r összeszedegetői állást sem kaphattam volna. Sőt nem is kell már bejárnom a munkaügyi központba sem, mert engem ilyen idősen úgysem fognak már többet sehová sem fölvenni dolgozni. Helyette a családsegítőbe kellett járnunk, nem csak nekem, hanem minden 55 év feletti "munkakerülőnek", valami "beilleszkedés program" nevű izére, 22.800 Ft-os segélyért. Ez még annál is kevesebb volt, mint amennyit az 55 évnél fiatalabbak kaptak arra az időre, amikor nem jutott nekik közmunka.
És nem volt szabadon választható, nem dönthettem úgy, hogy én inkább vállalok kutyasz@r összeszedegetést is, csak hogy ne haljak éhen, vagy ne kerüljek az utcára. Nem volt semmiféle méltányosság se.
És egyáltalán nem azért írom ezt, mert a fityiszt akarom vele védeni, hiszen ezt a rendszert is utána még 5 évig fönntartották ők is. A többi sz@rságukról meg nem is beszélve.
Csak arra akartam utalni, hogy Gyurcsány SEM volt az a nagy "szociálisan érzékeny", "baloldali", mint aminek ma sokan próbálják beállítani. Rengetegen kerültek miatta is teljesen kilátástalan élethelyzetbe, akár 30-35 év munkaviszony után.
Ezért kéne neki is eltakarodnia Orbánnal együtt. Egyrészt félő, hogy megint ugyanott folytatná ő is, mint ahol Orbán abbahagyta, másrészt utána megint nagyon hamar Orbán jönne vissza. És csak tocsognánk tovább az egyik sz@r pocsolyából a másikba.
Aki nálunk 5000 eurót keres, az többet visz haza ebből, mint ausztriában.
Jelenleg ez a helyzet.
A cégek, akik keveset fizetnek, agyontámogatott multik adókedvezményekkel ami a világon egyedülálló meg pókhasú audis vállalkozók a legkisebb céges adókkal.
Ha valaki számunkra lehetne példa, az mondjuk ausztria, svédország. Hasonló lakosságszám. Nem pedig ilyen meg olyan "isztán" valahonnan ázsiából. És náluk máshogy csinálják. Meg úgy a fejlett nyugaton mindenhol.
Ne fizessenek a csórók annyit és fizessenek többet akik 5-10x annyit keresnek. Nehogy már az fájjon valakinek, hogy egy 4 fős családban havonta 50ezerrel több maradna, azzal az 5-10% emberrel szemben, aki még a nagyobb levonás ellenére is minimum 2-3x annyi pénzből gazdálkodhat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!