Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nekünk cigányoknak miért...

Nekünk cigányoknak miért nincs egy erős pártunk? Vagyunk annyian mint bárki más miért nem képvisel minket senki?

Figyelt kérdés
Nekünk is kellene hogy legyen egy erős pártunk a parlamentben aki képvisel minket.
2023. dec. 26. 20:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/110 anonim ***** válasza:
68%
Miért nem tudtok privátban okoskodni, - ha semmi köze a kérdéshez a firkálmányaitoknak?!
2023. dec. 27. 15:39
 32/110 DK-s ***** válasza:
7%

#31-nek:

Publikus faxméregetés. XDXDXD

2023. dec. 27. 15:41
 33/110 anonim ***** válasza:
62%

Én sem iskolában tanultam, azt viszont megtanultam nyelvtanórán, hogy az E/2 az egyes szám második személyt jelenti. Mond valamit ez a fogalom?

"Ha egy férfi nevét kérdezed akkor "szár busosz muro?", ha nőét, akkor "szár busosz muri?""

Szár busosz? Ez pont elég. Ha mellé teszed még hogy "muro/-i" akkor folytatnod kell a mondatot, mondjuk azzal, hogy phral/pheny.

"Lehet hogy te azt hiszed hogy tudsz cigányul"

Lehet rosszul hiszem.😂

"És ha akkora nagy nyelvész vagy, akkor áruld már el nekem, hogy mit hibáztam a #25-ös válaszomban?"

Azt végképp nem értem, hogy a cs elé miért teszel s-t, de gondolom, azt akartad írni, hogy "shunes/chunes".

"Annyit segítek, hogy a cigány szavak közül az egyik NEM cigányul van!"

Minden cigány szavadat tökéletesen értettem. Pedig elírtad.

2023. dec. 27. 15:44
 34/110 DK-s ***** válasza:
6%

#33-nak:

Oké. Látom hogy iskolás szinten tényleg ismered a cigány nyelvet, de hidd el nekem, hogy annak nem sok köze van a hétköznapi nyelvhez. Megértenek, de ők nem úgy beszélnek ahogy te tanultad.

A "scsues" volt a hiba, de az vele a gond hogy az bár azt jelenti amit akartam, tehát "hallod", csak épp szerbül, és nem cigányul. Tudod a sitten szerbből is akadt néhány. XD

Cigányul: sasunesz

2023. dec. 27. 15:57
 35/110 anonim ***** válasza:
69%

"Látom hogy iskolás szinten tényleg ismered a cigány nyelvet"

Én meg azt látom, hogy nem értesz hozzá, de okoskodsz.

"de hidd el nekem, hogy annak nem sok köze van a hétköznapi nyelvhez"

Egy percig sem tanultam iskolában ezt a nyelvet. Anyanyelvem. Ez az utolsó mondatom ehhez az agymenésedhez.

"Cigányul: sasunesz"

Nincs ilyen cigány szó. Olyan van, hogy sunesz/csunesz. Most már én mondom, hogy pihenj. Devlesa!

2023. dec. 27. 16:16
 36/110 anonim ***** válasza:
82%

DK-s: "Fogalmam sincs hogy mi az az E/2"

ha már nyelvtanról van szó igazán rájöhettél volna hogy egyes szám második személy

2023. dec. 27. 17:20
 37/110 DK-s ***** válasza:
6%

#36-nak:

Vagyis nem esett le neked, hogy szándékosan játszom a h'lyét.

Főleg azért, mert a cigányban az emberre vonatkoztatott hímnemű, és nőnemű ragozásnak qrva köze sincs a személyes névmás "fajtájának". A rag attól függ hogy FÉRFIRÓL, vagy NŐRŐL van -e szó?

De ezt a vitapartnerem igen gondosan leplezni próbálja, hiszen az állítása szerint a cigány nyelv nem különbözteti meg a nőt a férfitól.

Mindezt úgy, hogy állítólag anyanyelve a cigány, és állítólag nyelvész.

#35-nek:

Kedves NYELVÉSZ "barátom"!

"Devlesa!"

Mi bajod van istennel? Mert a Devlesa istent jelent.

Ha elköszönni próbáltál, akkor itt van néhány ötlet:

-Tavesz baktalo more

-tavesz sasto thaj baktalo

Amikre én azt válaszolnám hogy: tavesz vitu.

De neked inkább azt mondanám, hogy hasz muro kar, dilo.

Úgy vagy te cigány, ahogy én a római pápa.

2023. dec. 27. 18:06
 38/110 anonim ***** válasza:
78%

"#36-nak:

Vagyis nem esett le neked, hogy szándékosan játszom a h'lyét."

hát persze, mindjárt gondoltuk. ez nagyon béna kifogás.

2023. dec. 27. 18:26
 39/110 anonim ***** válasza:
26%

A "Devlesa" az "Ash Devlesa" elköszönés rövid formája. Világszerte használják búcsúzásra. Okoskodj az árnyékkormányba, oda vagy való.

2023. dec. 27. 19:02
 40/110 DK-s ***** válasza:
0%

#39-nek:

Próbálok rájönni hogy fejből nyomod a tanult butaságokat, vagy folyamatosan "guglizol"?

Rólad egy vicc jutott eszembe, ami szerint a magyar nyelvben van a legnagyobb eltérés az írás, és annak kiejtése között.

Úgy írjuk, hogy :mit tetszett mondani? (ezek a te példáid)

És úgy ejtjük hogy: He? (ezek az enyémek)

Te szépen felhozod az iskola-példákat, amikről azt tanultad hogy az a cigány beszéd, de én azt, amit te tanultál, leginkább "irodalmi" cigánynak nevezném.

Egy cigány, a hétköznapi beszédben ezeket nem, vagy nem ebben a formában használja.

2023. dec. 27. 20:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!