Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nekünk cigányoknak miért...

Nekünk cigányoknak miért nincs egy erős pártunk? Vagyunk annyian mint bárki más miért nem képvisel minket senki?

Figyelt kérdés
Nekünk is kellene hogy legyen egy erős pártunk a parlamentben aki képvisel minket.
2023. dec. 26. 20:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/110 anonim ***** válasza:
80%
Nem elég, hogy a miniszterelnök is közületek való?
2023. dec. 26. 20:55
 12/110 DK-s ***** válasza:
78%

#9-nek:

Ezzel nagyon elkaptad a lényeget!

Amíg egy cigány cigányozik, vagyis megkülönbözteti az etnikumát a magyaroktól, vagy az ő szavukkal élve a gádzsóktól és a gádzsiktól, addig semmi joguk a magyarokat rasszistának nevezni, ha cigányozik!

Saját magukat szegregálják, büszkék a szegregációjukra, de sír a szájuk hogy a magyarok a rasszisták.

Persze.

2023. dec. 26. 21:00
 13/110 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező ez elég rasszista egy kérdés.
2023. dec. 26. 21:01
 14/110 anonim ***** válasza:
78%
Undorítóak vagytok. Hányingerem van tőletek.
2023. dec. 26. 22:29
 15/110 anonim ***** válasza:
81%
menjetek indiába vissza
2023. dec. 26. 23:08
 16/110 anonim ***** válasza:
89%
Nem szeretek ilyen kőegyszerű válaszokat adni, de tényleg az a helyzet, hogy eddig nem voltak rá képesek. Már elég régóta létezik az Országos Roma Önkormányzat, de hányszor előfordult már ott, hogy szó szerint székkel dobálóztak és kocsmai vitákat folytattak ott? Ez így komolytalan.
2023. dec. 26. 23:27
 17/110 anonim ***** válasza:
25%
#15 Ezzel a mondattal vigyázz, mert akkor mi meg menjünk vissza az Urál lábához, hiszen 1100 éve onnan jöttünk...
2023. dec. 27. 08:01
 18/110 DK-s ***** válasza:
7%

#17-nek:

Te meg ezzel a kijelentéssel vigyázz, mert a Magyarok eredete máig sem tisztázott kérdés!

Voltak, és vannak hipotézisek, de mindegyik csak valószínűsítve van, tényként egyiket sem kezelhetjük. Ilyen volt korábban a Finn-Ugor nyelvcsaládhoz való tartozás, amit a Kádár-rendszerben népszerűsítettek, és amiről még egy laikus is első ránézésre megmondja, hogy h'lyeség.

Én a származást elsődlegesen a nyelvtanból próbálom következtetni, mert abban a világ nyelvei két, jól megkülönböztethető részre bonthatók.

Az egyik csoportban vannak azok, amelyeket én úgy hívok hogy "előtét-ragozásúak", a másikban pedig a "toldalék-ragozásúak". Ez a két csoport általában a dátumozást is ellentétes sorrendben végzi, vagy például a levelek címzését. Az "előtétes"' csoportban a általában a legkisebbtől haladnak a legnagyobb felé.

Dátum esetén: nap-hónap-év

Címzésnél: irányítószám-házszám-utca-település-megye-ország

Beszédben mindig a ragot helyezik előre, és utána következik a ragozott szó. Angol példa: table-on table

A másik csoport pontosan az ellenkezője!

Dátum: év-hónap-nap

Címzés: ország-megye-település-utca-házszám-irányítószám

Beszédben pedig a ragot mindig a szó után helyezik, és a ragozott szóval összekapcsolódva új szót alkot: asztal-asztalon.

Ezekben a nyelvekben sokkal nagyobb a rugalmasság, egyszerre többféle ragozás is lehetséges egy-egy szóra, tehát a ragozott szó is tovább ragozható: asztal-asztalon-asztalokon.

Ezeket a szavakat a másik csoport csak körülírással tudja kifejezni, mert nem igazán alkalmas a nyelvük a többszörös ragozásra.

Hogy miért írtam le mindezt? Mert ha a mi csoportunknak a tagjai is jelentős számban lennének mint a másik csoport, akkor nem tartana érdeklődésre számot. De az a nagy büdös helyzet hogy a mi csoportunkba (2-3 afrikai törzset leszámítva), mindössze KETTŐ nyelvcsalád tartozik!

Az egyik, nem kis meglepetésre a Japán, és vajon melyik lehet a másik? XD

A Hindi, vagyis az indiai.

És van még egy közös pontunk velük a beszéd terén, amire a másik csoport szinte képtelen: úgynevezett "éneklő" nyelvet használunk, vagyis a hanglejtés változtatásával meg tudjuk változtatni a kimondott mondat JELENTÉSÉT. Csak hanglejtés változtatásával lehet egy mondat kérdő, kijelentő, de akár felszólító is. A hangsúlyozás változtatására már ki sem térek.

A másik csoport is használ hanglejtést, de az nem befolyásolja a mondanivaló jelentését.

Vagyis nekem meggyőződésem, hogy vagy a Japánokhoz, vagy a Hindikhez van közünk.

2023. dec. 27. 09:30
 19/110 anonim ***** válasza:
83%
17: nem vigyázok mert ez idő alatt megalkottunk egy államot és több mint ezer éve megvagyunk. cigányország meg nincs és nem is lesz, mert igenis van kivétel köztük, de ez az etnikai réteg sose lesz képes egy saját állam megalapítására, főleg ha azt nézzük hogy a java csak élősködni tud, és hangsúlyozom tisztelet a kivételnek.
2023. dec. 27. 10:27
 20/110 anonim ***** válasza:
82%

Romaként illene ismerned a Vajdaság intézményét, ahol pontos képet kaphatsz arról, hogy miként működne a politikailag jegyzett párt is.

Saját példám: Suhanc koromban megtetszett nekem egy roma nemzetiségű lány, - fontos tényező, hogy ez kb. 1981-82 körül történt. Tisztességes emberként elé álltam az apjának és elmondtam neki, hogy szeretném közelebbről megismerni a lányát, - aki maga sem viselkedett velem ellenségesen.

Az volt a válasza az öregnek, hogy "200 ezret ledellázol ide a tenyerembe és viheted a lányom!"

-A folytatást mindenki álmodja a történetem mögé!

2023. dec. 27. 10:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!