Miért nem kezd valamit a politika ezzel a felháborító munkaerőpiaci helyzettel?
Voltam nemrég interjún és nem vettek fel, mert állításuk szerint akkora bért mondtam, ami közelebb van az interjúztató vezeőéhez, mint az általuk elképzelt szinthez.
Én a Corvinuson diplomáztam, nem az Óbudain vagy egy vidéki egyetemen.Örüljenek,hogy hozzájuk jelentkeztem.
Az én diplomámmal külföldön is tudnék dolgozni, ha akarnék.
A legtöbb cég fillérb_szó.Legszívesebben belenyomnám az orrukat az ingatlanbazáros oldalakba, meg a kisker láncok újságaiba.Nézzék meg az árakat.Ja, meg azoknak is adnék, akik kevés pénzért mennek el dolgozni, mert miattuk rosszak a bérek.
Nem azért végeztem az ország és egyben közép-kelet-Európa legjobb gazdasági egyetemén,hogy aprópénzért dolgozzak.
Az egyetemen nem ezt ígérték.
Bánom is én,hogy ki a miniszterelnök,de ez a hulladék helyzettel kezdeni kell valamit,tarthatatlan és önellentmondásos.
Jó, de akkor mi a különbség a Fidesz és a Dk között? Ha mind a kettő a nép akaratát csinálja csak, akkor mi a különbség abban, hogy melyik kormányoz?
A jelenlegi kormány kikérte arról a szavazók véleményét, hogy legyenek milliárdok elcseszve propagandára? Téged erről megkérdeztek és Te tapsolva szavaztál arra, hogy tapsoljon el a Nép milliárdokat plakátokra?
Miben volt kikérve a Nép véleménye? Miért vannak akták titkosítva több tíz évre? Milyen intézkedésekben szoktak népszavazást tartani?
"a FIDESZ most eléggé rivalizál Brüsszellel."
Hogy a Fidesz mit csinál? A Fidesz csinálhat ilyent? Nem azt mondtad, hogy a Fidesz nem csinál semmit, csak azt amit a Nép mond? Mikor volt a Nép véleménye kikérve Brüsszelről?
És ez most melyik kérdésemre volt válasz? Meg mitől népszerűbb egyik párt a másiktól, ha nem az Ő dolguk kitalálni az Ország irányítását, mert az a Nép dolga, Ők csak aszerint kormányoznak? Ha a Nép nagy része azt akarja, hogy lépjünk ki az EU-ból,akkor ha a DK van hatalmon, neki is eszerint kell kormányoznia, meg ha a Fidesz, Neki is. Akkor mi a különbség, ha mind a kettő úgy kormányoz, ahogy Nép fütyül?
Oké, hogy 10 millió, de ebbe a 10 millióba úgy gondolom, hogy Én is beletartozok, de akkor Engem hogy-hogy nem kérdeznek meg arról, hogy akarok-e EU-val szembemenni, nem kérdeztek meg az orosz szankciókkal kapcsolatban sem, filippínó vendégmunkásokkal szemben sem kérdeztek meg, akku gyárakról sem kérték ki a véleményemet, orvosok, tanárok bérezéséről sem, igazából semmiről sem.
Meg eleve egy 29 éves ablakosnak, vagy egy 35 éves péknek honnan kéne tudnia, hogy milyen gazdasági intézkedéseket hozzon a kormány, milyen külpolitikát folytasson? Miért a Nép döntsön ilyen dolgokban? Magyarország 10 millió közgazdász országa, ahol az átlagember tudja, hogy bizonyos kereskedelmi szerződések, amik nagy része évekre titkosítva vannak, hogy azok milyen hatást eredményeznek?
Szerintem ez a politikusok dolga, de Te azt állítod, hogy a kormánynak nem kell ezekhez a dolgokhoz értenie, nem a kormány felelőssége ez, a Népnek kell tudnia, hogy mi kell az Országnak, a politikusok csak aszerint cselekednek.
Egy kisnyugdíjasnak honnan kéne tudnia, hogy milyen gazdasági hatása lesz annak, ha az Ország mondjuk kilép az EU-ból?
Otthon a kis noteszébe kiszámolta, hogy ha kilépünk az EU-ból, akkor -2%-os lesz az infláció és 13%-kal olcsóbb lesz a farhát?
Hol volt olyan kérdés az utolsó választáson, ahol rá lehetett xelni arra, hogy Brüsszel az ellenség? A Fidesz programjában fel volt tüntetve, hogy ha rá lesz szavazva, akkor mindenben gáncsoljuk Brüsszelt? A Fidesznek hogy jött az, hogy Brüsszellel szembemenjen? Hiszen egy politikusnak nincsenek ötletei, tervei, programja, hisz csak a Nép szócsöve. De akkor ha a Nép ezt akarja, akkor ha a DK kerül hatalomra, akkor is azt akarja a Nép, hogy Brüsszel ellenes politika legyen, nem? Akkor felteszem utoljára a kérdést, mert lassan 1 oldal óta nem kapok erre választ!
Mi a különbség a DK és a Fidesz között, ha a politikusoknak csak annyi a dolga, hogy a Nép akarata szerint kormányozzon? Mi a különbség Orbán és Gyurcsány között?
#66 A fideszre tudtál x-elni, akik azt az álláspontot képviselik, hogy egyes kérdésekben ellent akarnak mondani brüsszelnek. Illetve ott volt az Egyesült Ellenzéki párt, akik pedig azt képviselték, hogy mindenbem egyet kell érteni Brüsszellel. De ezen kívül volt millió knevésbé népszerű véleményt képviselő kisebb párt is, mint pl. a Mi Hazánk, illetve a Kétfarkú Kutyapárt.
Volt választásod, és 4 évente továbbra is lesz.
"Az én diplomámmal külföldön is tudnék dolgozni, ha akarnék." ➡⬅ "Én a Corvinuson diplomáztam"
Magyar egyetem nem olyan jó, mint nyugati
"A legtöbb cég fillérb_szó"
Kezdőfizetés mindenhol alacsony, mert be kell tanítani téged. Nincs tapasztalatod
".Legszívesebben belenyomnám az orrukat az ingatlanbazáros oldalakba, meg a kisker láncok újságaiba.Nézzék ...meg azoknak is adnék, akik kevés pénzért mennek el dolgozni, mert miattuk rosszak a bérek."
Menjenek kö9zmunkára?
"Az egyetemen nem ezt ígérték."
Az előadó kamuzott, hogy legyen diákja, hogy kapjon érte pénzt. Legyen órája. Egyébként összeget nem hiszem, hogy mondott max, hogy jó lesz a fizu. De ugye kinek mi a jó. Az interjúztatónak ez is jó, neked meg fillér
"#65 Ha a nép azt akarná, hogy Magyarország feltétlenül kilépjen az EU-ból, akkor eleve nem kerül hatalomra a DK jóember."
Miért nem? Egy demokráciában nem azt állítottad (( vagy az előtted lévő )) hogy nem a kormány dolga megoldást találni az Ország bajára, hanem Ők csak a Nép akarata szerint cselekednek? Ha ez igaz, akkor a DK is a Nép akarata szerint cselekedne, nem? De most direkt ignorálod a kérdést, hogy mi a különbség a Fidesz és a DK között? Orbán és Gyurcsány között?
Mutogatunk Gyurcsányra, hogy az Ő hibája volt, hogy akkora munkanélküliség volt. Hogy lehetne már az Ő hibája? Ő csak a Nép akarata szerint cselekedett, hisz demokrácia volt, nem?
https://www.youtube.com/watch?v=7pb4D6bBtdc De akkor itt Orbán miért mondja, hogy ez Gyurcsány felelőssége?
Illetve Orbánnak is volt egy kijelentése, ami furcsa módon eltűnt minden platformról, pedig 1-2 éve még láttam, ahol azt mondja, hogy annak a kormánynak le kell mondania amelyiknél 300 Forint fölé megy az Euro. Ez a videó is hova tűnt? Az Index hoaxnak állítja ezt, pedig még Én is láttam, és eltűnt, le lett törölve mindenhonnan és olyan, mintha meg sem történt volna. De mindegy, tételezzük fel, hogy Orbán nem mondott ilyent. De akkor is. Most akkor a kormány felelőssége vagy sem a Forint erősége? A munkanélküliség, munkaerőpiac? A kormány felelőssége az oktatás, egészségügy? A kormány, mint a nevében is benne van, kormányoz, Ő irányítja az Országot. Ha egy baráti társaság egy utazás során megszavazza, hogy ki legyen a sofőr, onnantól kezdve a sofőr felelőssége, hogy A pontból B pontba egyben eljussanak. A hatalmon lévő kormány felelőssége A pontból (( jelenlegi keleti színvonal )) elérni B pontba (( nyugati színvonal )) elérése. Hány éve van szinte teljhatalmon a Fidesz? Ennyi idő alatt mennyire kerültünk közel egy német színvonalhoz? Nem a Fidesz okolható azért, hogy 14 év alatt még mindig ott tartunk, hogy egy német takarító többet keres, mint egy magyar diplomás tanár?
Ja, hogy ehhez a Fidesz kormánynak semmi köze, Ők erről nem tehetnek, bezzeg az előző kormány, na az már mindenről tehet és mindenért felelősséget kell vállalnia. Most akkor hogy van ez?
De ha a Kormány nem okolható ezért, nem várható el, hogy megoldást találjon ki, hiszen csak úgy tud kormányozni ahogy a Nép akarja, akkor:
MI A KÜLÖNBSÉG A DK ÉS A FIDESZ KÖZÖTT?
Hiszen demokrácia van, mind a két kormány CSAK úgy tud kormányozni és CSAK abba az irányba, amit a Nép akar. A DK-nak sem felelőssége az Ország sorsa, Neki sem kell tudnia a megoldást a gazdasági problémákra, Neki is csak a Nép akarata szerint lehet kormányoznia. Akkor mi értelme van a választásoknak, ha a hatalomra kerülő kormány úgyis a Nép akarata szerint fog kormányozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!