Miért nem kezd valamit a politika ezzel a felháborító munkaerőpiaci helyzettel?
Voltam nemrég interjún és nem vettek fel, mert állításuk szerint akkora bért mondtam, ami közelebb van az interjúztató vezeőéhez, mint az általuk elképzelt szinthez.
Én a Corvinuson diplomáztam, nem az Óbudain vagy egy vidéki egyetemen.Örüljenek,hogy hozzájuk jelentkeztem.
Az én diplomámmal külföldön is tudnék dolgozni, ha akarnék.
A legtöbb cég fillérb_szó.Legszívesebben belenyomnám az orrukat az ingatlanbazáros oldalakba, meg a kisker láncok újságaiba.Nézzék meg az árakat.Ja, meg azoknak is adnék, akik kevés pénzért mennek el dolgozni, mert miattuk rosszak a bérek.
Nem azért végeztem az ország és egyben közép-kelet-Európa legjobb gazdasági egyetemén,hogy aprópénzért dolgozzak.
Az egyetemen nem ezt ígérték.
Bánom is én,hogy ki a miniszterelnök,de ez a hulladék helyzettel kezdeni kell valamit,tarthatatlan és önellentmondásos.
Nem csak a papír számít.
Egy kezdőre akin még ott van a tojáshéj nem fogják kapásból a legmenőbb munkaköröket bízni.
"Gazdasági képzések terén a Corvinus a legjobb."
A BGE sokkal jobban megbecsült mert oda nem járnak olyan nagyképű majmok mint te.
Azt kellene belátnod hogy neked ki kell termelned a fizetésedet, és amíg 0 nap tapasztalattal rendelkezel egyetlen, valakit fizetni kell hogy téged betanítson, ezen felül még neked is 800 ezres fizetést kellene adni..
Minden cég profitorientált, őket nem érdeklik hogy utazgatni és fesztiválozgatni volna kedved.
33
Ezért vándorol ki a fiatalok jelentős része ebből az országból.
Én az MSC-t, nemzetközi gazdálkodást angolul, illetve CEMS program keretein belül végeztem.Ezért írtam,hogy nem lenne gond a külföldi munkavállalás.
Bruttó 820 pedig nem nagy pénz.
Pontosan 543.000 nettóban.
Ez nagyjából eléri a német minimálbért, ami 1500 euró körül van nettóban.
Hú, micsoda hatalmas fizetés , micsoda " vad vágyak" annyit keresni, mint amennyit Nyugat-Európában keresnek a takarítók meg a konyhai kisegítők.
Azért az EU-ban, két diplomával, ne legyen már magas igény a német minimálbér összege.
"De most komolyan, akkor miért nem mész külföldre nagy pénzt keresni? Én speciel tudomásul vettem hogy a saját szakmámban nem fognak annyit fizetni amennyit én akarok, elköltöztem 2000 kilométerrel arrébb és voilà, megfizetnek. Nem bonyolult" Mert vannak olyan Emberek akik nem akarnak külföldre menni és nem azért tanultak éveket, hogy itthon ne tudjanak elhelyezkedni. Én is le lettem pontozva feljebb. Itt Baranyában sima érettségivel ha az Ember akar dolgozni akkor nem nehéz olyan munkát találni ahol 250-350 között meg lehet keresni, ha oda is teszi magát 400-at is. Én is sima érettségivel (( mindenem 3-as lett )) napi 22 ezret keresek, és még csak nem is 8 órában. Ma is délben végeztem. Igaz, ez építőipar és most covid óta eléggé felhígult a munka így átlagban heti 3 napot melózok. De még így is könnyű munkával, ami még csak nem is egész napos teljes műszakos keresek kb annyit, mint egy diplomás tanár.
Ezt Én, mint fizikai munkás proli vidéki Ember mondom, hogy ez így nem fair azokkal szemben akik majd' 1 évtizedet tanulnak kőkeményen, éveket "pazarolnak" el, amíg a kortársaik akik érettségi után abbahagyták a tanulást és elmentek dolgozni hatalmas előnnyel indulnak az éveket tekintve.
Nem azt mondom, hogy Én, vagy a többi kevésbé iskolázott lenne túl fizetve, hanem azt mondom, hogy a diplomások, felsővégzettségű Emberek vannak alul fizetve. Ettől függetlenül az eddigi írásai alapján szerintem is egy beképzelt pöcsköszörű a Kérdező a stílusát tekintve, viszont a fizetésigényét tekintve szerintem jogos.
Egy olyan Országban ami állítólag előre megy nem pedig hátra, hogy-hogy álomhatárnak számít egy diplomás Embernek megadni a német minimálbért? Állítólag pont a Nyugat hanyatlik, az a Nyugat ahol többet keres egy konyhai kisegítő, mint itthon egy diplomás. Szerintem ez így annyira nem fair.
Ne az legyen a motiváció egy magyarnak a magyar egyetem elvégzésére, hogy majd külföldön dolgozhasson, hanem az, hogy itthon egy biztos, kényelmes megélhetést tudjon Magának biztosítani az Ember annyi évnyi vértizzadó tanulás meg diákhitel után!
Nagyon el vagy tájolva a diplomád értékét illetően. Talán a saját képességeid kapcsán is, az viszont biztos, hogy frusztrált és nárcisztikus vagy. Ilyen hozzáállással, ha nálam interjúznál, ingyen sem vennélek föl. Ha szeretnél további részletes kioktatást a kérdésed stílusában a diplomádról, akkor nyugodtan reagálj itt vagy írj privátot.
U.i.: ha mégis véletlenül troll vagy, akkor gratulálok, nagyon jó alkotás lett.
Azok akik lepontoztak, azok szerint teljesen rendben van az, hogy egy magyar felsőfokú végzettséggel rendelkező pályakezdő részéről irreális elvárás legyen EU tagként egy nem is olyan távoli EU-s ország minimálbére?
Annak kéne a motivációnak lenni egy egyetemistáknál, hogy majd fél évtizednyi szigorlat meg zh, meg diákhitel után örüljenek ha felveszik valahová dolgozni, ahol megint évek múltán TALÁN elérheti a keresete egy Németországban dolgozó konyhai kisegítő keresetét? Szerintetek ez így rendben van?
Kérlek, érveljetek, vitatkozzunk (( normális keretek között)! Ha már lepontoztok, akkor nyilván más véleményen vagytok, mint Én, de akkor miért tartjátok Magatokban? Részben nem pont az ilyen témák megvitatására jött létre az oldal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!