Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A siker propaganda ellenére...

A siker propaganda ellenére miért ilyen ótvar csöves a munkaerőpiac és a bérszínvonal Magyarországon?

Figyelt kérdés

Junior fejlesztőként még csak állást sem tudtam találni, még ilyen alja nettó 250-300 ezer forintért sem, Budapesten sem, úgy hogy IT diplomám van. Erre meg Bécsben egy nemzetközi nagy cégnél ahol világszerte 1700 fejlesztő dolgozik, az osztrák telephelyen egész végetlenül 80%-ban magyar fejlesztők dolgoznak. Sokkal rendesebben voltak az interjún is, a főnök mondta hogy nagyon keresnek embert mert nincs aki dolgozzon de rengeteg munka lenne. Felvettek a legelső helyre külföldön ahova jelentkeztem, a bérigényemnek pedig benyomtam ilyen nettó 1 millió-nak megfelelő összeget, kérdeztem hogy ez reális-e, egyből rávágta hogy reális és még +15% bónusszal megdobta és albérletet is segítenek keresni és egy ideig fizetik a lakbér felét.

Döbbenet. Micsoda különbségek vannak. Magyarországon a siker propaganda ellenére miért ilyen csöves szar a helyzet a munkaerőpiacon?

Nincs is munkaerőhiány. Ha az lenne, nem válogatnának ennyire a munkaerő között, nem lenne ennyi munkanélküli, és nem bánnának úgy a munkavállalóval mint egy kutyával az interjúkon. Nyugaton, ott valóban munkaerőhiány van, itt nincs.

#politika #balkáni bérek #balkáni csöves munkaerőpiac
2022. ápr. 1. 15:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
35%
Sosem volt jobb, nem is lesz.
2022. ápr. 1. 15:39
 2/20 anonim ***** válasza:
33%
Akkor te valamit k.rva szarul csinálsz. Én még nem végeztem (mérnöki), de már megvan hova fogok menni...
2022. ápr. 1. 15:40
 3/20 anonim ***** válasza:
86%
Ez a te egyéni szociális problémád.
2022. ápr. 1. 15:40
 4/20 anonim ***** válasza:
76%
Jó munkaerőből van hiány. Szar munkaerővel Dunát lehet rekeszteni.
2022. ápr. 1. 15:41
 5/20 A kérdező kommentje:

"Jó munkaerőből van hiány. Szar munkaerővel Dunát lehet rekeszteni."

Akkor Nyugaton miért kellettem egyből, 4x-es bérigény mellett?

2022. ápr. 1. 15:48
 6/20 anonim ***** válasza:
70%

2-3 éve voltam cégnél, ott rendszeresen vettek fel junior programozókat.

Kezdőként nem várhatsz el félmilliós fizetést, hiszen nem is érsz annyit. 1-2 éve után már a többszörösét fogod keresni... ha addig is dolgozol.

Ez egy olyan szakma, ahol folyamatosan tanulni, fejlődni kell.

Most vállalkozóként van elég munkám. Nem dolgozok drágán, de ha árat emelek, szó nélkül kifizetik. (Nem 300e a havi keresetem.)

2022. ápr. 1. 15:48
 7/20 anonim ***** válasza:
68%
#5 lehet, hogy szerencséd volt. Nem általános jelenség ami veled történt.
2022. ápr. 1. 15:50
 8/20 anonim ***** válasza:
65%
Kamunak tűnik.
2022. ápr. 1. 15:54
 9/20 A kérdező kommentje:

Elvileg teljesen általános. Ez ott a legalja IT bér, majdnem a szakmai minimálbér (ott van olyan is). És ott valódi és égető munkaerőhiány van.

Nálunk meg csak a Fidesz propagandáiban lehet munkaerőhiányról hallani, a valóság nem támasztja ezt alá.

2022. ápr. 1. 15:54
 10/20 anonim ***** válasza:
81%

#8!

Igen. Nagyon életszerű, hogy valaki 1 millát keres és eljön ide sírni, hogy neki majdnem milyen rossz. :D

2022. ápr. 1. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!